facebook pixel

"Μην περιμένετε καλά νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ"

Ο πρώην γιατρός της Formula 1, Gary Hartstein, προειδοποιεί τους φαν του Σουμάχερ να μην περιμένουν κάποια καλή είδηση για την κατάσταση της υγείας του, ενώ σιγή ιχθύος διατηρούν η οικογένεια και η μάνατζερ του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Συμπληρώνονται σχεδόν δύο μήνες από τότε που η οικογένεια του πιλότου σταμάτησε να δημοσιοποιεί πληροφορίες σχετικά με την πορεία της υγείας του. Η σιωπή τους έχει κάνει τόσο τους φαν, όσο και τους σχολιαστές και δημοσιογράφους να φοβούνται το χειρότερο.

Το χειρότερο, όμως, πιστεύει και ο πρώην γιατρός της Formula 1, Gary Hartstein, ο οποίος είπε: “Φοβάμαι πολύ (και είναι σχεδόν βέβαιο) ότι ποτέ δεν θα ακούσουμε κάποια καλή είδηση για τον Μίκαελ. Σε αυτό το σημείο, θα φοβόμουν περισσότερο να δω ότι η οικογένειά του έχει δημοσιεύσει κάπου ένα δελτίο τύπου. Οι πιθανότητες να ξυπνήσει μειώνονται με το πέρασμα των ημερών και θα γίνουν ελάχιστες μετά από έξι μήνες”.

Παράλληλα, έγραψε στο blog του: “Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον πιθανό λόγο που η συνοδεία του Μίκαελ, δικαιολογημένα εξαιρετικά προστατευτική για την ιδιωτική ζωή του αθλητή και την δική τους,  δεν θα ενημέρωνε τους φαν του πιλότου, αν υπήρχαν σημαντικά καλά νέα”.

Την ίδια στιγμή, ο Roger Benoit, μέλος των μέσων ενημέρωσης της Formula 1 επί πολλά χρόνια και αξιοσέβαστος δημοσιογράφος, γράφει: “Σιγά σιγά όλοι ανησυχούν πολύ. Η Γκρενόμπλ και η οικογένεια έχουν παραμείνει σιωπηλοί για εβδομάδες. Γιατί;”.

Η τελευταία ανακοίνωση που δόθηκε από την μάνατζερ του “Σούμι”, Sabine Kehm, ήταν στις 4 Απριλίου και έγραφε: “Ο Μίκαελ έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Έχει στιγμές αφύπνισης και συνείδησης. Είμαστε στο πλευρό του σε όλον αυτόν τον μακρύ και δύσκολο αγώνα του, μαζί με την ομάδα του νοσοκομείου στην Γκρενομπλ, και παραμένουμε αισιόδοξοι”.

Πολλοί άσκησαν σκληρή κριτική στην Kehm επειδή δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, όμως η ίδια είχε ξεκαθαρίσει ότι κάνει εκείνο που θα ήθελε ο Σουμάχερ.

Όπως είχε πει: “Ο Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται σε κώμα και δεν μπορεί να αποφασίσει τι γράφεται και λέγεται για εκείνον. Εμείς, φυσικά, γνωρίζουμε πώς θα αντιμετώπιζε τέτοιες καταστάσεις και προσπαθούμε να διαχειριστούμε όλα τα θέματα που προκύπτουν προς όφελός του”.

Αυτές ήταν και οι τελευταίες δηλώσεις που ακούσαμε για τον πιλότο της Formula 1. Από τότε δεν έχει δημοσιευτεί τίποτα άλλο. Είναι η μεγαλύτερη περίοδος σιωπής, μετά το ατύχημα.

Την Κυριακή συμπληρώνονται 23 εβδομάδες από την ημέρα που ο Σουμάχερ είχε το ατύχημα αυτό, που απειλεί την ζωή του, κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις. Οι γιατροί έχουν ξεκινήσει την διαδικασία αφύπνισής του περισσότερες από 18 εβδομάδες.

Η μάνατζέρ του είχε πει ότι κανένας δεν περίμενε πως ο τραυματισμός του Σουμάχερ θα ήταν τόσο καταστροφικός. Από τότε, βρίσκεται στην εντατική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, όπου του παρέχεται εικοσιτετράωρη φροντίδα. 

Η σύζυγός του, Corinna, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του, ενώ τον Φεβρουάριο οι γαλλικές Αρχές έκλεισαν την επίσημη έρευνα σχετικά με το ατύχημα, αποκλείοντας κάθε πιθανή ποινικά πράξη.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή