facebook pixel

Πωλησεις, εξυπηρετηση πελατων, πληροφορικη και μαρκετινγκ Οι προσληψεις οι περιζητητες ειδικοτητες

Σε ποιους κλάδους θα γίνουν προσλήψεις το 2014

Έρευνα του «Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας» δίνει αισιόδοξα μηνύματα καθώς καταγράφει αυξητικές τάσεις στην απασχόληση και ανάσχεση της μείωσης προσωπικού και μισθών στο πρώτο εξάμηνο του έτους ενώ αποκαλύπτει και τονν σχεδιασμό των εταιρειών για μελλοντική επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα αμοιβών.

Το πιο αισιόδοξο στοιχείο είναι το ποσοστό των εταιρειών οι  οποίες θα κάνουν προσλήψεις το επόμενο διάστημα, που ανέρχεται στο 41,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Αντίθετα μείωση του προσωπικού τους ενδέχεται να κάνουν το 14% των επιχειρήσεων του δείγματος έναντι 28% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το προηγούμενο εξάμηνο. Το 44,4% δεν προγραμματίζουν καμία ενέργεια αλλαγής της σύνθεσης του προσωπικού τους. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 36,6% των εταιρειών θα δώσει αυξήσεις έως 3% μέσα στο 2014.

Η έρευνα διεξήχθη στο χρονικό διάστημα Φεβρουάριος-Μάιος 2014 από το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece.

Στην κορυφή της κλίμακας των επιχειρήσεων που θα προχωρήσουν σε αναζήτηση προσωπικού με αύξηση της τάξης του 60%, βρίσκεται ο κλάδος των Υπηρεσιών, ενώ υψηλά ποσοστά αναμένουν οι Κατασκευαστικές, οι Φαρμακευτικές και οι εταιρείες Τουρισμού. Οι υπόλοιποι κλάδοι προσδοκούν άνοδο στις ενέργειες πρόσληψης νέων εργαζομένων 20-35%. Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να αναζητούν νεαρά στελέχη και αποφοίτους κατά το 49,6%.

Οι προσλήψεις θα αφορούν κυρίως τις  ειδικότητες των πωλήσεων, της εξυπηρέτησης πελατών, της πληροφορικής και του μάρκετινγκ.

Στην αναζήτηση εργαζομένων οι διαδικτυακοί ιστότοποι αναζήτησης εργασίας παραμένουν για τις εταιρείες η πιο δημοφιλής μέθοδος. Ακολουθούν, η ενδο-εταιρική αναζήτηση για εσωτερική κάλυψη θέσεων, οι εταιρικές βάσεις βιογραφικών, οι εταιρικές ιστοσελίδες και η μέθοδος αναζήτησης που σχετίζεται με το κοινωνικό περιβάλλον και τις προσωπικές γνωριμίες των εργαζομένων. 

Η αναζήτηση προσωπικού μέσω των κοινωνικών δικτύων έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, με τους τους headhunters και τα επαγγελματικά περιοδικά να την χρησιμοποιούν κατά κόρον.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 63% των εταιρειών χρησιμοποιεί τις συνεντεύξεις ως το βασικό εργαλείο επιλογής προσωπικού, ενώ το 26,7% χρησιμοποιεί και άλλα εργαλεία όπως ψυχομετρικά τεστ και τεστ δεξιοτήτων (Η/Υ, ξένων γλωσσών κλπ) το 13,9% τα ψυχομετρικά τεστ και τα τεστ δεξιοτήτων όμως παρουσιάζονται ως πιο αποτελεσματικά εργαλεία επιλογής προσωπικού συγκριτικά με τις συνεντεύξεις.
Όσον αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην επιχειρηματικότητα το 57,8% των εταιρειών δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί πολύ ή και δραματικά ενώ μόνο το 2,2% των εταιρειών δηλώνει ότι έχει μείνει τελείως ανεπηρέαστο.

Έτσι και βάσει της έρευνας μία στις δύο εταιρείες μείωσε συνολικά τους μισθούς από το 2009 μέχρι σήμερα έως 5%. Το 38,3% των εταιρειών μείωσε από 5% - 20% τους μισθούς ενώ το 14,1% έκανε περικοπές υψηλότερες του 20%. Οι μειώσεις ήταν συχνότερες και μεγαλύτερες σε μεσαία και υψηλόβαθμα στελέχη.

Επίσης αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι το τελευταίο εξάμηνο μόνο, το 28,9% των εταιρειών έχει προβεί σε απολύσεις ενώ το 28,1% έχει μειώσει μισθούς, ποσοστά μειωμένα συγκριτικά με το 2013.

Ποσοστό 25% των εταιρειών θεωρεί πιθανό ή πολύ πιθανό να μειώσει την εκπαίδευση των εργαζομένων τους, ενώ το 15,3% θα προβεί σε μειώσεις μισθών, ποσοστό επίσης μειωμένο συγκριτικά με προηγούμενα έτη, σύμφωνα με την έρευνα. Το 4,7% μόνο των εταιρειών σκέφτεται να μετεγκαταστήσει τμήμα ή ολόκληρη την εταιρεία στο εξωτερικό.

Πέρα από τους μισθούς που μειώθηκαν στο υπάρχον προσωπικό οι μισθοί των νέων υπαλλήλων που προσλαμβάνονται τώρα, είναι επίσης μειωμένοι στο 72,7% των εταιρειών που απάντησαν στην έρευνα. Τα νέα επίπεδα μισθών είναι έως και 20% χαμηλότερα στο 80,9% των περιπτώσεων.

Ποσοστό 55,3% είναι διατεθειμένο να επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα προ κρίσης, αλλά στην πλειοψηφία τους οι εταιρείες δεν γνωρίζουν πότε θα το κάνουν αυτό. Μόνο ένα 10% του συνόλου των εταιρειών σκοπεύει να επαναφέρει τους μισθούς στα επόμενα 2 χρόνια.

Η πλειονότητα των εταιρειών, το 78,7%,  δεν έχει μετατρέψει εργασιακές συμβάσεις από πλήρη απασχόληση σε μερική ή ωρομίσθια. Το 62,8% των εταιρειών του δείγματος δεν προσλαμβάνει με τον κατώτατο μισθό που ορίζεται από την Νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ενώ το 30,5% των εταιρειών έχει χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών».

Οι εταιρείες κυρίως έχουν καταφέρει να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να βελτιώσουν τα κέρδη τους, παρατηρείται όμως μείωση στην αφοσίωση του προσωπικού και στην αποδοτικότητά του κυρίως στον κλάδο των υπηρεσιών. Μία στις δύο εταιρείες προσπάθησε να αντισταθμίσει με άλλους τρόπους ή άλλες παροχές, τη μείωση των μισθών.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή