facebook pixel

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους στη Στέγη

Την περίοδο των σχολικών διακοπών, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών προσκαλεί παιδιά και εφήβους να συμμετάσχουν στις πολυάριθμες δράσεις που οργανώνονται στους χώρους της.

StoryLab

Το StoryLab ή αλλιώς το εργαστήριο ιστοριών φτιάχνει ιστορίες με χαρτί, εικόνες, ζωγραφιές ή απλώς μια λέξη. Το εργαστήριο ιστοριών θα δείξει τον τρόπο και τα εργαλεία, του πώς από μια λέξη μπορούμε να φτιάξουμε την πιο ενδιαφέρουσα ιστορία, να την ντύσουμε με άλλες λέξεις, χρώματα και ζωγραφιές, να την κάνουμε βιβλίο και ταινία. Στόχος του εργαστηρίου είναι να διδαχθούν με εμπειρικό τρόπο οι βασικές αρχές αφήγησης και οι διαφορετικές μορφές της. Μετατρέποντας την αρχική ιστορία σε βιβλίο, τα παιδιά θα δουν την ιστορία τους να «ζωντανεύει» μέσα από την εικονογράφηση που τα ίδια έχουν κάνει. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πλαστελίνη ή το αγαπημένο τους παιχνίδι, θα διδαχθούν μια διαφορετική αφηγηματική διαδικασία, οπτικοποιώντας την ιστορία τους και κάνοντάς την ταινία με την τεχνική του stop motion.

 • Απευθύνεται σε: Παιδιά 8-12 ετών
 • Διάρκεια εργαστηρίων: Δευτέρα 16 έως και Παρασκευή 20 Ιουνίου, 10:00-14:00 

Θέατρο

Στο θεατρικό εργαστήριο που διοργανώνει φέτος η Στέγη, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα viewpoints, μια τεχνική θεατρικού αυτοσχεδιασμού, που τα εξοικειώνει με την κίνηση στο χώρο και το χρόνο μέσα σε μια σκηνική δράση. Μέσω του παιχνιδιού, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με στοιχεία όπως ο ρυθμός, η επανάληψη, η αρχιτεκτονική του χώρου, η χειρονομία, η μουσική κ.ά. Στόχος του εργαστηρίου είναι να καλλιεργήσει την ομαδικότητα μεταξύ των παιδιών. Η ομάδα, ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες, θα μπορεί να αυτοσχεδιάζει αλληλεπιδρώντας άμεσα και αυθόρμητα με το περιβάλλον της. Αυτή η δημιουργική διαδικασία θα οδηγήσει σε μια παρουσίαση-παράσταση φτιαγμένη από τα ίδια τα παιδιά, για γονείς και φίλους, στην τελευταία συνάντηση.

 • Απευθύνεται σε: Παιδιά 8-12 ετών
 • Διάρκεια εργαστηρίου: Δευτέρα 30 Ιουνίου έως και Παρασκευή 4 Ιουλίου, 10:00-14:00 

Graffiti

Στο εργαστήριο αυτό θα εξερευνήσουμε το graffiti και την εξέλιξή του μέσα από το πρίσμα των γραμμάτων (tags, throw ups, quick pieces, rollers). Οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορα στυλ γραφής, να πειραματιστούν με τεχνικές και υλικά, από τα προσχέδια και τη μικρή διάσταση μέχρι το τελικό κομμάτι στον τοίχο. Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι έφηβοι να βρουν την προσωπική τους φόρμα γραφής, μέσα από την ελευθερία έκφρασης και κίνησης που προσφέρει η «τέχνη του δρόμου».

 • Απευθύνεται σε: Έφηβους 13-16 ετών
 • Διάρκεια εργαστηρίου: Δευτέρα 23 Ιουνίου έως και Παρασκευή 27 Ιουνίου

Paste up

Σε αυτό το καλοκαιρινό εργαστήριο θα μιλήσουμε για την «τέχνη του δρόμου», εστιάζοντας στην τεχνική του "paste up".  Οι έφηβοι, επηρεασμένοι από παλιές γκραβούρες και την αισθητική της χαρακτικής, θα σχεδιάσουν μέσα από γραμμές ένα μικρό poster. Στο τέλος του εργαστηρίου το πρώτο τους poster θα είναι έτοιμο για αφισοκόλληση!

 • Απευθύνεται σε: Έφηβους 13-16 ετών
 • Διάρκεια εργαστηρίου: Δευτέρα 30 Ιουνίου έως και Παρασκευή 4 Ιουλίου, 10:00-14:00 

Doodling 

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά εξερευνούν την τεχνική του "doodling" δηλαδή το γρήγορο σκιτσάρισμα ή αλλιώς αυθόρμητη και ελεύθερη ζωγραφική.  Ο υπερδραστήριος εγκέφαλος των παιδιών, αναζητώντας τρόπους να εκτονωθεί, είναι ικανός να δημιουργήσει αφηρημένες ζωγραφιές, ασυνείδητα σχέδια και ολόκληρες συνθέσεις από φιγούρες, σχήματα, μοτίβα και αντικείμενα.
 • Απευθύνεται σε: Παιδιά 8-12 ετών
 • Διάρκεια εργαστηρίου: Δευτέρα 7 έως και Παρασκευή 11 Ιουλίου, 10:00-14:00 

Αυθεντικό παιχνίδι

Ένα εργαστήριο που περιέχει τη δροσιά και τη ξεγνοιασιά του καλοκαιριού εμπνευσμένο από το Αυθεντικό παιχνίδι και τη δημιουργική έκφραση. Αυθεντικό παιχνίδι είναι ο φυσικός και πηγαίος τρόπος που έχουν τα παιδιά να παίζουν. Μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, το παιχνίδι αυτό εξελίσσεται σε έναν τρόπο επικοινωνίας που καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη, την επαφή με τον εαυτό και την ομάδα. Κρατώντας τον αυθορμητισμό και τη χαρά του Αυθεντικού παιχνιδιού, τα παιδιά θα παίξουν και θα εκφραστούν ελεύθερα με το ρυθμό, την κίνηση, τα χρώματα, τον πηλό. Το ελεύθερο παιχνίδι μετατρέπεται σε μουσικά ταξίδια μέσα από εικαστικές δημιουργίες, κινητικές δράσεις και αυτοσχεδιασμούς! Ένα εργαστήριο που σέβεται απόλυτα την προσωπικότητα του κάθε παιδιού, αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, απελευθερώνει τη δημιουργικότητα και του μαθαίνει να επιλέγει τρόπους έκφρασης μέσω της τέχνης και του ελεύθερου παιχνιδιού.

 • Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-7 ετών
 • Διάρκεια εργαστηρίου: Δευτέρα 7 Ιουλίου έως και Παρασκευή 11 Ιουλίου, 10:00-14:00 
 
Το κόστος συμμετοχής είναι €45  και για τις πέντε συναντήσεις του κάθε κύκλου. Για συμμετοχή σε δεύτερο εργαστήριο γίνεται έκπτωση 20% και για συμμετοχή αδερφιών, 20% έκπτωση στο δεύτερο παιδί. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνίσουν για κρατήσεις στο 213 017 8002 και education@sgt.gr

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή