facebook pixel

Η ώρα της ΔΕΘ: Η γιορτή της Θεσσαλονίκης

Σεπτέμβρης σημαίνει ΔΕΘ και ΔΕΘ σημαίνει Θεσσαλονίκη. Όταν το Δεκαπενταύγουστο στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και μια ακόμη ευκαιρία για τριήμερες και τετραήμερες αποδράσεις για όσους δεν βρίσκονται ήδη σε διακοπές, στη Θεσσαλονίκη σημαίνει το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και την έναρξη της τελικής φάσης προετοιμασίας της πόλης για την μεγάλη γιορτή, την διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης.

Με τον Οργανισμό της ΔΕΘ να αναζητά την επιχειρηματική του ταυτότητα εδώ και περίπου μια 15ετία, οι πύλες της ΔΕΘ ανοίγουν φέτος για 79η χρονιά το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, έτοιμες να υποδεχθούν όχι μόνο τους Θεσσαλονικείς και τους βορειοελλαδίτες, που κατά παράδοση βολτάρουν στα περίπτερα και τις εγκαταστάσεις της αλλά και 200.000 ακόμη επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και τα Βαλκάνια, τουλάχιστον. Ανάμεσα τους Έλληνες και ξένοι οικονομικοί παράγοντες, επιχειρηματίες και έμποροι οι οποίοι ενδιαφέρονται για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο τους, και επιλέγουν να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις «πρόσωπο με πρόσωπο», ακόμη και σήμερα στην εποχή του Internet.

Η πολιτική ΔΕΘ

Η ΔΕΘ εκτός από πόλος έλξης επισκεπτών και κέντρο οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών «χτυπά το κουδούνι» για την έναρξη και του πολιτικού και οικονομικού έτους της χώρας. Αν και υποβαθμισμένη, στα χρόνια της κρίσης, η παρουσία και δραστηριότητα των πολιτικών παραμένει έντονη, και μέσα από τις ομιλίες στα εγκαίνια και στις επισκέψεις τους ξεδιπλώνουν τους σχεδιασμούς τους για τον επόμενο χειμώνα.

Στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος και θα απευθύνει ομιλία , στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Στα εγκαίνια και στην ομιλία Σαμαρά θα παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί κάποια από τα περίπτερα και να συναντηθεί με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γεώργιο Ορφανό. Ο Αντ. Σαμαράς πρόκειται να επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναμένεται να συναντηθεί με τη διοίκηση της εταιρείας στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου, ενώ μία ώρα αργότερα πρόκειται να έχει επαφές με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης". Επίσης Θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσει και τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα Μνημόνια.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο της διοργάνωσης, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφτεί την 79η ΔΕΘ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς, στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" και την επομένη μέρα, Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο, στη μία μετά το μεσημέρι.

Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της 79ης ΔΕΘ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo στις 10 το πρωί και στη συνέχεια να δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 11.30, στο συνεδριακό κέντρο "Νικόλαος Γερμανός".

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της επίσκεψης στη ΔΕΘ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος στις 7.45 το βράδυ θα συναντηθεί με τη διοίκηση της διοργανώτριας εταιρείας. Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιήσει ομιλία, ενώ την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης".

Ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ στις 11 το πρωί της Τετάρτης 10 του μηνός, ενώ δύο ώρες αργότερα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Νικόλαος Γερμανός".

Λόγω των εγκαινίων θα  εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ωράριο λειτουργίας και τιμές εισιτηρίων

Το ωράριο λειτουργίας της 79ης ΔΕΘ το πρώτο Σάββατο θα είναι από τις 12:30 έως τις 22:00 και την Κυριακή μεταξύ 10:00 και 22:00. Τις καθημερινές θα λειτουργεί από τις 16:00 έως τις 22:00, ενώ το δεύτερο Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Σεπτεμβρίου, θα είναι ανοιχτή από τις 10:00 έως τις 22:00.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 ευρώ το Σάββατο των εγκαινίων και τις καθημερινές ενώ αυξάνεται σε 5 ευρώ την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο Σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου.

Το οικογενειακό εισιτήριο είναι 10 ευρώ, ενώ οι πολύτεκνοι και τα ΑμεΑ θα πληρώνουν 3 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ. Όλα τα περίπτερα της ΔΕΘ είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ.

*Όλα για τη ΔΕΘ στο ομώνυμο tag

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή