facebook pixel

"Πολιτική αυτοκτονία οι πρόωρες εκλογές"

Το δίλημμα «αλήθεια, φιλότιμο και αγώνας για Ανάπτυξη» ή «ψέμα, υποκρισία και "κόλλημα" στο χθες» έθεσε στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς από το βήμα των εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι Ελληνες θα ακολουθήσουν τον πρώτο δρόμο. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύοντας τη στάση του απέναντι στην τρομοκρατία, τις θέσεις για το ΝΑΤΟ, την οικονομική του πολιτική και το θέμα εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Αντ. Σαμαράς στο πολιτικό σκέλος της ομιλίας του στην 79η ΔΕΘ, αφού διατύπωσε το δίλημμα «φιλότιμο ή υποκρισία» δήλωσε με δεβαιότητα: «Δεν έχω καμιά αμφιβολία για το τι θα διαλέξουν οι Έλληνες. Όπως δεν έχω και καμιά αμφιβολία ότι η δική μας πατριωτική επιλογή για την Νέα Ελλάδα της Ανάπτυξης, είναι ο σωστός δρόμος. Είναι ο μόνος δρόμος που μας βγάζει από την κρίση. Η Νέα Ελλάδα στηρίζεται στην Αλήθεια και στο Φιλότιμο»

Αναλύοντας την έννοια του φιλότιμου, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε παράλληλα μια σφοδρότατη ολομέτωπη επίθεση εναντίον του κόμματος του Αλ. Τσίπρα λέγοντας: «Φιλότιμο δεν έχει εκείνος που υπολογίζει τις κινήσεις του με οδηγό το κομματικό του συμφέρον. Φιλότιμο έχει όποιος σταθμίζει κάθε κίνησή του με πυξίδα το συμφέρον της Πατρίδας. Φιλότιμο στην Πολιτική είναι το "εμείς" κι όχι το "εγώ". Είναι η συνείδηση, όχι η υποκρισία. Είναι ο αγώνας για το καινούργιο, για το αύριο. Όχι η υποταγή στο παλιό, στο ξεπερασμένο, στο χθες. Φιλότιμο είναι το "ναι" στις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος για να προχωρήσει. Φιλότιμο δεν είναι το "όχι σε όλα". Φιλότιμο είναι η σταθερή γραμμή, η ευθεία γραμμή της ευθύνης. Όχι το παραμύθι. Φιλότιμο είναι να πιστεύεις και να προχωράς. Όχι να τα γυρίζεις κάθε τόσο και να αλλάζεις μόλις δεις τα σκούρα. Γιατί τότε ούτε το...Άγιον Όρος δεν σε σώζει». 

Τρομοκρατία

Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο θέμα της τρομοκρατίας ο πρωθυπουργός καταλόγισε στο κόμμα του Αλ. Τσίπρα ότι υπερασπίστηκε κατά καιρούς και ακραίους τρομοκράτες και διαμαρτύρονται κάθε φορά που συλλαμβάνονται τρομοκράτες. Στελέχη τους πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων ή ζητούν την αποφυλάκιση επικίνδυνων τρομοκρατών. Είναι αντίθετοι ακόμα και στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Πριν από μερικά χρόνια κάλυπταν τους κουκουλοφόρους που έκαιγαν την Αθήνα. Συγκάλυπταν τις ορδές τους που είχαν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε άσυλα παρανομίας. 

ΝΑΤΟ

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του θέματος του ΝΑΤΟ είπε ότι ακόμα και τώρα ζητούν να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, ανακοινώνουν ότι θα κάνουν το παν για να το διαλύσουν το ΝΑΤΟ, ακόμα και τώρα που γίνονται όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα στο διεθνή μας περίγυρο, τώρα που πολλές χώρες επιζητούν να μπουν στην "ομπρέλα" της Συμμαχίας, τώρα που τα Σκόπια παρακαλούν να μπουν στο ΝΑΤΟ, τώρα που η Τουρκία απαγορεύει την είσοδο της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ελλάδα να βγει από το ΝΑΤΟ. Και από την Ευρώπη και από το ΝΑΤΟ.

«Χθες βράδυ γύρισα αργά από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία. Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ, ποιος θα απαντούσε στον κ. Ερντογάν, ότι υπάρχει μόνο μια Κύπρος;», σημείωσε δηκτικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός.

Αν δεν ήμασταν σε συμπαράταξη με όλη την Ευρώπη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας, πόσο απομονωμένοι θα νιώθαμε και πόσο ευάλωτοι θα ήμασταν ως λαός, διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «Η μόνη θέση που διαλαλεί για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι να γίνει η χώρα "ξέφραγο αμπέλι"».

Οικονομία

Καταλόγισε δημαγωγία και λαϊκισμό στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία λέγοντας ότι «τα πέντε δισεκατομμύρια που ξαφνικά μας λένε ότι θα τα βρουν από τον... ουρανό, είναι ακριβώς το μέτρο της ανευθυνότητάς τους».

Εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας

Κλιμακώνοντας την επίθεση ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν διστάζουν να παίζουν ακόμα και με το Σύνταγμα: Αφού δεν μπορούν να ρίξουν την Κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο,  αφού δεν μπόρεσαν να ρίξουν την Κυβέρνηση μέσα στη Βουλή, τώρα πασχίζουν να τη ρίξουν με την τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται: με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας».

Πρόωρες εκλογές

Και πρόσθεσε ότι όταν «δεν τους βγήκε» η αμφισβήτηση της «δεδηλωμένης» της κυβέρνησης τώρα «βάζουν το ερώτημα, αν η σημερινή Βουλή θα καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας με 180 βουλευτές»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «τώρα όλο και περισσότεροι το θεωρούν πιθανό» καθώς «όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η χώρα σταθεροποιήθηκε και μπαίνει σε δρόμο Ανάπτυξης. Καταλαβαίνουν ότι πλησιάζει η ώρα να βγούμε οριστικά από την εποχή των Μνημονίων. Κι ότι, αν τώρα αρχίσει μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία, όλα όσα πετύχαμε, κινδυνεύουν να πάνε χαμένα».

Ο πρωθυπουργός αντιπαρέβαλλε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και που πολλοί δεν ξέρουν τι ξημερώνει αύριο για τον κόσμο, στην Ελλάδα που βρίσκεται τόσο κοντά σε αυτό το ηφαίστειο, και που με θυσίες και κόπο κατάφερε η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια, να διατηρήσουμε αυτή τη σταθερότητα, να θωρακίσουμε την ασφάλεια που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με την «περιπέτεια πρόωρων εκλογών, δηλαδή με νέο κίνδυνο αστάθειας και ακυβερνησίας και βεβαίως, με νέες προστριβές με τους εταίρους μας».

«Το λέω όπως το αισθάνομαι: Θα ήταν μια πολιτική αυτοκτονία! Και πόσο επικίνδυνοι είναι εκείνοι, οι οποίοι θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα, τη χειρότερη δυνατή στιγμή, στη χειρότερη δυνατή  περιπέτεια… Το δίλημμα: Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο τελειώνει. Και χωρίς αυτό το δίλημμα δεν έχουν πια τι να πουν. Δεν έχουν πια λόγο ύπαρξης» επεσήμανε ο πρω8υπουργός.

*Όλα για τη ΔΕΘ στο ομώνυμο tag

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή