facebook pixel

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιωκει την ακυβερνησια την οποια ομως δεν θελει ο λαος»

Σαμαράς: Διορθώνουμε τα λάθη, έρχονται μειώσεις φόρων

Μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ λίγες ώρες μετά τον Αλ. Τσίπρα, ο Αντ. Σαμαράς αφού εξαπέλυσε αντεπίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, σχολίασε πολιτικά το εκλογικό αποτέλεσμα, παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικης οικονομίας με αισιόδοξο βλέμμα και ξεδίπλωσε τους σχεδιασμούς του για τους επόμενους μήνες.

Ο Αντ. Σαμαράς μίλησε με σκληρή γλώσσα για το κόμμα του Αλ. Τσίπρα κατηγορώντας το ότι συμπεριφέρεται με αλαζονεία και επιχειρεί να προκαλέσει ακυβερνησία.

«Η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να ανατρέψει την κυβέρνηση ούτε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Τώρα προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία. Μας λέει μη διανοηθείτε να κυβερνήσετε χωρίς να μας ρωτήσετε. Απέκτησε την αλαζονεία της εξουσίας πριν γίνει εξουσία. Η δεδηλωμένη όμως δόθηκε από τις εκλογές του 2012. Αλίμονο αν μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, αυτοδιοικητικές ή ευρωεκλογές πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αυτά που ισχυρίζεται η αντιπολίτευση δημιουργούν μόνιμη ακυβερνησία. Η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη μία μείωση αλλά τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης υπερέχουν της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση όμως γιατί έχασε ψήφους; Γιατί ο κόσμος επέλεξε να ενισχύσει και το πιο μικρό κόμμα και όχι τον κ. Τσίπρα; Τους απαντώ: γιατί ο κόσμος απεχθάνεται την ακυβερνησία. Εμείς θα συνεχίσουμε. Αν θέλουν να συμβάλλουν καλώς αλλά ακυβερνησία δεν θα τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν».

Αναφερόμενος στην οικονομία και στην πορεία της χώρας είπε ότι «η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια ύφεσης επιστρέφει στην ανάκαμψη και ετοιμάζεται να μπει σε μακροχρόνια ανάπτυξη από την επόμενη χρονιά». Επικαλέστηκε τους διεθνείς οργανισμούς οι οποίοι όπως είπε, «προβλέπουν ανάκαμψη φέτος 2,9%, του χρόνου 3,7% και μείωση της ανεργίας κατά 10% μέχρι το 2018, και περαιτέρω μείωση μέχρι το 2020. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφθασε στο 99,1 το Μάιο. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση που εξουθένωσε την χώρα». 

«Εφόσον κάνουμε τα σωστά και μείνουμε στον σωστό δρόμο θα πάμε καλύτερα» προέβλεψε ο πρωθυπουργός και αφού έκανε αναφορά στην ελληνική έξοδο στις αγορές, τις οποίες χρακτήρισε «αυστηρό κριτή όλων» τόνισε ότι «η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά και έχει επιστρέψει για να μείνει. Ο δημόσιος διάλογος μετατοπίζεται από το τι έγινε ως τώρα στο τί θα γίνει στο εξής».

Ο πρωθυπουργός, περιέγραψε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την χώρα λέγοντας ότι «η Ελλάδα κοιτάζει σε ένα ελπιδοφόρο αύριο. Δεν συζητάμε πια αν θα χρεοκοπήσουμε αν θα μείνουμε ή όχι στο ευρώ. Αυτή η συζήτηση έκλεισε. Τώρα μιλάμε πια για ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, με υγιή επιχειρηματικότητα και προπάντων με σταθερότητα που κάποιοι κάνουν ότι μπορούν ακόμη για να την υπονομεύσουν. Με δύο λόγια αλλάζει η κουλτούρα στην Ελλάδα».

Παρουσιάζοντας τους στόχους του ο πρωθυπουργός είπε ότι γίνεται αγώνας δρόμου για την επίτευξη πιο φιλόδοξων στόχων που θα φέρουν θέσεις εργασίας, έσοδα για το κράτος, διάχυση της ευημερίας για την κοινωνία και επεσήμανε ότι ο κίνδυνος πέρασε, αρχίζει η άνοδος. Επανέλαβε ότι δίνει την μάχη κατά της γραφειοκρατίας, προωθεί τη μεγάλη μεταρρύθμιση της αναμόρφωση της Δικαιοσύνης και εμμένει στην μείωση των φόρων. 

«Δεν υπόσχομαι τίποτε που να μην έχω βρει πως να το πληρώσω. Η μείωση των φορολογικών βαρών είναι το χειροπιαστό όνειρό μου για την Ελλάδα του αύριο. Η μείωση δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Το Φθινόπωρο θα ανακοινώσουμε οδικό χάρτη για την μείωση των φορολογικών βαρών τα επόμενα χρόνια. Για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι απαραίτητη η μείωση των φόρων και η μείωση του κόστους ενέργειας», είπε ο Αντ. Σαμαράς. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα γίνει πιο ανθρώπινος ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, με κατανόηση απέναντι στους ανθρώπους που δεν αντέχουν τα βάρη. Έγιναν λάθη και αδικίες που θα διορθώσουμε, κατέληξε.

Επίσης ανήγγειλε ότι από την 1η Ιουνίου το κράτος θα προσφέρει πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη σε ανασφάλιστους. 

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή