facebook pixel

Λονδίνο - Κάρυστο με ποδήλατο

Ένα παράτολμο ποδηλατικό στοίχημα θα κληθούν να κερδίσουν, δύο έμπειροι ποδηλάτες, ο Μάκης Λυκούδης και ο Γεράσιμος Μαλούτας, οι οποίοι στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν από την Αγγλία με προορισμό την Ελλάδα, με ποδήλατο!

Ένα ταξίδι αντοχής, ένα ταξίδι-εμπειρία, ένα ταξίδι που λίγοι θα τολμούσαν να πραγματοποιήσουν  αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 του Ιουνίου, δύο έμπειροι και καλά προετοιμασμένοι ποδηλάτες, ο Μάκης Λυκούδης και ο Γεράσιμος Μαλούτας. Σε αυτό το προσωπικό τους στοίχημα καλούνται να διανύσουν 3000χλμ από το Λονδίνο της Αγγλίας στην Κάρυστο της Εύβοιας με τα ποδήλατά τους.

Ξεκινώντας από την Αγγλία πρόκειται να διασχίσουν τη Γαλλία, την Ελβετία, το Λίχνεσταιν, την Αυστρία και την Ιταλία για να καταλήξουν τελικά στην Ελλάδα. Οι δύο ποδηλάτες θα διανύουν καθημερινά 200-300 χλμ. από επαρχιακές οδούς, ενώ κατά μήκος της διαδρομής θα συναντηθούν με ποδηλατικούς συλλόγους από όλη τηνΕυρώπη, που έχουν ήδη εκδηλώσει την συμπαράστασή τους.

Οι δύο ποδηλάτες έχουν λάβει πρόσκληση και θα επισκεφτούν την αδελφοποιημένη πόλη της Kαρύστου στη Γαλλία – Tilleul στο Belfort, καθώς και την πόλη Badia Polesine στην Ιταλία, στις οποίες και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προς τιμήν τους.

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην ανάδειξη της ποδηλασίας, την προβολή της χώρας μας και ειδικότερα της πόλης της Καρύστου, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κρυφός πόθος είναι να εδραιωθεί το LONDON-KARYSTOS Race, πανευρωπαϊκά και όχι μόνο.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν ο Μιχάλης Μεσταμπέλης και ο Παναγιώτης Καραθανάσης, οι οποίοι με τις μοτοσυκλέτες τους θα κάνουν την ίδια διαδρομή, προσφέροντας αφιλοκερδώς υπηρεσίες σε περίπτωση ανάγκης. Θα καλύψουν δε, αυτή την προσπάθεια με φωτογραφικό υλικό.

Γεράσιμος (Μάκης) Λυκούδης

Ο αρχηγός της αποστολής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τον αθλητισμό και δη το στίβο, με πολλές επιτυχίες σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Έχει τερματίσει 6 μαραθώνιους, την κλασσική διαδρομή. Ξεκίνησε την ποδηλασία πριν από 8 χρόνια, θέλοντας να βοηθήσει το γιό του που είχε αρχίσει τα πρώτα του βήματα στην ποδηλασία. Στο διάστημα αυτό έχει ολοκληρώσει 7 συνεχόμενες Σπαρτακιάδες και όλες τις αποστάσεις brevet 200, 300, 400 & 600 χιλιομέτρων. Έχει πολλές συμμετοχές σε αγώνες κυπέλλου της ΠΕΠΑ (χρονόμετρο, αντοχή), ενώ έχει οργανώσει με επιτυχία στην Κάρυστο πολλούς αγώνες ποδηλασίας βουνού και δρόμου.

Τη διαδρομή London-Karystos θα την ταξιδέψει με ποδήλατο Specialized Roubaix SL4

Γεράσιμος Μαλούτας

Ο παλαίμαχος του διδύμου, γεννήθηκε το 1958. Ξεκίνησε την ποδηλασία το 1972. Υπήρξε αθλητής του Ηρακλή Μουσείου από το 1974 έως το 1977. Η δεκαετία του '80 τον βρίσκει κάτω από το ποδήλατο λόγω σπουδών. Το 1991 συναντάει την ΠΕΠΑ και υποτροπιάζει: 23 Σπάρτες, πολλοί αγώνες, 50 με 60 brevets, 2 Paris-Brest (ένα με ευτυχή κατάληξη και ένα πνιγμένο στο νερό) και αρκετά ταξίδια εντός Ελλάδος και στην Ευρώπη (Ζυρίχη- Αθήνα το 2000 με τους Ελβετούς του CDR και μερικά μοναχικά, κυρίως γύρω από τις Άλπεις). Σημαντικότερο ποδηλατικό του επίτευγμα: Θρακομακεδόνες-Κολωνάκι-Θρακομακεδόνες (300 φορές ετησίως).

Τη διαδρομή London-Karystos θα την ταξιδέψει με ατσάλινο ποδήλατο Colner.

Εμείς να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο εγχείρημά τους με την ελπίδα να καταφέρουν μέσω αυτής της πρωτοβουλίας να κάνουν τους στόχους τους πραγματικότητα.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή