facebook pixel

Σαμαράς κατά... υπουργών

Επίθεση σε υπουργούς της κυβέρνησης και βουλευτές του κόμματός του έκανε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του

Επίθεση όχι μόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και σε υπουργούς της κυβέρνησης και βουλευτές του κόμματος του έκανε ο πρωθυπουργός στην ομιλία στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ. Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού βρέθηκαν, χωρίς να τους κατονομάσει, οι θιασώτες του λαϊκισμού και τα κυβερνητικά στελέχη που δεν στηρίζουν την εθνική προσπάθεια.

Παρέχοντας σε κάθε τόνο την διαβεβαίωση ότι «η ανάταξη έχει αρχίσει» ο Αντ. Σαμαράς, παρουσίασε τα επόμενα βήματα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και το όραμά του για την Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή.

Μίλησε για τις φοροελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός: «Με την κατάθεση του προϋπολογισμού πέρα από τις φοροελαφρύνσεις, 30% στην εισφορά αλληλεγγύης, μείωση του ΦΠΑ στο πετρέλαιο κατά 30%, προβλέπεται ακόμη αύξηση των δόσεων για τα χρέη προς το δημόσιο με παράλληλη μείωση των προστίμων για όσους κάνουν ρύθμιση. Προωθούμε ρύθμιση για τα "κόκκινα" δάνεια, ρύθμιση γενναία. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί μπήκε τάξη στα δημόσια οικονομικά. Προετοιμαζόμαστε για τη μείωση των φόρων. Πρέπει να πληρώνονται αξιοκρατικά οι αξιωματικοί, οι αστυνομικοί, οι γιατροί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έχουμε πλεονάσματα όχι με δανεικά. Στόχος μου είναι η φορολόγηση να πέσει στο 33% για τα φυσικά πρόσωπα και στο 15% για τις επιχειρήσεις».

Έκανε επίθεση σε βουλευτές ακόμη και υπουργούς της ΝΔ που δεν στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, παίζουν προσωπικά παιχνίδια, κάνουν κριτική και παίρνουν αποστάσεις και τις διαφημίζουν. «Φωτογράφισε» τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι «υπάρχουν εκείνοι που φόρεσαν χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό χριστιανού και ρούχα Ευρωπαίου» και παίζουν μία κακόγουστη παράσταση που θα κοστίσει στον τόπο.

Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει τις δυνατότητές της σε όλους τους τομείς, είπε ο κ. Σαμαράς και έδωσε έμφαση στους ενεργειακούς πόρους που διαθέτει η χώρα και σύντομα, όπως είπε, θα πουλάει στους Ευρωπαίους εταίρους.

Είπε ακόμη: «Η ανάταξη έχει αρχίσει. Εκατοντάδες νεοφυείς επιχειρήσεις ξεκίνησαν μέσα στην κρίση από τους νέους ανθρώπους που δεν είχαν καμία βοήθεια. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι δημιούργησαν επιχειρήσεις και κέρδισαν αγορές και εισόδημα. Αυτοί είναι οι προάγγελοι της νέας Ελλάδας, το μέλλον τούς ανήκει. Έχουμε υποχρέωση να απαλλάξουμε το μέλλον τους από τα βάρη και τις αμαρτίες του παρελθόντος. Εμείς δεν μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν δεν επιστρέφουμε στο λαϊκισμό. Αντιμετωπίζουμε την τρομοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τρομοκράτες ανθρώπους από αυτή την παράταξη χτυπάνε. Εμείς δεν τους χαϊδεύουμε. Τους συλλαμβάνουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ που κάνουν καταπληκτική δουλειά. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ούτε στη λαθρομετανάστευση. Η αντιμετώπισή της έγινε, με πρωτοβουλία μας, προτεραιότητα για την ΕΕ».

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε φραστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση αν και απέφυγε να την κατονομάσει, κάνοντας λόγο για τις «συνιστώσες του χάους που καλλιεργούν σκόπιμα την ανησυχία από τα τηλεοπτικά παράθυρα». Είπε χαρακτηριστικά: «Ο λαός μας υποφέρει και οργίζεται αλλά πίσω δεν πάει. Αποφύγαμε την πραγματική καταστροφή της χώρας. Βγαίνουμε από το μνημόνιο αλλά δεν πρέπει να ξανακυλήσουμε. Αυτό το ξέρει ο λαός και το καταλαβαίνει. Αυτό μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις σειρήνες του λαϊκισμού. Θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας θα είναι η ευθύνη, η νομιμότητα και η αλήθεια. Η ευθύνη όλων και των πολιτικών και των ΜΜΕ αλλά και των πολιτών. Το σύνθημα λεφτά υπάρχουν βρίσκει μιμητές και σήμερα.

Εξάλλου, έκανε ειδική αναφορά στη συνταγματική αναθεώρηση, λέγοντας ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση και στην επόμενη βουλή θα έχει ολοκληρωθεί. Στις μεταρρυθμίσεις θα περιλαμβάνεται αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας για να μην μπορεί κανείς να κάνει πολιτικά παιχνίδια, όπως τόνισε. Θα προβλέπονται επίσης μη κρατικά πανεπιστήμια, περαιτέρω διάκριση των εξουσιών, ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή