facebook pixel

«Σφίγγα» ο 31χρονος που συνελήφθη στη γιάφκα - Ποιος είναι

Συλληφθείς είναι ο Αντώνης Σταμπούλος, του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα

Περίπου δύο 24ωρα μετά τη σύλληψη του ο συλληφθείς στην γιάφκα στον Βύρωνα συνεχίζει να κρατά το στόμα του κλειστό παρά τις επίμονες προσπάθειες της αντιτρομοκρατικής ενώ την ταυτότητα του «πρόδωσε» τα κλειδιά της μοτοσυκλέτας του, που βρέθηκε να έχει στο σακίδιο του. Η Αστυνομία μετά τον μαραθώνιο που έκανε για την ταυτοποίηση των στοιχείων του, το απόγευμα της Παρασκευής, εκτιμά πίσω από την άρνηση του ακόμη και να φωτογραφηθεί, κρύβεται ένα παιχνίδι με τον χρόνο ώστε οι συνεργοί του να εξαφανίσουν τα όποια κρίσιμα στοιχεία.

H Αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε ότι συλληφθείς είναι ο Αντώνης Σταμπούλος, του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, που γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1983 στην Αττική. Η ταυτοποίηση του Αντώνη Σταμπούλου έγινε από τη μοτοσικλέτα του η οποία βρέθηκε στην πλατεία της Δάφνης, μια Yamaha 850 κυβικών. Το πατρικό του σπίτι βρίσκεται στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Κατά την ανάκριση του στην ΓΑΔΑ μιλούσε μόνο ιταλικά και δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος. Χαρακτηριστικό είναι ότι η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι από την αστυνομική του ταυτότητα, καθώς ο Αντ. Σταμπούλος, έκανε συνεχώς γκριμάτσες, έβριζε και έφτυνε και στάθηκε αδύνατο να τον ακινητοποιήσουν για να τον φωτογραφίσουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 31χρονος είναι πρωτοεμφανιζόμενος, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για παλαιότερη δράση του, ωστόσο, εκτιμάται ότι είναι μέλος της ομάδας Μαζιώτη και συνεργός του εγκέφαλου του τρομοκρατικού αγώνα.

Ο Αντ. Σταμπούλος που είναι ιδιαίτερα γεροδεμένος και μιλά άπταιστα ιταλικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, τηρούσε εντελώς αρνητική στάση, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να τον ακινητοποιήσουν ώστε να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο άγνωστος νεαρός είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών εδώ και ένα χρόνο, ιδιαίτερα μετά την επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου 2014.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή οι Αρχές είχαν στην κατοχή τους ενδείξεις ότι συμπορεύεται με τον Νίκο Μαζιώτη και ότι αποτελούσε ενεργό μέλος της ομάδας του. Ωστόσο δεν είχαν κανένα στοιχείο για την ταυτότητά του.

Μετά τη σύλληψη Μαζιώτη οι αρχές άρχισαν να διαρρέουν την ύπαρξη ενός συνεργού, «καθαρού», που δεν είχε απασχολήσει ποτέ και για τίποτα τις διωκτικές Αρχές, ενώ ζούσε μια απόλυτα νομιμοφανή κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» εκτιμούν ο εν 31χρονος είχε συμμετάσχει στη βομβιστική επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή του στις ενέργειες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» εναντίον των γραφείων της ΝΔ και στην οικία του Γερμανού πρέσβη.

Πάντως, από τα αποτυπώματα που ελήφθησαν δεν προκύπτει ότι έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Η σύλληψη

Στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, ο 31χρονος εμφανίστηκε στον Βύρωνα και μιλώντας σε ιδιοκτήτη καφενείου απέναντι από το γκαράζ, του είπε ότι έχει φέρει τα κλειδιά. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου τον ρώτησε «ποια κλειδιά» και ο άνδρας του απάντησε «έχω φέρει τα κλειδιά από το απέναντι γκαράζ».

Εκείνη την ώρα, εντός του καφενείου υπήρχαν δύο άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι ήταν ντυμένοι με πολιτικά ρούχα και παρίσταναν τους θαμώνες. Αμέσως μόλις ο 31χρονος είπε πως έχει φέρει τα κλειδιά από το γκαράζ, οι δύο άνδρες όρμηξαν επάνω του και τον συνέλαβαν. Εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά, όμως οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή