facebook pixel

Στηριξη ΣΥΡΙΖΑ στον υποψηφιο του ΚΚΕ στο δημο Πατρεων

Πολιτικό άνοιγμα Τσίπρα: Δεν είναι η ώρα των κατακερματισμών

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, απηύθυνε από την Πάτρα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα.

Προσκλητήριο προς «κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε πατριώτη που νοιάζεται και αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας, κάθε αδικημένο του μνημονίου ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα με το ΣΥΡΙΖΑ, να ενώσουν την αγωνία και την ελπίδα τους για το αύριο του τόπου και του λαού, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας σε ομιλία του στην Πάτρα. 

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες «ότι και αν ψήφισαν την περασμένη Κυριακή τώρα να επιλέξουν «ανάμεσα στο καθαρό πρόσωπο της αριστεράς και στο σκοτεινό πρόσωπο όσων με όπλα το ψέμα και τον εκβιασμό βυσσοδομούν σε βάρος του ελληνικού λαού».

Ειδικά για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι « οι δημότες, θα κάνουν το δεύτερο και αποφασιστικό βήμα και θα αναδείξουν στις θέσεις ευθύνης τους υποψήφιους των προοδευτικών συνδυασμών που πέρασαν στο δεύτερο γύρο και θα καταψηφίσουν τους εκλεκτούς της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά». 

Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε δημόσιο κάλεσμα για την στήριξη του υποψηφίου του ΚΚΕ για το δήμο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, διακηρύσσοντας ότι «τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού, αλλά η ώρα της ενότητας, όχι μόνο των αριστερών ανθρώπων, αλλά όλων όσοι δεν θέλουν τους δήμους και τις περιφέρειες πεδία βολής των μνημονίων και υπηρεσίες του κ. Φούχτελ». 

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι «όλοι οι αριστεροί, οι κομμουνιστές που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, θα κάνουν αυτή την Κυριακή το χρέος τους».  Και θα δείξουν, όπως συμπλήρωσε, «προς κάθε κατεύθυνση, και προς την κατεύθυνση εκείνων που επιμένουν σε ένα άγονο διχασμό, αλλά και εκείνων που επενδύουν σ' αυτό το διχασμό, ότι οι πολίτες είναι συχνά σοφότεροι από τις ηγεσίες τους».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία χαρακτήρισε «δοτή και ετοιμόρροπη», που «συγκροτήθηκε στα ανακτοβούλια και στους σκοτεινούς διαδρόμους των Καννών». 

«Στις Κάννες διορίστηκαν τοποτηρητές της βαρβαρότητας εκείνοι που παριστάνουν τους σωτήρες μας. Στις Κάννες, με ένα τηλεφώνημα, μια εντολή στα όρθια, ένα νεύμα των επικυρίαρχων, πέταξαν την ασπίδα των υποσχέσεών τους προς τον ελληνικό λαό, και έκαναν οδηγό τους τις οδηγίες του Βερολίνου κατά του ελληνικού λαού. Και τώρα ζητούν από τον ίδιο λαό να επικυρώσει τη συνωμοσία εις βάρος του».

Συνεχίζοντας την επίθεση κατηγόρησε τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι «προχωρούν σε εκλογικό εκβιασμό όταν λένε στον ελληνικό λαό ψηφίστε μας, γιατί εμάς θέλουν η Μέρκελ, ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ». 

Υποστήριξε ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει με νέα μέτρα, νέες περικοπές, νέα χαράτσια και νέα λεηλασία και ξεπούλημα του πλούτου της πατρίδας μας».

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή