facebook pixel

Χρυσή Αυγή: Ομολογία για βιασμό κοριτσιού από Λαγό - Δεβελέκο (ηχητικό)

Στις συνομιλίες ακούγονται ο βουλευτής Γιάννης Λαγός (φωτο) και ο Σωτήρης Δεβελέκος

Oμολογία για βιασμό κοριτσιού και πολλές άλλες σοκαριστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνονται σε ηχητικο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος, και το οποίο είναι μέρος της δικογραφίας της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνομιλίες μεταξύ του βουλευτή Γιάννη Λαγού και τον εξ απορρήτων του Νίκου Μιχαλιάκου, Σωτήρη Δεβελέκο, στις οποίες γίνεται λόγος - μεταξύ άλλων - για υπόθεση βιασμού ανήλικης στη Σπάρτη (προφανώς) από μέλη του τοπικού παραρτήματος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συνομηλίες φέρονται να έγιναν στις 9 Σεπτεμβρίου 2013, και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στην υπόθεση που στοιχειοθετείται εναντίον των προφυλακιστέων στελεχών του κόμματος.

Αναλυτικά οι διάλογοι

Αναφορά σε βιασμό ανήλικης

Σ: Σου λέω θα γίνει αργά ή γρήγορα, θα γίνει κάνα νταχτιρντί χοντρό, δηλαδή εγώ το προβλέπω. Εχθές επειδή το συζήτησα με τον Μάκη του λέω προβλέπω μπόρα και θα έρθει και πολύ σύντομα.

Γ: Θα έρθουν.

Σ: Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο.

Γ: Ξέρεις τι θα γίνει μέχρι τις εκλογές θα πάνε καλά. Πηγαίνει μόνο του το τρένο, θα πάμε καλά με τις εκλογές και μετά τις εκλογές εκείνες θα αρχίσει φίλε το μεγάλο το σόου. Εκεί που θα έχεις βάλει 50 βουλευτές μέσα που θα είναι το κάθε καρυδιάς καρύδι, εκεί που θα έχεις γεμίσει με συμβουλάτορες και με έτσι και με άτομα που παίζουν. Καταρχήν έχει χαθεί παντελώς η ιεραρχία μέσα στη Χρυσή Αυγή.

Σ: Καμία.

Γ: Δεν βγαίνει άκρη έτσι φίλε. Έχουμε χάσει τον μπούσουλα σου μιλάω. Ρε με πήρανε τηλέφωνο από την τοπική την περασμένη εβδομάδα πριν δέκα μέρες από τη Σπάρτη για ένα περιστατικό που βιάσανε, ασελγήσανε ξέρω εγώ δεν βιάσανε στο κοριτσάκι μιας τύπισσας, η οποία έριχνε (ακατάληπτο) στα γραφεία.


Αποκαλύψεις Χρυσή Αυγή για βιασμό μικρού κοριτσιού από Miss-Jessy-Lays

Σ: Το ξέρω, το ξέρω.

Γ: Και τι έκανε εντέχνως η τοπική; Ξέρεις τι κάνανε στην τοπική.

Σ: Πήγαινε να τιμωρήσει την άλληνε.

Γ: Έδωσε ποινή έναν μήνα...Ρε φίλε σου λέω εντάξει σου λέω τα ακούω και λέω δεν γίνεται.

Σ: Και πήγε μετά ο έξυπνος και της έλεγε άμα δεν ήθελες να μην ανοίγεις τα πόδια σου. Τι πήγε και είπε ο άλλος ο έξυπνος ο δικός μας.

Γ: Ρε μ.... σου λέω τα έχω χάσει, τα έχω χάσει λέω δεν γίνεται δεν γίνεται ρε μ.... τα έχω χάσει. Πού έχω μπλέξει μ' αυτούς, χίλιες φορές στο γήπεδο που πήγαινα με την Ορίτζιναλ καλύτερα, καλύτερα θα΄'ναι. Αυτό που ζω τώρα στη Χρυσή Αυγή ρε φίλε, που υποτίθεται έχουμε ιδεολογία και έχουμε και νοοτροπία και έχουμε.

Αφήστε και κανέναν άλλο να μιλήσει

Σ: Πρέπει να επαναστατήσουμε.

Γ: Τι να σκεφτούμε; Εδώ μου είπανε χθες ο άλλος έκανε τον κονφερασιέ, έκανε τον ομιλητή, έκανε τον... βάλε να μιλήσει ένας άνθρωπος, βάλε και από το μέτωπο νεολαίας να μιλήσει ένας άνθρωπος.

Σ: Τίποτα ρε.

Γ: Αφήστε και κανέναν άλλον άνθρωπο να μιλήσει ρε π... να πούμε. Εμένα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να μιλήσω κιόλας στην ομιλία και μου λέει ο Ηλίας να μιλήσω, όχι ρε Ηλία του λέω, άστο του λέω, δεν μιλάω, μιλήστε εσείς του λέω.

Γίναμε πολιτικοί με την κακή έννοια

Γ: Δεν ξέρεις κάποια παιδιά που ήταν μαζί που είχαν έρθει, κάποιος από τον Πειραιά, από τη Νίκαια από τα Λιόσια κάποιες τοπικές που είναι οι μοναδικές που τρέχουν και ασχολούνται με όλα και τους ζήτησα και συγγνώμη, τους λέω παιδιά δεν σας ξαναπαίρνω μαζί να πούμε.

Σ: Γιατί Γιάννη, γιατί αυτοί είναι που κρατάνε, αυτοί είναι η Χρυσή Αυγή στην ουσία.

Γ: Αφού βάλαμε ξαδέλφια και πρωτοξάδελφα αριστερά, δεξιά και το φίλο του φίλου.

Σ: Έτσι...

Γ: Ένας μικρός πυρήνας έχουμε μείνει, ένας μικρός πυρήνας έχουμε μείνει, μας έχουνε καταπιεί και πρέπει να επαναστατήσουμε για να στο πω και έτσι.

Σ: Πρέπει, το ξέρω πρέπει.

Γ: Κάτι, κάτι ανθρώπους ξέρω 'γω χθεσινούς να κουμαντάρουν καταστάσεις

Σ: Τίποτα..

Γ: Έτσι είναι η κατάσταση. Ρε γίναμε πολιτικοί ρε. Γίναμε πολιτικοί με την κακή έννοια και είμαστε ένα χρόνο στη Βουλή φίλε, αν περάσουν κάνα δύο χρόνια ακόμα ξέρεις τι θα γίνει; Θα ξεφτιλιστούμε παντελώς.

Σ: Αυτό είναι που φοβάμαι. Αυτό είναι η αρχή.

Γ: Μου γυρνάνε με κάτι αμάξια, με κάτι ξέρω ΄γω ψιλοέτσι να πούμε πολυτελείας με αστυνομικούς κάποιοι δίπλα.

Γ: Ξέρεις τι έκανα πριν πέντε μέρες τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα βγάλτε με από τις επιτροπές δεν θα είμαι σε καμία επιτροπή και μου λείπουν τα λεφτά, εντάξει δεν μπορώ ρε ούτε να τους βλέπω ούτε να με βλέπουνε δηλαδή πάνω στη Βουλή μέσα και αηδιάζω πιο πολύ από τους δικούς μας και μετά για τους υπόλοιπους.

Σ: Ρε Γιάννη να σου πω κάτι μεταξύ μας τώρα μεταξύ μας εγώ πιστεύω ότι αυτά μπορούν να σταματήσουνε με πολύ απλά με 2-3 κουβέντες του αρχηγού. Εγώ αυτό πιστεύω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το έχει κάνει και τόσο καιρό γιατί εδώ δεν πιστεύω ότι είναι χαζός άνθρωπος και δεν βλέπει τι γίνεται.

Γ: Προσπαθεί να κρατήσει κάποιες ισορροπίες σε Σωτήρη κι αυτός, ε ναι.

Σ: Τι ισορροπίες δηλαδή. Όλοι είναι συφιλιασμένοι έχουνε βγάλει σπυριά και να σου πω κάτι δεν είμαστε άνθρωποι που κρατιούνται, θα γίνει καμιά μαλ... χοντρή στα εσωτερικά μας.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή