facebook pixel

Η εκπληκτική ζωή του Αλκιβιάδη από το Θέατρο Ρόδα

Σημειώστε ημέρα και ώρα: Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 20:30 θα παρουσιαστεί στο αίθριο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου του Αγίου Δημητρίου το έργο της ΡΟΔΑ, «Αλκιβιάδης Άγιος».

Μήνας πολιτισμού και ψυχαγωγίας είναι ο Σεπτέμβρης στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το φεστιβάλ «Φθινοπωρινές Γιορτές στην Πόλη». Όσοι επιλέξουν να παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι με συνοδοιπόρους τους φρέσκους ήχους και τις διαφορετικές εικόνες έτσι όπως διαμορφώνονται μέσα από θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες και ξεχωριστά πολιτιστικά δρώμενα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, η ομάδα θεάτρου ΡΟΔΑ θα παρουσιάσει για μία και μοναδική παράσταση (07.09) το έργο «Αλκιβιάδης Άγιος» σε σκηνοθεσία της ιδρύτριας της ομάδας, Μαίρης Περετζή. 

"Εάν ο Σωκράτης θεωρείται μέγας παιδαγωγός φιλόσοφος, πώς είναι δυνατόν ο μαθητής του, τον οποίο ο ίδιος μέχρι το τέλος ακλόνητα υποστήριξε, να συνεχίζει να έχει μια τόσο αρνητική ιστορική εικόνα  όσο ο Αλκιβιάδης;" Γύρω από αυτό το κεντρικό ερώτημα περιστρέφεται το έργο το οποίο ασχολείται με την εκπληκτική ζωή του Αλκιβιάδη, του μεγάλου πολιτικού και στρατηγού της αρχαίας Αθήνας και αγαπημένου μαθητή του Σωκράτη, που η ζωή του έχει γίνει αντικείμενο μεθοδευμένης ιστορικής παραποίησης και άθλιας κατασυκοφάντησης.

Εκτός από την πρόζα, η παράσταση διανθίζεται με ζωντανή μουσική ενώ την προσοχή κεντρίζουν και τα εντυπωσιακά κοστούμια. Ζωντανές αναπαραστάσεις των Ελευσίνιων Μυστηρίων, των εκστατικών μυστηρίων του Πανός και των Κάβειρων συνθέτουν τον άξονα της θεατρικής αυτής παρουσίασης, που αναζητά τις ρίζες της Πλατωνικής παράδοσης και δείχνει την άμεση σχέση της φιλοσοφίας με τις μυστικιστικές πρακτικές του αρχαίου μας κόσμου. Πρόκειται για μία επική θεατρική αφήγηση, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ήρωα.

Η Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ συστήθηκε το Γενάρη του 1991.  Σκοπός αυτών που την απαρτίζουν είναι να διερευνήσουν τη Θεατρική Εμπειρία, τις δυνατότητές της να συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και του δυναμικού του ανθρώπου σύμφωνα με τις ιδιαίτερες Αρχές επάνω στις οποίες η Ομάδα στηρίζει την Ύπαρξη της και τις μεθόδους Εργασίας της.

Με τη γενική καθοδήγηση της Μαρίας Περετζή, η Ομάδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καθολικότητα της συμμετοχής των μελών της σε κάθε βήμα της θεατρικής διαδικασίας. Το κείμενο, η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία, η μουσική, ακόμα και ο φωτισμός και τα κουστούμια, όλα είναι πάντα αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς.

Οι παραστάσεις της ΡΟΔΑ με το πανάρχαιο έπος της Ινδίας «Ραμαγιάνα», το μεσοποταμιακό «Γκιλγκαμές», και τον «Αμφιάραο», έχουν παρουσιαστεί στο παγκόσμιο ρεπορτάζ του CNN.

Ελεύθερη Είσοδος

Για περισσότερες πληροφορίες: 697 60 33 948, 210-2836763,  693 74 22 456

www.rodatheater.gr

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρία Περετζή

ΣΚΗΝΙΚΑ: Νίκος Τσιουμπλεκτσής

ΜΟΥΣΙΚΗ: Τάκης Πατερέλης / Πία Πιερράκου / Γιώργος Ντούνης / Δημήτρης  Γασπαράτος  / Σταύρος Κάπππας, Μαρία Περετζή

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαρία Περετζή / Ιουλία Βεντίκου / Βίκη Τσέλιου / Πόπη Αστέρη / Γιώτα Πιτσιρή / Εύα Αυλίδου / Μαρίζα Πελεκάνου/ Άννα Κυπραίου

ΧΟΡΙΚΑ: Μαρία Περετζή

ΗΧΗΤΙΚΑ: Δημήτρης Γασπαράτος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Φώτης Τραγανουδάκης / Mαρίζα Πελεκάνου

ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Μαρία Περετζή / Άγγελος Γιαννάτος / Δημήτρης Νέλλας

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ:

Αλκιβιάδης: Δημήτρης Γασπαράτος 

Σωκράτης: Σταύρος Κάππας

Άνυτος: Σταμάτης Λόγος

Διοτίμα: Ιουλία Βεντίκου

Περσεφόνη: Ιουλία Βεντίκου

Ιεροφάντης: Νίκος Τσιουμπλεκτσής

Νικίας: Δημήτρης Νέλλας

Φίλοι Αλκιβιάδη: Γιώργος Κωστογιάννης / Αλέξανδρος Μπάτσης / Γιάννης Καλημέρης

Φίλοι Άνυτου: Δημήτρης Νέλλας / Γιάννης Αγγέλης 

Χορός – Ιέρειες: Βίκη Τσέλιου / Ιουλία Βεντίκου / Εύα Αυλίδου / Κωνσταντίνα Μπαξεβάνη / Μαρίζα Πελεκάνου / Πία Πιερράκου / Δήμητρα Παπαδημητρίου / Χρυσούλα Μπέτσα / Πάττυ Παπαγεωργίου / Αθηνά Τσιουμπλεκτσή / Λένα Κοντοπίδου / Αργυρώ Τσιουμπλεκτσή / Άννα Κυπραίου / Μαρία Τσούγκα

ΟΠΛΙΣΜΟΙ: Νίκος Τσιουμπλεκτσής

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Πόπη Αστέρη / Μαρία Συμεωνίδου

ΚΕΙΜΕΝΟ: Δημήτρης Περετζής

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή