facebook pixel

Διευθυντής Κλινικής του Ευαγγελισμού συνελήφθη για «φακελάκι»

Σε βάρος του γιατρού, που φέρεται να είχε κάνει «σύστημα» τον χρηματισμό του ακόμη και εκβιάζοντας με εξιτήριο τους ασθενείς, ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού βαθμού ενώ με απόφαση του υπουργού Υγείας τέθηκε ήδη σε αργία.

Ο καρδιοχειρουργός, διευθυντής Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, με τα χρήματα στα χέρια ενώ στις τσέπες του βρέθηκαν και άλλα ποσά από φακελλάκι άλλου ασθενή αλλά και σημειώματα με ονόματα γιατρών και χρηματικά ποσά.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στον Ευαγγελισμό, λόγω εμφράγματος, νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα και στη συνέχεια στην καρδιολογική κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες γιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός απαίτησε παράνομα και εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ. Μάλιστα προκειμένου να αναγκάσει τον ασθενή να του δώσει τα χρήματα, τον απείλησε ότι θα του δώσει εξιτήριο από το νοσοκομείο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση. Την Τρίτη, σε νεότερη συνάντησή του με τον νοσηλευόμενο ασθενή, ο γιατρός επανέλαβε την παράνομη απαίτησή του για τα 500 ευρώ, ζητώντας το ποσό προκαταβολικά, πριν την εγχείρηση, η οποία τελικά ορίστηκε για τις επόμενες ημέρες.

Μετά από την καταγγελία στην αστυνομία, σε προγραμματισμένη συνάντηση, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, στο γραφείο του γιατρού στο νοσοκομείο, συγγενής του ασθενούς του παρέδωσε σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα το ποσό των 500 ευρώ. Στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι  σε σωματική έρευνα που του έκαναν, βρήκαν και κατέσχεσαν: το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, άλλα 355 ευρώ, ως προερχόμενα από παρόμοια παράνομη δραστηριότητα και χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα γιατρών, υπαλλήλου του νοσοκομείου και διάφορα χρηματικά ποσά, που αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω συναφούς έρευνας της αστυνομίας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ίδιος γιατρός, τον περασμένο Μάιο, απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο ασθενή, νοσηλευόμενο για εγχείρηση καρδιάς στο ίδιο νοσοκομείο, χρηματικό ποσό 1.500-2.000 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διερευνηθεί αν τυχόν υπάρχουν και άλλα ανάλογα περιστατικά αλλά και η ενδεχομένη συμμετοχή στην εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα και άλλων ατόμων.
 
Ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκε ο γιατρός απήγγειλε κατηγορία σε βάρος του γιατρού που αφορά δωροληψία κατ' εξακολούθηση, από υπάλληλο που ενεργεί κατ' επάγγελμα, και με βάση τον νέο νομό διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, καθώς αφορά διαφθορά κρατικών υπαλλήλων.

Ο γιατρός, ο οποίος παραπέμφθηκε σε ανακριτή, αρνήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης την κατηγορία, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του ανήκουν στον ίδιο και τα είχε μαζί του για να τα δώσει κάπου.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, έθεσε σε αργία, τον γιατρό και παράλληλα έδωσε εντολή στον διοικητή του Νοσοκομείου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, να προχωρήσει στην αναστολή των καθηκόντων του ιατρού. Επίσης, ξεκινούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο πειθαρχικές διαδικασίες από τις διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή