facebook pixel

Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν από 11 μοναδικούς ομιλητές

ΤΕDxKalamata "limits" - Στις 7 Ιουνίου, η Αρχαία Μεσσήνη φιλοξενεί ιστορίες για τα Όρια.

To TEDxKalamata είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία 20 νέων, που φιλοδοξούν στη δημιουργία ενός πυρήνα δράσεων και συζητήσεων, οι οποίες θα εντάξουν στην πόλη της Καλαμάτας έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια. Πιστεύει στη δυναμική της πόλης, οραματίζεται την αποκέντρωση και μία πόλη που χτίζει πάνω στα δυνατά της σημεία. Μία πόλη που δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη και αποτελεί τον οδηγό για ένα νέο μοντέλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το TEDxKalamata 2013 υπήρξε το πρώτο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί στην παγκόσμια λίστα των “must see to believe” events από το TED ανάμεσα στα 5.000 που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

Αναγνωρίζουμε τα όρια μας και τα ξεπερνάμε! 

Αυτή είναι η πρόκληση του τρίτου TEDxKalamata που  φέρει τον τίτλο “limits” και φιλοξενείται στις 7 Ιουνίου, 2014 στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. 

Φετινή θεματική είναι τα Όρια. Τα όρια υπάρχουν για να προσδιορίζουν την ταυτότητα μας και να μας προκαλούν.  Όρια προσωπικά, όρια βιολογικά και σωματικά, όρια κοινωνικά, όρια που θέτει η θέση μας στον χάρτη, η θρησκεία, η γλώσσα, τα ταμπού και οι κοινωνικές αντιλήψεις.

Το TEDxKalamata “limits” εμπνέεται από “ιδέες” που αντιλαμβάνονται τα όρια και καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν. Πίσω από τα όρια: Άνθρωποι. Άνθρωποι που ορίζονται και κινούνται μέσα σε αυτά, εξελίσσονται και τα παρασύρουν μαζί τους. Η Καλαμάτα φιλοξενεί ιστορίες που αποδεικνύουν πως το απίθανο μπορεί να γίνει πιθανό, σε ένα παράδοξο ταξίδι όπου τα όρια ορίζονται, με σκοπό να εμπνεύσουν και όχι να ορίσουν.

Οι φετινοί ομιλητές

Alexandra Cousteau - Η περιβαλλοντολόγος εγγονή του Jacques- Yves Cousteau
Guillaume Nerry - Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης
Daniel "CLOUD" Campos - Ο χορευτής της Madonna και της Shakira
Simon Critchley - O Βρετανός φιλόσοφος του New School της Νέας Υόρκης
Alyssa Carson - Η 12χρονη που θα ταξιδέψει στον πλανήτη Άρη
Adam Pearson - O ηθοποιός του Hollywood με το ιδιαίτερο πρόσωπο
Γιώργος Λαζαρίδης - Ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο
Encardia - Το ελληνικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής της Μεσογείου
Κωστής Μαραβέγιας - Ο πολυτάλαντος Έλληνας μουσικός (παρουσιαστής της εκδήλωσης)
Locish & PeekInToo - Τα ελληνικά startups που κατακτούν τον κόσμο με αφετηρία την Καλαμάτα

Στις 8 Ιουνίου, το TEDxKalamata, διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι με τον Κωστή Μαραβέγια, παρουσιαστή της κύριας εκδήλωσης.

To TEDxKalamata έχει βαθιά κοινωνική συνείδηση και το αποδεικνύει έμπρακτα! Απευθύνεται στον καθένα, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης,  με τις τιμές των  εισιτήριων της εκδήλωσης να είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες της εποχής μας. Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν την είσοδο στην εκδήλωση, τη μεταφορά με πούλμαν από την Καλαμάτα στην Αρχαία Μεσσήνη και την είσοδο στο πάρτι με τον Κωστή Μαραβέγια!

Για τους ανέργους, τα εισιτήρια παρέχονται δωρεάν. Για φοιτητές και μαθητές το εισιτήριο κοστίζει €5 και το κανονικό €15.

Μεγάλος χορηγός είναι η Cosmote, χορηγοί οι Aegean Airline, Costa Navarino, Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” και Horizon Blu 5*. Υποστηρικτές οι Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ,Horizon Blue Hotel, OTE TV, Μορέας Α.Ε και Viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για το TEDxKalamata μπορείτε να βρείτε εδώ


Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή