facebook pixel

Πρωτοφανεις φρικαλεοτητες απο τζιχαντιστες που αποκεφαλιζουν, σφαζουν, βιαζουν και θαβουν ζωντανους τους «απιστους»

Τις πύλες της κολάσεως άνοιξε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

Πρόσφατα φωτογραφίες με οπλικά συστήματα που έχουν στην κατοχή τους οι μαχητές του ΙΚ είδαν το φως τη δημοσιότητας

Ανθρωπόμορφα τέρατα επελαύνουν στο έδαφος της ανατολικής Συρίας και του Βόρειου Ιράκ αφανίζοντας χωριά ολόκληρα καθώς οι δυνάμεις της Οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους ρίχνουν βαρύ σκοτάδι στις ανθρώπινες ελευθερίες σε μεγάλα τμήματα των δύο χωρών.

Οι τελευταίες αγριότητες αναφέρονται από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε χωριά της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, η οποία ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από το ΙΚ. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι τζιχατνιστές εκτέλεσαν 700 μέλη της φυλής αλ Σάιτατ η οποία εξεγέρθηκε εναντίον της εξουσίας τους. Μόνο οι 100 από τους σφαγιασθέντες ήταν μαχητές ενώ οι υπόλοιποι 600 ήταν άμαχοι και πολλοί από αυτούς αποκεφαλίστηκαν.

Στο Βόρειο Ιράκ, οι τζιχαντιστές σκότωσαν 100 άνδρες που ανήκουν στη θρησκευτική μειονότητα των Γεζίντι κοντά στην πόλη Σιντζάρ όταν εκείνοι αρνήθηκαν να ασπασθούν το Ισλάμ. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι άνδρες δολοφονήθηκαν ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά κρατούνται και έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία.

Αλλη σφαγή κατοίκων από τους τζιχαντιστές με θύματα δεκάδες ανθρώπους, στην πλειονότητά τους μέλη της κοινότητας των Γεζίντι, καταγράφηκε στο χωριό Κόσο μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο έναn αυτόπτη μάρτυρα και αξιωματούχους.

Αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους «σφαγίασαν» περίπου 80 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι και απήγαγαν τις γυναίκες, σε ένα χωριό στο βόρειο τμήμα του Ιράκ σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν ένα μέλος της μειονοτικής ομάδας που έχει εκλεγεί στο κοινοβούλιο και δύο Κούρδοι αξιωματούχοι.

Άντρας του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζει μία από τις επιτυχίες της οργάνωσης
Άντρας του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζει μία από τις επιτυχίες της οργάνωσης

Ο Γεζίντι βουλευτής Μαζάμα Χαλίλ μετέφερε τις μαρτυρίες χωρικών που είχαν επιζήσει από την επίθεση οι οποίοι ανέφεραν ότι η σφαγή διήρκησε περίπου μια ώρα.

Ένας κάτοικος κοντινού χωριού, δήλωσε επίσης ότι ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους που κατάγεται από την ίδια περιοχή του έδωσε λεπτομέρειες της αιματοχυσίας. «Μου είπε ότι οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους πέρασαν πέντε ημέρες προσπαθώντας να πείσουν τους χωρικούς να ασπαστούν το Ισλάμ και ότι μια ακόμη προσπάθεια προσηλυτισμού έγινε και σήμερα» ανέφερε ο χωρικός.

«Στη συνέχεια μου είπε ότι συγκέντρωσαν τους άντρες του χωριού και τους σκότωσαν. Οι γυναίκες και τα κορίτσια πιθανόν μεταφέρθηκαν στο Ταλ Αφάρ, όπου βρίσκονται οι ξένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους». Οι πληροφορίες που μετέφερε ο χωρικός δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

 

Ο μαχητής Γεζίντι, Μοσέν Ταουάλ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι είδε ένα μεγάλο αριθμό πτωμάτων στο χωριό: «Κατάφεραν να διεισδύσουν σε ένα τμήμα του Κόσο, όπου οι κάτοικοι βρίσκονταν υπό πολιορκία, όμως φθάσαμε πολύ αργά. Υπήρχαν παντού πτώματα. Καταφέραμε να απομακρύνουμε δύο ανθρώπους που ήταν ακόμα ζωντανοί, όλοι οι άλλοι είχαν σκοτωθεί»

Πάντως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 500 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι κατά τη διάρκεια επίθεσής τους στο βόρειο Ιράκ, κατήγγειλε πριν λίγες μέρες ο υπουργός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ιράκ, Μοχάμεντ αλ Σία Σουντάνι,  μιλώντας στο Reuters. Περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν ανέφερε ότι οι σουνίτες μαχητές έχουν θάψει ακόμη και ζωντανούς μερικά από τα θύματά τους, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά. Περίπου 300 γυναίκες απήχθησαν ως σκλάβες.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό για τις δημόσιες και βίαιες "δίκες" και εκτελέσεις των αντιπάλων του
Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό για τις δημόσιες και βίαιες "δίκες" και εκτελέσεις των αντιπάλων του

Τις τελευταίες εβδομάδες οι αντάρτες έχουν καταλάβει πολλές πόλεις στο βόρειο Ιράκ, όπου ζουν Χριστιανοί και Γεζίντι, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να γλιτώσουν. Οι πρόσφυγες, χριστιανοί και Γεζίντι, που εγκατέλειψαν τις περιοχές τους για να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές, έχουν καταφύγει στα βουνά όπου λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια από αέρος από αμερικανικά ελικόπτερα. Άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στις πόλεις τους όσο οι ισλαμιστές μαχητές τους ζητούν να αλλαξοπιστήσουν.

Οι κουρδικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, εξαπέλυσαν το Σάββατο επίθεση για να ανακαταλάβουν από το Ισλαμικό Κράτος το φράγμα της Μοσούλης, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, το οποίο είναι το σημαντικότερο στη χώρα. Οπως ανακοινώθηκε, οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά πήραν τον έλεγχο της ανατολικής πλευράς του φράγματος και συνεχίζουν να προελαύνουν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών άρχισαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου και οι μάχες συνεχίζονταν ακόμη το απόγευμα. Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα των Κούρδων να ανακαταλάβουν το φράγμα, το οποίο είχαν καταλάβει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στις 7 Αυγούστου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν, όπως ζητούσε η Γαλλία, την προμήθεια όπλων στις δυνάμεις των Ιρακινών Κούρδων οι οποίοι μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, αν και πολλές από τις χώρες-μέλη δεσμεύθηκαν να παράσχουν μόνον ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα αυτή.

Ωστόσο οι ΥΠΕΞ των 28 σημείωσαν την ανάγκη να εξασφαλιστεί «η συναίνεση των Ιρακινών εθνικών αρχών» σε ό,τι αφορά τις παραδόσεις όπλων στην ημιαυτόνομη κουρδική κυβέρνηση. Η απόφαση για το εάν θα παραδοθούν όπλα και τι είδους επαφίεται σε κάθε κράτος-μέλος.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή