facebook pixel

ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Βρετανία: Ξαναχτύπησε "το κορίτσι με τα μαύρα μάτια"

Mirror: Πρόκειται για «μαζική ψευδαίσθηση»

Πανικός επικρατεί στην επαρχία Κάνοκ Τσέις στο Σταφορντσάιρ καθώς ένα κορίτσι φάντασμα, με κατάμαυρα μάτια, που στοιχειώνει την περιοχή έκανε επανεμφάνιση έπειτα από τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Birmingham Mail» μία γυναίκα μαζί με την κόρη της ξαναείδε το "φάντασμα". Ολα συνέβησαν όταν η γυναίκα και η κόρη της περπατούσαν στην περιοχή Birches Valley. Τότε άκουσαν κραυγές και άρχισαν να τρέχουν προς την κατεύθυνση από όπου ακούγονταν. 

Και αναφέρει η γυναίκα: «Κάποια στιγμή σταμάτησε γιατί λαχάνιασα. Τότε γύρισα προς τα πίσω μου και είδα ένα κορίτσι, σχεδόν 10 ετών, με τα χέρια της πάνω στα μάτια της. Στεκόταν σα να περίμενε μία έκπληξη, μία τούρτα γενεθλίων. Τη ρώτησα αν είναι καλά και αν ήταν εκείνη που ούρλιαζε. Εκείνη κατέβασε τα χέρια της και άνοιξε τα μάτια της. Τότε είδα ότι ήταν απολύτως μαύρα, δεν υπήρχε ούτε ίριδα, ούτε τίποτε άσπρο. Ηταν τόσο παράξενο. Πετάχτηκα πίσω και άρπαξα την κόρη μου. Οταν ξανακοίταξα, το παιδί είχε εξαφανιστεί». 

Η εμπειρία της γυναίκας ταυτίζεται με μαρτυρίες από τη δεκαετία του '80. «Το καλοκαίρι του 1982, η θεία μου ήταν 18 χρονών. Συναντιόταν μαζί με τις φίλες της στο Cannock Chase, όπως πολλοί έφηβοι κάνουν ακόμα και σήμερα. Ένα βράδυ, λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, άκουσε ένα κοριτσάκι να κραυγάζει για βοήθεια. Τρέχοντας προς τη φωνή, σκόνταψε πάνω σε μία πέτρα και τότε αντίκρισε το κορίτσι, περίπου έξι ετών, να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Γύρισε και την κοίταξε στα μάτια πριν εξαφανιστεί στο δάσος. Ήταν κατάμαυρα… Η έρευνα της αστυνομίας αποδείχθηκε άκαρπη, ωστόσο εκείνη την εποχή κανείς δεν είχε λόγο να πιστέψει ότι κάτι παραφυσικό συνέβαινε. Το κορίτσι είχε σάρκα και αίμα», σημείωσε. 

Και πρόσθεσε: «Υπήρξαν παρόμοιες αναφορές για παιδιά με μαύρα μάτια σε όλο τον κόσμο. Μερικοί πιστεύουν πως είναι εξωγήινοι, βαμπίρ ή φαντάσματα. Στην Αμερική, σύμφωνα με μαρτυρίες, παιδιά με μαύρα μάτια χτυπούν τις πόρτες σπιτιών και ζητούν αν μπορούν να μπουν μέσα. Η διαφορά είναι πως στο Cannock Chase εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας…».

Η επανεμφάνιση του... φαντάσματος έχει προκαλέσει, μάλιστα, φρενίτιδα, στη Βρετανία, αλλά έχει κινήσει και το ενδιαφέρον πολλών κυνηγών φαντασμάτων από πολλά μέρη του κόσμου.

Οι Βρετανοί δεν έχασαν, όμως, χρόνο και έπιασαν δουλειά, ξεκινώντας δυναμικά το κυνήγι του τρομακτικού κοριτσιού που στοιχειώνει την πόλη, υπό την καθοδήγηση του ερευνητή παραφυσικής δραστηριότητας, Λι Μπρίκλει. Έτσι, την τελευταία εβδομάδα, όταν πέφτει το σκοτάδι, ο Μπρίκλει βγαίνει στους δρόμους του  Κάνοκ Τσέις και με τον ειδικό μηχανισμό που διαθέτει, ψάχνει για κάποιο στοιχείο παραφυσικής δραστηριότητας.

Όσον αφορά στο παιδί με τα μαύρα, τρομακτικά μάτια, υπάρχουν δύο θεωρίες που... εξηγούν τη «γέννησή» του. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Mirror», η πρώτη σχετίζεται με την Κελτική μυθολογία και αναφέρει πως προέρχεται από μια φυλή η οποία πραγματοποιούσε αιματηρές θυσίες και η δεύτερη ότι πρόκειται για μια... «μαζική ψευδαίσθηση».

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή