facebook pixel

Έχετε μια τρελή επιχειρηματική ιδέα;

Ξεκινάει ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Crazy Business Ideas 2014 από το IST College.

O διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Crazy Business Ideas διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το IST College το 2011 και είχε ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τολμήσουν να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία του Crazy Business Ideas τις τρεις προηγούμενες χρονιές διεξαγωγής του, την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, αλλά και το γεγονός ότι κύριο μέλημα του IST College είναι η καλλιέργεια και προώθηση ενός περιβάλλοντος που στηρίζει, ενθαρρύνει και καλλιεργεί την σύγχρονη επιχειρηματικότητα στους νέους, το IST College διοργανώνει το 2014 για 4η συνεχή χρονιά το Crazy Business Ideas. 

Για το έτος 2014, ο διαγωνισμός θα τελέσει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. 

Περιγραφή διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στο κοινό, μπορούν έτσι να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν μία καινοτόμο ιδέα (ενήλικες και ανήλικοι). Η συμμετοχή μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική.  
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει την ιδέα του μέσω της ειδικά σχεδιασμένης για το συγκεκριμένο σκοπό ιστοσελίδας crazybusinessideas.gr, υποβάλλοντας ένα μικρό κείμενο με την περιγραφή της ιδέας, μαζί με μία φωτογραφία ή video της ιδέας.  

Η αξιολόγηση των ιδεών χωρίζεται σε δύο φάσεις:

Α φάση («προκριματική» φάση) 

Ψηφοφορία του κοινού μέσω facebook. Οι 50 υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από το κοινό «προκρίνονται» στην ΒΆ φάση. Ως κίνητρο για όσους ψηφίζουν η Διοργανώτρια Εταιρία θα δώσει μετά από κλήρωση, 20 νούμερα CU με ειδική προσφορά.

Β φάση («ημιτελική» και «τελική» φάση) 

Αξιολόγηση των επιχειρηματικών πλάνων από επιτροπή επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών . Στην ημιτελική φάση, οι 50 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους καλούνται να καταρτίσουν επιχειρηματικό πλάνο που θα μετουσιώνει την ιδέα τους σε συγκεκριμένη επιχειρηματική πρόταση.  Τα επιχειρηματικά πλάνα θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. 

Κατά την τελική φάση, η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει κάθε ιδέα και θα επιλέξει τις δέκα (10) καλύτερες με βάση την καινοτομία, την ποιότητα/αρτιότητα του επιχειρηματικού πλάνου και το βαθμό κατά τον οποίο η ιδέα είναι υλοποιήσιμη. Στη συνέχεια, οι ομάδες που υπέβαλαν τις 10 ιδέες που επιλέγηκαν σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια, θα κληθούν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους ενώπιον της κριτικής επιτροπής η οποία και θα αξιολογήσει τους διαγωνιζόμενους προσθέτοντας ένα επιπλέον κριτήριο, αυτό της ποιότητας της παρουσίασης και ουσιαστικά της ικανότητας κάθε ομάδας να προωθήσει την ιδέα της. 

Τέλος, οι 6 ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία, θα κληθούν να πραγματοποιήσουν μία σύντομη παρουσίαση  ενώπιον κοινού σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 19 Νοεμβρίου 2014 στις εγκαταστάσεις του IST College. Στην εκδήλωση αυτή θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν οι 3 νικητές του διαγωνισμού. 

Βραβεία διαγωνισμού

Ο νικητής του 1ου βραβείου θα λάβει: 

 • €5.000 αρχικό κεφάλαιο από το IST College για να μετατρέψει την ιδέα του σε επιχείρηση
 • Εργαλείο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδας (προσφορά του CU)
 • Κάλυψη τηλεπικοινωνιακών εξόδων για 8 μήνες (προσφορά του CU)
 • Wi-fi keyboards (προσφορά του CU)
 • Πλήρη εξοπλισμό μία θέσης εργασίας (προσφορά του Πλαισίου)

Το 2ο βραβείο θα είναι: 

 • Πλήρης υποτροφία για προπτυχιακό πρόγραμμα της επιλογής τους στο IST College
 • Εργαλείο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδας (προσφορά του CU)
 • Κάλυψη τηλεπικοινωνιακών εξόδων για 8 μήνες (προσφορά του CU)
 • Wi-fi keyboards (προσφορά του CU)

Το 3ο βραβείο θα είναι: 

 • Πλήρης υποτροφία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα της επιλογής τους στο IST College
 • Εργαλείο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδας (προσφορά του CU)
 • Wi-fi keyboards (προσφορά του CU)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, καθώς και τους όρους συμμετοχής σε αυτόν, μπορείτε να επισκευθείτε το crazybusinessideas.gr

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή