facebook pixel

6 καινοτομικές επιχειρήσεις παρουσιάζονται στο INNOVATHENS

Παρουσίαση 6 καινοτoμικών επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν μέσα σε θερμοκοιτίδες του προγράμματος egg.

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, παρουσιάζονται στο INNOVATHENS, στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, καινοτομικές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν μέσα στη θερμοκοιτίδα (incubator) του egg- enter.grow.go . 

Το πρόγραμμα egg αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (ecceleration) και συνεργασίας (co – working). Για ένα χρόνο, οι επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν, φιλοξενούνται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο κτήριο και απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων με σκοπό να επιταχύνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. 

Επιπλέον, μια σειρά κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς συμμετέχουν ως χορηγοί και υποστηρικτές, παρέχοντας δωρεάν κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές υψηλού επιπέδου στις συμμετέχουσες επιχειρηματικές ομάδες. 

Οι έξι από τις επιχειρήσεις  που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα και θα παρουσιάσουν την εξελιξή τους είναι οι:

Bluerty

Η Bluperty PC φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα που θα εξειδικεύεται στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων. Στόχος τους είναι να καταστήσουν την αγοραπωλησία ακινήτων απλή, γρήγορη και αξιόπιστη, μεταφέροντας την διαπραγμάτευση online και εκσυγχρονίζοντας τις συναλλαγές. Σχεδιάζουν κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κτηματαγοράς και αναπτύσσουν μία νέα ηλεκτρονική μέθοδο αγοραπωλησίας ακινήτων μέσω μιας διαφανούς πλατφόρμας προβολής, πληροφόρησης και διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Οι πωλητές καθορίζουν τους όρους της δημοπρασίας και αξιολογούν τις προσφορές. Οι αγοραστές εντοπίζουν επενδυτικές ευκαιρίες και πλειοδοτούν σε πραγματικό χρόνο για την κατακύρωσή τους. Όραμά τους είναι μία αγορά ακινήτων πιο διαφανή και αποτελεσματική. Πιστεύουν πως κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών και φέροντας τα δύο μέρη σε μια ισότιμη διαπραγμάτευση, η πραγματική αξία κάθε ακινήτου αναδεικνύεται.

Cherrypick

Ο μέσος μαθητής στην Ελλάδα, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκινάει, τουλάχιστον, δύο εξωσχολικές δραστηριότητες. Ο μέσος γονιός στη χώρα, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκινάει… το τρέξιμο. Γι'αυτό δημιουργήθηκε η CherryPick. Η νέα υπηρεσία ασφαλούς και έγκαιρης μεταφοράς μικρών και μεγάλων παιδιών προς και από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. H υπηρεσία βασίζεται σε μία νέα τεχνολογική πλατφόρμα πλοήγησης που μπορεί να σχεδιάζει καθημερινά τις βέλτιστες διαδρομές, βάσει των διευθύνσεων των παιδιών και να τα μεταφέρει με συνέπεια προς και από τον προορισμό τους, δίνοντας παράλληλα, τη δυνατότητα στους γονείς να γνωρίζουν πότε έφυγε και επέστρεψε το παιδί στο σπίτι.

Truckbird

Η εταιρεία Truckbird εργάζεται για την υλοποίηση μιας καινοτόμου ιδέας που πρόκειται να προσθέσει αξία σε επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών. Δημιουργεί ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για αγορές που μαστίζονται από προβλήματα πληρότητας, εμπιστοσύνης και διάχυσης της πληροφορίας. Με τη καινοτόμα εφαρμογή της τεχνολογίας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Truckbird θα αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των αποστολέων αγαθών και των μεταφορέων δημιουργώντας μια ηλεκτρονική αγορά φορτίoυ σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή Truckbird προσφέρει λύσεις στα προβλήματα οργάνωσης της μεταφοράς φορτίων, μειώνει το κόστος της μεταφοράς και συμβάλει στην αύξηση του κύκλου εργασιών των μεταφορικών εταιρειών. 

Verdical

H εταιρεία Verdical Planting Systems p.c. δραστηριοποιείται στην μελέτη και κατασκευή συστημάτων φύτευσης κάθετων επιφανειών. Στο πλαίσιο της πράσινης αρχιτεκτονικής και της βιώσιμης ανάπτυξης έχει ως σκοπό να παρέχει μια πιο απλή και οικονομική λύση από τις ήδη υπάρχουσες ώστε να προωθήσει την ανάπτυξη των κάθετων κήπων στην Ελλάδα. Σκοπός της είναι η δημιουργία προϊόντων που θα τα χαρακτηρίζει η ευκολία εφαρμογής ακόμα και από τον απλό χρήστη χωρίς να χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις. Τα προϊόντα αγοράζονται στην τελική τους μορφή, έτοιμα προς φύτευση και ανάρτηση, δίνοντας την επιλογή τμηματικής επεκτασιμότητας προσαρμοζόμενα έτσι στις ανάγκες του χρήστη και στις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε εφαρμογής.

Rubber Duck Software

Η εταιρεία Rubber Duck Software P.C. ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για τη βελτιστοποίηση εφαρμογών σε σύγχρονες υπολογιστικές πλατφόρμες. Οι σύγχρονες εφαρμογές παράγουν και επεξεργάζονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες κατασκευής υλικού (hardware) προσπαθούν να επιταχύνουν αυτές τις διαδικασίες, αξιοποιώντας τον παραλληλισμό των καινούριων συστημάτων. Δυστυχώς όμως, ο προγραμματισμός σε τέτοιες πλατφόρμες δεν είναι εύκολος, καθώς οι προγραμματιστές χρειάζεται να έχουν μια βαθιά γνώση του υλικού (hardware) για να βελτιώσουν περαιτέρω τις εφαρμογές τους. Οι βιβλιοθήκες λογισμικού της RDS γεφυρώνουν αυτό το κενό, παρέχοντας στους προγραμματιστές τις απαραίτητες διεπαφές, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν για τις εφαρμογές τους αποτελεσματικά και χωρίς κόπο το υποκείμενο υλικό.

Athens Insiders

Οι Insiders προσφέρουν προσωποποιημένες ταξιδιωτικές εμπειρίες και απευθύνονται στους επισκέπτες της Ελλάδας που επιθυμούν να γνωρίσουν την χώρα "εκ των έσω". Η ομάδα αποτελείται από νέους διάφορων ειδικοτήτων με μεγάλη εμπειρία στα ταξίδια. Έχουν δημιουργήσει μια σειρά από θεματικές εμπειρίες που φέρνουν τους ταξιδιώτες σε επαφή με την φύση και την κουλτούρα της Ελλάδας. Από περιπατητικές περιηγήσεις μέχρι εργαστήρια και εκδρομές, οι εμπειρίες που προσφέρουν είναι γνήσιες και γεμάτες φαντασία. Εξειδικεύονται στο να προσωποποιούν πλήρως τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Μέσα από την ηλεκτρονική τους εφαρμογή ή κατόπιν προσωπικής συνεννόησης, συλλέγουν πληροφορίες για τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών τους και σχεδιάζουν προγράμματα απόλυτα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. 


Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή