facebook pixel

Ξύπνησε από το κώμα ο Σουμάχερ

Μόλις την Παρασκευή μαθεύτηκε ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ βγήκε από την μονάδα εντατικής θεραπείας και μεταφέρθηκε σε θάλαμο αποκατάστασης. Σήμερα, η μάνατζέρ του ενημέρωσε επίσημα, ότι ο Σούμι δεν βρίσκεται πια σε κώμα και έφυγε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους έξι μήνες, μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου, όταν και υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τέθηκε σε τεχνητό κώμα. Σήμερα, το γραφείο που τον εκπροσωπεί ανακοίνωσε ότι ξύπνησε από το κώμα, ενώ δεν βρίσκεται πλέον στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας και της μάνατζερ του πιλότου δόθηκε στα μέσα Απριλίου, όταν η Sabine Kehm είχε πει ότι έχει στιγμές αφύπνισης και επίγνωσης. Από τότε, όμως, τίποτα δεν είχε ακουστεί.

Σήμερα, η μάνατζέρ του επιβεβαίωσε ότι ο Σούμι έχει μετακινηθεί σε άλλη ειδική κλινική στην Ελβετία, επειδή ανταποκρίνεται στα εξωτερικά ερεθίσματα, άρα προφανώς μπορεί να δει και να ακούσει.

Πιο συγκεκριμένα είπε: "Ο Μίκαελ έχει αποχωρήσει από το νοσοκομείο της Γκρενομπλ και συνεχίζει τη μακρά φάση της αποκατάστασής του. Δεν είναι πια σε κώμα.

Η οικογένειά του θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την εξαιρετική δουλειά των γιατρών, των νοσηλευτών, των φροντιστών και των θεραπευτών της Γκρενόμπλ όλους αυτούς τους μήνες. Επίσης, ευχαριστεί θερμά και εκείνους που πρώτοι ανταποκρίθηκαν γρήγορα τη στιγμή του ατυχήματος.

Ακόμα, η οικογένεια ευχαριστεί και όλους εκείνους που έστελναν όλον αυτόν το καιρό τις ευχές τους στον Μίκαελ. Πραγματικά τον βοηθήσατε. Ζητούμε την κατανόησή σας για το άμεσο μέλλον, αφού η αποκατάστασή του θα γίνει ιδιωτικά".

Την ίδια στιγμή, η Kehm απείλησε πως θα κινηθεί νομικά απέναντι σε όποιον δημοσιογράφο προσπαθήσει να γράψει για την θεραπεία του Σουμάχερ, από εδώ και στο εξής.

Πέρασαν 170 ημέρες, μέχρι ο Σούμι να ανταποκριθεί στις τεράστιες προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν από το κώμα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πόσο θα διαρκέσει η θεραπεία που θα ακολουθήσει ή αν και ως ποιο βαθμό θα ξαναβρεί τον παλιό του εαυτό, μετά από έξι μήνες χωρίς αισθήσεις.

Αναφορές στην Γερμανία θέλουν τον πιλότο να έχει επικοινωνήσει με την σύζυγό του, Corina, και τα παιδιά του Gina Marie και Mick, 17 και 14 ετών αντίστοιχα.

Άλλο δημοσίευμα λέει ότι "οι ειδικοί στην Γκρενόμπλ υποστήριξαν ότι η κατάστασή του είναι τόσο σταθερή, που πλέον δεν χρειάζεται την βοήθειά τους".

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει, ο Σουμάχερ έχει χάσει το ένα τέταρτο του συνολικού του βάρους, ενώ καθημερινά υπάρχουν θεραπευτές που του κάνουν μασάζ στους μύες και τις αρθρώσεις.

Από όσα έχουν ειπωθεί, ο παγκόσμιος πρωταθλητής μεταφέρθηκε την Κυριακή με ασθενοφόρο σε μία κλινική αποκατάστασης στην Ελβετία, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του.

Φυσικά, παρά τα ευχάριστα νέα, αν όντως ισχύουν, ο Σούμι έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Θα χρειάζεται δίπλα του φυσικοθεραπευτές, που θα του κάνουν μασάζ καθημερινά, αφού οι μύες του έχουν ατροφήσει, γιατρούς, διαιτολόγους, νοσηλευτές και νευρολόγους.

*Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα τελευταία νέα για την κατάσταση του Σουμάχερ, καθώς και τις αντιδράσεις των φίλων του, των γνωστών του και του κόσμου.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή