facebook pixel

Πώς απαντά ο Στ. Θεοδωράκης στη γκρίνια για την «Πρώτη φορά»

«Υπερσυντηρητικούς αριστερούς» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, όσους αντέδρασαν στο τηλεοπτικό σποτ της «Πρώτης Φοράς». Συμπλήρωσε ότι η αίσθηση που ο ίδιος αποκόμισε είναι πως οι αντιδράσεις του κόσμου είναι θετικές και ξεκαθάρισε ότι το σποτ δεν πρόκειται να αποσυρθεί.

Μόνον ένας "ανόητος" θα μπορούσε να κατηγορήσει για σεξιστικό περιεχόμενο το περιεχόμενο του προεκλογικού σποτ που κυκλοφόρησε "Το Ποτάμι", είπε  ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Παραδέχθηκε ότι πήρε την ιδέα για το σποτ της «Πρώτης φοράς», το οποίο δημιούργησε ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος, από την προεκλογική καμπάνια του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και υπενθύμισε ότι και στην Αμερική το εν λόγω σποτ είχε προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις από «υπερσυντηρητικούς» κύκλους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε πως δεν είναι δυνατό να τον εγκαλούν για "προσβολή" των γυναικών, όταν ο ίδιος έχει δείξει σεβασμό στις γυναίκες, στις τηλεοπτικές εκπομπές που έκανε γι αυτές, κι έχει βρει θετική ανταπόκριση από την πλευρά τους.

Οι αντιδράσεις

Όλα ξεκίνησαν με την ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο facebook, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Περικλής Βαλλιάνoς, Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να εκφράσει τη «διαμαρτυρία» του για τα δύο διαφημιστικά βίντεο του κόμματος.

Ακολούθησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού Νικόλας Γιατρομανωλάκης με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για επίσημο βίντεο στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας, αλλά έγινε στο πλαίσιο των social media, και κάλεσε τον κόσμο να την κρίνει όταν αυτή ολοκληρωθεί.

Σε σχόλιό του στο Twitter ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημείωσε ότι «τα βίντεο του Ποταμιού, με τίτλο "Για πρώτη φορά", είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες» και καλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να τα αποσύρει αμέσως.

Η γραμματέας του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, Ζέφη Δημαδάμα σημείωσε πως είναι «ατυχέστατο και άστοχο το σποτ του "Ποταμιού"». Και συνέχισε: «Ελλείψει πολιτικών θέσεων προκειμένου να το εμπιστευθούν και να το ψηφίσουν οι νέοι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες, στις οποίες επικεντρώνεται, το προωθούμενο σποτ επιλέγει να ευτελίσει για ψηφοθηρικούς λόγους τα κρίσιμα σεξουαλικά διλήμματα κάθε ανθρώπου και ειδικότερα, την ευαίσθητη "πρώτη φορά" μίας γυναίκας (όχι άραγε και ενός άνδρα;)...».

Η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση του Τομέα Ισότητας στην οποία ανέφερε: «Οι γυναίκες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν. Αυτή τη φορά, από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη που ευαγγελίζεται την ανανέωση της πολιτικής. Τα διαφημιστικά του σποτ με αντικείμενο τις γυναίκες είναι μια ακραία εκδοχή σεξισμού. Οι πολίτες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού για τις Ευρωεκλογές δεν προσβάλλονται από αυτές τις διαφημίσεις; Στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της».

Με αφορμή την ανακοίνωση του Τομέα Ισότητας της ΔΗΜΑΡ ξέσπασε ένας νέος εσωτερικός πόλεμος στο κόμμα, με τη Μυρσίνη Λιοναράκη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής να αποκηρύσσει την ανακοίνωση και τη ρητορική της Αγίου Κωνσταντίνου κατά του Ποταμιού.Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή