facebook pixel

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το MOBIP Investment and Partnering Forum 2014

Εικοσιμία Επιχειρήσεις του κλάδου Mobile & Mobility, από 13 ευρωπαϊκές χώρες είχαν την ευκαιρία να παρουσίασουν τα επενδυτικά τους σχέδια στην εκδήλωση MOBIP 2014 - Pan European Investment and Partnership forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τα πλαίσια του προγράμματος EMMINVEST, και συν-διοργανώθηκε από την ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. και την Europe Unlimited, σε συνεργασία με ένα δίκτυο άλλων ευρωπαϊκών οργανισμών (SPI, ACCIO, EBN).

Περισσότεροι από 30 Επιχειρηματικοί Άγγελοι, στελέχη VC, και στελέχη κορυφαίων εταιριών παρακολούθησαν την εκδήλωση, σε ένα άκρως παραγωγικό διήμερο παρουσίασης επιχειρηματικών σχεδίων, και πραγματοποίησης επαφών και συζητήσεων. Η εκδήλωση άρχισε με την Ακαδημία Επενδυτικής Ετοιμότητας, προσφέροντας στους επιχειρηματίες πολύτιμες συμβουλές από στελέχη VC, επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών. Οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης, μετά και την επίσημη έναρξη, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την αγορά και της τάσεις του κλάδου του Mobile από τον κ. Γιώργο Βούλγαρη (VisionMobile), καθώς και για τις προκλήσεις, τάσεις και δυνατότητες συνεργασίας στη αγορά κινητών υπηρεσιών από τους εκπροσώπους των δύο μεγαλύτερων παρόχων τηλεφωνίας στην Ελλάδα (Vodafone Hellas, Cosmote).

Επιπρόσθετα, η παρουσία του κου Viorel Peca (επικεφαλή του DG CONNECT), προσέφερε τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν σχετικά με το SME Instrument και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με σειρά άλλων ενημερωτικών session σχετικά με το cross-border syndicated funding, καθώς και με την επίσημη τελετή λήξης της σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων (coaching track Webinars) τα οποία έλαβαν χώρα στα πλαίσια του ΕΜΜΙΝVEST. Στόχος των σεμιναρίων ήταν η υποστήριξη των εταιριών στην απόκτηση επενδυτικής ετοιμότητας. Παράλληλα έγινε η απονομή βραβείων στις καλύτερες συμμετέχουσες στα σεμινάρια επιχειρήσεις. Οι νικήτριες εταιρίες Kidsy, PromotedApp.com, και Pastguide, έλαβαν ένα απευθείας εισιτήριο για το European Venture Summit 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στο Dusseldorf, προσελκύοντας περισσότερους από 100 επενδυτές απ' όλη την Ευρώπη.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης ο κος Νίκος Πορφύρης (Αναπληρωτής Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργιών) ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με τη νέα κατηγορία διαπραγμάτευσης μετοχών ΕΝ.Α ΣΤΕΠ της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών και τα οφέλη της. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις των 21 επενδυτικών σχεδίων των εταιριών, κατά την διάρκεια των οποίων τα στελέχη των εταιριών απάντησαν σε ερωτήσεις και έλαβαν feedback από σειρά ειδικών, που αποτελούνταν από Επενδυτές και ειδικούς στον κλάδο των mobile υπηρεσιών, και έκλεισε με μια συζήτηση γύρω από τις επενδύσεις Venture Capital εντός του τωρινού Ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, καθώς και την απονομή των βραβείων στις καλύτερες εταιρίες που παρουσίασαν τα επενδυτικά τους σχέδια. Οι 7 επιλεγμένες εταιρίες ανήκουν στο Τop 25% των επιλεγμένων για παρουσίαση εταιριών, κερδίζοντας μια θέση στο European Venture Summit 2014.Οι νικήτριες εταιρίες είναι οι EuroCy Innovations, η Hello World Mobile, η MADGIC, η DoxOut, η Sport Coachingeasy, η TraceWave GmbH, και η Truckbird.

Οι συμμετέχοντες επενδυτές, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τις παρουσιάσεις καθώς και την ικανοποίησή τους για την ποιότητα των συμμετεχόντων. Παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που μπορεί να διαρκέσει το κλείσιμο μιας συμφωνίας, η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει δείξει πως οι συμμετέχουσες εταιρίες επωφελούνται σημαντικά από την επαφή τους με επενδυτές, την παρουσίαση και λήψη feedback επί των σχεδίων τους, καθώς και από την επαφή τους με άλλες εταιρίες και επενδυτές σε ένα φιλικό περιβάλλον


Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή