facebook pixel

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτεί μέτωπο για την προστασία του αιγιαλού

Μετά την αντίστοιχη προσπάθεια του για την «μικρή ΔΕΗ», ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει τώρα πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, απευθύνοντας προσκλητήριο πλατιάς συσπείρωσης «ανεξάρτητα από διαφορές και επιμέρους εκτιμήσεις, από κομματικούς υπολογισμούς και πολιτικές στρατηγικές».

Σε εκδήλωση του κόμματος για το επίμαχο νομοσχέδιο, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε το θέμα χαρακτήρα μείζονος εθνικής σημασίας και αφού υπογράμμισε τον υπερκομματικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας, επιτέθηκε στην κυβέρνηση με σφοδρότητα, λέγοντας ότι «κατανοούν την ανάπτυξη ως παράδοση σε κερδοσκόπους και τζογαδόρους χωρών και ψυχών».

Κάνοντας λόγο για «μαύρο νομοσχέδιο» άσκησε δριμεία κριτική κάνοντας λόγο για «νομοθετικό τερατούργημα» που «κρύβεται κάτω από τον ψευδώνυμο τίτλο "οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας"» και «δεν επιτρέπει, δεν προετοιμάζει και δεν κατοχυρώνει μόνο μια τεράστια και από πολλές απόψεις ανεπίστρεπτη περιβαλλοντική και πολιτιστική καταστροφή. Επιτρέπει, προετοιμάζει και κατοχυρώνει μια εθνική καταστροφή».

«Δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ξεπουλάει την ομορφιά, την ψυχή, τον πολιτισμό, την προοπτική της πατρίδας μας», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ακόμη ότι πρόκειται «για ένα νομοθετικό έκτρωμα που κατάφωρα παραβιάζει το Σύνταγμα, τη νομολογία του ΣτΕ, τη νομολογία αιώνων, αλλά και τους στοιχειώδεις κοινούς τόπους της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και το κοινοτικό δίκαιο».

O Αλ. Τσίπρας έδωσε στο νομοσχέδιο ρόλο συμβόλου, λέγοντας ότι αντανακλά την πολιτική ποιότητα της συγκυβέρνησης των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι «εκπροσωπούν έναν κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό εφιάλτη δίχως τέλος».

Αμφισβητώντας δε τη νομομότητα ψήφισης του από θερινό τμήμα της Βουλής είπε ότι «οι 51 κατ' επιλογήν βουλευτές της πλειοψηφίας στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, που διά βοής ψηφίζουν για να αποφασίσουν αν θα εφαρμοστεί ή όχι το Σύνταγμα, δεν εκπροσωπούν παρά μια ισχνή μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία».
Ως μόνο δρόμο για να ανατραπεί αυτή η πολιτική ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε την από κοινού δράση, την ενότητα, το μέτωπο, τη συμμαχία όλων εκείνων που θέλουν να υπερασπιστούν το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου, τον δρόμο της ελάχιστης συναίνεσης για τα μέγιστα αγαθά που βάλλονται, υποθηκεύονται και αμφισβητούνται.
 
Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι «η επερχόμενη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συνομολογήσει τη συνέχιση της καταστροφής εν ονόματι της συνέχειας του κράτους», και προειδοποίησε: «Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς επενδυτές. Ο καλύτερος λογαριασμός εδώ είναι ένας: Κάτω τα χέρια από τους αιγιαλούς, τις παραλίες, τις ακτές, τον πολιτισμό και τις μνήμες της Ελλάδας».
 
Στην εκδ;hλωση παραβρέθηκαν δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Νίκη Φούντα και ο Θράσος Φωτεινός από τη ΔΗΜΑΡ, ο Παύλος Ελευθεριάδης και ο Στέφανος Ψημένος από το Ποτάμι, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Οδυσσέας Βουδούρης και δεκάδες δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Κυβέρνηση

«Συνέβη και αυτό! Ο κ. Τσίπρας οργάνωσε τη δεύτερη Ιουλιανή επίθεση κατάληψης των θερινών ...ανακτόρων, επί νομοσχεδίου το οποίο δεν έχει καν κατατεθεί στη Βουλή και το περιεχόμενο του οποίου ο ίδιος αγνοεί» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Επανέλαβε τη θέση ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα παραμένει το ίδιο, «να σώσει τον εαυτό του από την εσωκομματική αμφισβήτηση, προκαλώντας πολιτική ανωμαλία στη χώρα» και καταλόγισε ευθύνη σε όσους τον βοηθούν να φέρει σε πέρας αυτό το σχέδιο καταστροφής της ελληνικής οικονομίας.
 
«Μετά τη "μάχη της ΔΕΗ" που την ξεκίνησε από τα βουνά του Αμυνταίου για να την εγκαταλείψει στο Κοινοβούλιο, τώρα ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να πάει …παραλία, ασχολούμενος με τους αιγιαλούς. Να είναι όμως βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη πετάξει τα σχέδιά του στη θάλασσα» κατέληξε στη δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.


Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή