facebook pixel

«Του κοσμου τα βιβλια... του κοσμου τα παραμυθια»

Έρχεται το τριήμερο φεστιβάλ παιδικού - εφηβικού βιβλίου στο ΕΙΠ

Από την αφίσα του τριήμερου φεστιβάλ βιβλίου

Για πρώτη φορά, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) υποδέχεται στους χώρους του τους μικρούς βιβλιόφιλους, σε μια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στο παιδικό και το εφηβικό βιβλίο, λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που στεγάζεται στην Έπαυλη Μποδοσάκη, στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού. 

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο και τον πλούτο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα 40 εκδηλώσεων: παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις, εργαστήρια κ.ά. 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Φεστιβάλ***

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων διαμορφώθηκε με τη συνεργασία: 

  • 16 εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου
  • του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, μέλη του οποίου οργανώνουν δρώμενα για παιδιά με αφορμή την υπό έκδοση συλλογική έκδοση του Κύκλου με γενικό τίτλο «Το γέλιο κάνει καλό και στο σχολείο!» στην οποία συμμετείχαν 88 «ζευγάρια» συγγραφέων και εικονογράφων
  • του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών-Ομάδα «Μύθος», που παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Αίσωπο οργανώνοντας δύο ιδιαίτερες παραστάσεις αφήγησης («Αισώπου ήχοι», «Ο Αίσωπος στον κόσμο της φυσικής»)
  • της Ομάδας Τέχνης Νεύμα, που παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Λεμονιά», βραβευμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Στο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου συμμετέχουν σαράντα επτά συγγραφείς, έξι εικονογράφοι, και εννέα καλλιτέχνες.

Γωνιά Ανάγνωσης «Δέντρα»

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, η σκιά μιας μεγάλης και φιλόξενης φλαμουριάς περιμένει τους μικρούς και μεγαλύτερους βιβλιόφιλους για ένα ευχάριστο διάλειμμα ξεφυλλίζοντας βιβλία με θέμα… τα δέντρα. Τα βιβλία είναι ευγενική προσφορά των εκδόσεων Άθως/Παιδικά, Εν Πλω, Καλειδοσκόπιο, Κέδρος, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Κόκκινο, Λιβάνη, Μεταίχμιο, Μίνωας, Μπατσιούλας, Νεφέλη, Παρρησία, Πατάκη, Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος και Σύγχρονοι Ορίζοντες. 

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού θα τιμήσει τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, η οποία, το 2014, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της IBBY-International Board on Books for Young People. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας συγγραφέας τιμάται με τον τίτλο αυτό. Με αφορμή το υπό έκδοση βιβλίο της «Στον ίσκιο του παραμυθόδεντρου», η Εύη Γεροκώστα αφηγείται κάτω από τον ίσκιο του μεγάλου, πανέμορφου δέντρου, μερικά από τα πιο αγαπημένα παραμύθια που έχει γράψει η συγγραφέας, ενώ στη συνέχεια η ίδια η συγγραφέας μοιράζεται με τους μικρούς αναγνώστες τα μυστικά της.

Διάθεση εκδόσεων

Με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου, το κοινό έχει την ευκαιρία να ξεφυλλίσει και να προμηθευτεί τα βιβλία που παρουσιάζονται στη διάρκεια του τριημέρου, σε διαμορφωμένο χώρο έξω από κάθε αίθουσα εκδηλώσεων.

Επισκέψεις σχολείων

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ (Παρασκευή 3 Οκτωβρίου) είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις επισκέψεις οργανωμένων ομάδων μαθητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις (συνεργασία με την Περιφέρεια και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού Αττικής). 

Ώρες λειτουργίας

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, 09:00-14:00 (αποκλειστικά για οργανωμένες ομάδες μαθητών)

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Οκτωβρίου, 10:00-18:00 (εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Στρατηγού Καλλάρη 50 (Έπαυλη Μποδοσάκη), 154 52 ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ, Τηλ.: 210-6776540

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή