facebook pixel

Και εταιρειες στη λιστα των τρομοκρατων

Μαρινάκη, Φέσσα, εφοπλιστές, και τη ΝΔ είχε στόχους η ομάδα Μαζιώτη!

Ο κ. Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού, ήταν ανάμεσα στους στόχους των τρομοκρατών

Εφοπλιστές, μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και το κόμμα της ΝΔ περιλαμβάνονται σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές στους στόχους του τρομοκρατικού χτυπήματος που ετοίμαζε η ομάδα Μαζιώτη, με την οποία συνδέεται η γιάφκα που αποκαλύφθηκε σήμερα στον Βύρωνα Αττικής, όπου έγινε και η σύλληψη ενός ατόμου.

Μεταξύ των ηχηρών ονομάτων που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία ως πιθανούς στόχους των τρομοκρατών περιλαμβάνονται ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευάγγελος Μαρινάκης, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και η σύζυγός του Μαρία Τσελέντη, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βενιάμης, καθώς και οι εταιρείες Κάπιταλ, Ζήμενς, και Ίνφο Κουέστ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό γιάφκας στον Βύρωνα και τις ανακοινώσεις έκαναν το απόγευμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης. 

Στην παρουσίαση έγινε αναφορά σε ευρήματα – ιδιόχειρες σημειώσεις τις οποίες είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς. Οι σημειώσεις περιελάμβαναν στοιχεία για τα παραπάνω ονόματα, τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών καθώς και αναφορές στη ΝΔ, και στις προαναφερθείσες επιχειρήσεις.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι υπήρχαν και συγκεκριμένες ημερομηνίες μεταξύ των οποίων 3 Οκτωβρίου που θα γινόταν «πρόβα τζενεράλε» ενώ το χτύπημα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου. 

Ο υπουργός συνέδεσε την ημερομηνία αυτή με την «επέτειο της ίδρυσης της ΝΔ» οπότε, όπως είπε, είναι «προγραμματισμένη και συγκεκριμένη επετειακή εκδήλωση» και σημείωσε ότι «σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία κάποιοι προγραμμάτιζαν συγκεκριμένα χτυπήματα με απώτερο στόχο την υπονόμευση των θεσμών και την οικονομική και κοινωνική μας συνοχή».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συνέδεσε επίσης, εμμέσως την υπόθεση και με την αίτηση για κατ' οίκον εγκλεισμό του Σάββα Ξηρού, που εξετάζεται στις 14 Οκτωβρίου, επειδή οι σημειώσεις είχαν πολλές αναφορές κυρίως στον Πειραιά.

Σε βάρος του συληφθένντα ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος από τον Εισαγγελέα Εφετών. Ο κατηγορούμενος , που φέρεται να σχετίζεται με τον καταδικασμένο για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας Νίκο Μαζιώτη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να λογοδοτήσει στον Ανακριτή την Κυριακή.

Σχετικά με την εξέλιξη ανακοινώθηκαν τα εξής:

Το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της έρευνας της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, και άλλων ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη εντοπίστηκε ένα γκαράζ αυτοκινήτων στον Βύρωνα το οποίο είχε νοικιάσει ο Νίκος Μαζιώτης τον Ιούνιο του 2013. 

Στο μισθωτήριο συμβόλαιο βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη ενώ αναγνωρίστηκε και από τον ιδιοκτήτη του γκαράζ. 

Το γκαράζ νοικιάστηκε με πλαστή ταυτότητα που έφερε στοιχεία υπαρκτού προσώπου από την επαρχία, το οποίο όμως δεν έχει χάσει την ταυτότητά του, γι' αυτό εκτιμάται ότι η πλαστή ταυτότητα καταρτίστηκε με υφαρπαγή των στοιχείων. 

Μέσα στο γκαράζ βρέθηκαν μία σχάρα αυτοκινήτου με τα μεταλλικά στηρίγματά της, που ανήκε στο κλεμμένο Νισάν Σάνι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την ισχυρή έκρηξη στην Τράπεζα Ελλάδος στην οδό Αμερικής στην Αθήνα. Βρέθηκαν και τα κλειδιά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. 

Στο γκαράζ, που παρακολουθούνταν όλες αυτές τις ημέρες, μετέβη χθες το βράδυ ένα άτομο 30-32 ετών το οποίο και συνελήφθη αφού προέβαλε σθεναρή αντίσταση. 

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είπε  ότι ο συλληφθείς αρνείται να πει οτιδήποτε γι' αυτό δεν έχουν βρεθεί τα στοιχεία του, αφού και δακτυλοσκοπικά προκύπτει ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Οπότε αναμένεται η άδεια του εισαγγελέα για να προχωρήσουν στην αναγνώριση του, μέσω βιομετρικών δεδομένων. 

Στο σακίδιο του συλληφθέντα, εκτός από τα σημειώματα υπήρχαν ρούχα, καπέλα και άλλα αντικείμενα, ενώ αναφέρονταν σε κάποια από τα σημειώματα οι ημερομηνίες 1, 2, 3 και 4 Οκτωβρίου με ασαφή αναφορά στις 3 Οκτωβρίου για «πρόβα τζενεράλε» και στις 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα με τις κωδικές επισημάνσεις «τάπερ», «ποδήλατο», «λουκάνικο». 

Ακόμα υπήρχε απόκομμα της Εφημερίδας των Συντακτών με ρεπορτάζ με τίτλο «ενώ τα κορόιδα πληρώνουν οι εφοπλιστές σαλπάρουν» και υποσημείωση «24 καράβια στον Πειραιά, κανένα με ελληνική σημαία». 

Σύμφωνα με πληροφορίες την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας προβληματίζει ένα σχεδιάγραμμα που αναφέρεται σε διαδρομή από τη Λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι το νοικιασμένο γκαράζ στο Βύρωνα που έχει χρονομετρηθεί 16 λεπτά. Κοντά στο σημείο αυτό της Λ. Αμφιθέας είναι τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ γεγονός που δημιουργεί υποψίες ότι πιθανόν να ήταν στόχος του χτυπήματος.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής προκύπτει ότι εκτός των άλλων, ο συλληφθείς και οι άγνωστοι συνεργοί του αναζητούσαν να αγοράσουν φιάλες ασετιλίνης και οξυγόνου υπογραμμίζοντας ότι η ένωση αυτών των δύο στοιχείων δημιουργεί ένα εξαιρετικά ισχυρό εκρηκτικό μείγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει μακελειό. Τόσο αυτός όμως όσο και ο υπουργός αρνήθηκαν να δώσουν άλλα στοιχεία, λέγοντας ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι έρευνες διεξάγονταν υπό πλήρη μυστικότητα και για την πορεία τους είχε τακτική ενημέρωση μόνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές το πρωί ο κ. Κικίλιας πήγε στο σπίτι του κ. Σαμαρά στις 07.30 προκειμένου να τον ενημερώσει πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τον Έβρο. 

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή