facebook pixel

Σαμαράς: Κανένα νέο μνημόνιο - Λαϊκίστικες οι υποσχέσεις Τσίπρα

Ο κ. Σαμαράς, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως πολιτική αυτοκτονία τις πρόωρες εκλογές

Με συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η χώρα δεν θέλει νέα δανεικά και ότι η τρόικα θα φύγει με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι πολιτικές που εξαγγέλλει οδηγούν αυτομάτως σε νέο μνημόνιο με πιο δυσβάσταχτους όρους. Προβλέπει ότι σε δύο μήνες η συγκέντρωση 180 βουλευτών θα είναι ακόμη περισσότερο πιθανή από ότι είναι ήδη σήμερα ενώ χαρακτηρίζει τσίρκο το σενάριο μελλοντικής μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός τρίτου μνημονίου χάρη στην επικείμενη, νέα, αναδιάρθρωση του χρέους, την ήδη καλή πορεία του σχεδίου εξόδου στις αγορές και την δημοσιονομική εξυγίανση, λόγω της οποίας θα αρχίσουν από φέτος οι φοροελαφρύνσεις και θα αυξηθούν οι δόσεις στις ρυθμίσεις για τα χρέη.

Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι  πολιτικές που εξαγγέλλει οδηγούν αυτομάτως σε νέο μνημόνιο με πιο δυσβάσταχτους όρους.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο Αντώνης Σαμαράς καλύπτει τον Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι δεν φταίει για τα λάθη στον φόρο, χαρακτηρίζει μικρής σημασίας τις παραφωνίες και τα «στιγμιαία» ξεσπάσματα των βουλευτών και παρέχει πλήρη στήριξη στον Γκίκα Χαρδούβελη.

«Εκείνο που τον έκανε δυσβάστακτο - πράγματι – είναι ότι συνέπεσε με άλλους φόρους μαζί. Κι ότι πληρώθηκαν σε δύο χρόνια όσα δεν είχαν πληρωθεί τα τρία προηγούμενα. Αλλά αυτό τελειώνει πια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την αισιοδοξία του για νέα αναδιάρθρωση του χρέους, που θα δώσει, όπως είπε, ώθηση στις επενδύσεις και την ανάκαμψη. Είπε ότι «ανεπισήμως, ήδη πολλοί το θεωρούν βιώσιμο, οι διεθνείς αγορές ήδη το αναγνωρίζουν αυτό, οι διεθνείς οίκοι το αναγνωρίζουν επίσης και πολύ σύντομα θα υπάρξει και επίσημη πιστοποίηση».

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, αν και είπε ότι εκτιμά τον Φώτη Κουβέλη, απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα, τόνισε ότι είναι πολύ πιο πιθανή από όσο πριν από έξι μήνες, η συγκέντρωση 180 ψήφων και προέβλεψε ότι σε δύο μήνες θα είναι ακόμη πιθανότερη, ενώ έκανε λόγο για τρομοκρατία των βουλευτών και χαρακτήρισε αθλιότητες, όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ περί εξαγορών ή εκβιασμών βουλευτών για να στηρίξουν την κυβερνητική επιλογή,

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ως πολιτική αυτοκτονία τις πρόωρες εκλογές, καθώς όπως σημείωσε θα προκαλούσαν πολιτική ανωμαλία και αβεβαιότητα που θα κατέστρεφε ότι χτίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Αναφερόμενος στη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο κ. Σαμαράς μέμφθηκε τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκίστικη πλειοδοσία σημειώνοντας «Να ρωτήσω κι εγώ: γιατί 751 και όχι 1.000 (ευρώ); Θέλετε να μπούμε σε τέτοια "πλειοδοσία"; Αντέχει η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας υψηλότερο βασικό μισθό; Ή αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανεργία; Το πρόβλημα είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, δηλαδή να υπάρξουν επενδύσεις, να υπάρξει ανάπτυξη, να μπορέσουν οι άνεργοι να βρουν δουλειά και οι εργαζόμενοι να παίρνουν σιγά-σιγά αυξήσεις. Σε όλη την κλίμακα, όχι μόνο την εισαγωγική».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι, παρά τις διαφωνίες τους, έχουν κατορθώσει να συνεννοούνται και να κάνουν μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πολλά για το καλό του τόπου, παρότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι δύο διαφορετικά κόμματα. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει μελλοντικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα θυμίζει… τσίρκο.

Σε ότι αφορά την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε αποκαλύψεις στις εκδηλώσεις για τα 40χρονα της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβριο.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή