facebook pixel

Τον Τσίπρα βάζει απέναντι του ο Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης ξεκαθάρισε δύο πράγματα, το διακύβευμα των ευρωεκλογών όπως ο ίδιος το προσδιορίζει και τον πραγματικό αντίπαλο που έχει απέναντι του, στο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως προς το διακύβευμα ήταν σαφής όταν επανέλαβε πολλές φορές ότι η ψήφος θα σημάνει την συνέχιση της πορείας της χώρας προς τα εμπρός, μετά την έξοδο στις αγορές και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, σε ένα δρόμο που απομακρύνεται από τα μνημόνια και τα μέτρα, την ύφεση και την ανεργία, την μιζέρια και τη μετριότητα και πλησιάζει στην ανάπτυξη στο ηλιόλουστο φως του γαλανού ελληνικού ουρανού, με «μία ολόκληρη περίοδος δυσκολίας, μέσα σε δύο χρόνια, να τελειώνει».

Στα τέλη του 2015 δεν θα χρειαζόμαστε δανεικά, ούτε για να πληρώνουμε τους προηγούμενους τόκους, προέβλεψε ο πρωθυπουργός και διερωτήθηκε «Πώς τώρα να κάνουμε πίσω;» από αυτό το δρόμο. Προανήγγειλε ότι το φθινόπωρο θα έχει τακτοποιηθεί πλήρως και το χρέος. Και θα πέσουν κι άλλο τα επιτόκια. Θα μειωθούν κι άλλο οι τόκοι, για να διατυπώσει και πάλι το ίδιο ρητορικό ερώτημα «Μπορούμε, λοιπόν, τώρα να κάνουμε πλέον πίσω;»

«Κανείς δεν θα μας πάει πίσω!» απάντησε ο ίδιος ο Α. Σαμαράς εξαπολύοντας ταυτόχρονα μια άγρια επίθεση εναντίον του Αλ. Τσίπρα.

«Από το βήμα αυτό θέλω δημόσια να καταγγείλω στον Ελληνικό λαό, τον κ. Τσίπρα ως υπονομευτή την εθνικής προσπάθειας! Ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Τσίπρας καλεί τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν για να πέσει η κυβέρνηση! Και να γίνουν εθνικές εκλογές! Βλέπει τις εκλογές ως μοχλό αποσταθεροποίησης. Ενώ θέλουμε σταθερότητα για να κάνουμε στο άλμα στο αύριο. Ο κ. Τσίπρας καλεί ουσιαστικά τον Ελληνικό λαό να συμπράξουν μαζί του στην πολιτική ανωμαλία! Την ώρα που χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε μια σταθερή πορεία, για να κεφαλαιοποιήσουμε όσα με τόσες θυσίες κατακτήσαμε. Εκείνος ζητά την ψήφο του λαού για να τα κλοτσήσουμε! Για να σωθεί ο ίδιος και η παρέα του, επενδύει στην καταστροφή! Ο Ελληνικός λαός, όμως, είναι ώριμος πια. Πληγωμένος, αλλά ώριμος! Και θα δώσει την απάντησή του, σε όσους ετοιμάζουν τέτοια σενάρια πολιτικής ανωμαλίας», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια στόχευσε εναντίον του κόμματος του Αλ. Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι «κάποιοι είχαν προτείνει να μοιάσουμε στην Αργεντινή, να βγούμε από το ευρώ, και να «σχίσουμε» τα Μνημόνια» και πρόσθεσε ότι η Αργεντινή δώδεκα χρόνια μετά την πτώχευση εξακολουθεί να έχει τεράστια προβλήματα. Αυτός ήταν ο δικός τους «άλλος δρόμος»! Αυτό μας πρότειναν. Κι ευτυχώς που δεν τους ακούσαμε».

Ο Α. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτενώς στις  προτάσεις του για την συνταγματική αναθεώρηση και προέβλεψε ότι «φέτος, μετά από 6 ατέλειωτα χρόνια ύφεσης, θα έχουμε ανάκαμψη. Και ανάπτυξη του χρόνου, για το 2015, 2,9%. Και το 2016, 3,7%» και συνέχισε λέγοντας ότι «η ανεργία, ήδη, ξεκίνησε να υποχωρεί 3 συνεχείς μήνες. Και αυτό θα γίνεται συνεχώς από δω και πέρα. Ως το 2018 θα έχουν δημιουργηθεί 550 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα έχει υποχωρήσει η ανεργία δέκα μονάδες! Κι ως το 2020 θα είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο!» και όλα αυτά θα γίνουν με τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται και με τις επενδύσεις που άρχισαν να έρχονται.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη έθεσε ως στόχο να γίνει η μεγάλη εμπορική έξοδος όλης της ενδοχώρας, βαλκανικής και ευρωπαϊκής, προς τη Μεσόγειο. Υποσχέθηκε αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν σε βάρος Ελληνοπόντιων και Βορειοηπειρωτών και περιέγραψε ως μεγάλη προτεραιότητα της κυβέρνησης την μείωση των φορολογικών βαρών, «και στα επιχειρηματικά κέρδη, και στο εισόδημα και στο ΦΠΑ», αλλά, «η μείωση αυτή των φόρων πρέπει να γίνει σταδιακά Για να μη θέσουμε σε κίνδυνο τα πλεονάσματα. Για να μη ξανακυλήσουμε σε Μνημόνια. Αυτή είναι η μεγάλη μας αγωνία. Να μη ξανακυλήσουμε σε μία τέτοια κρίση».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να γυρίσει τη χώρα πίσω, «βλέπει την πρόοδο και προσπαθεί απεγνωσμένα να ματαιώσει το καλό. Ξέρει πως όταν θα βγούμε οριστικά από την κρίση, σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης. Και γι' αυτό προσπαθεί να μας επιστρέψει στην κρίση». «Προτάσεις δεν έχει. Κι όταν κάτι πάει να πει, προκαλεί σύγχυση ακόμα και στους δικούς του! Για να τα πάρει αργότερα πίσω. Μας κατηγορεί, λέει, ότι «παραποιούμε» τις θέσεις του. Ποιες θέσεις του; Μήπως ξέρει κανείς ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν! Λένε ότι θα «σχίσουν» τα μνημόνια. Δηλαδή; Θα προκαλέσουν σύγκρουση με 27 Ευρωπαϊκά κοινοβούλια, που οι περισσότεροι μας δάνεισαν με επιτόκια χαμηλότερα απ' όσο οι ίδιοι δανείζονται;»

Με αφορμή δημοσιεύματα σε έντυπα του εξωτερικού ο κ. Σαμαράς είπε ότι «τώρα αποκαλύπτεται ότι το 2011 υπήρχε πραγματικό σχέδιο να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ» και πρόσθεσε: «Αυτό το σχέδιο το αποτρέψαμε και τότε και την επόμενη χρονιά!» αλλά «δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά θέλει να μας επαναφέρει. Μπορούμε να του το επιτρέψουμε να γίνει αυτό; Σας το λέω ευθέως: Δεν θα το επιτρέψουμε και ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή των νέων παιδιών και του κάθε Έλληνα πολίτη. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ να μας γυρίσουν πίσω!»

Κάλεσε τέλος τους πολίτες να δώσουν την ψήφο τους στη Ν.Δ., «στην παράταξη εκείνη που βγάζει πάντα τον τόπο από τα δύσκολα. Και αυτή είναι και η κορυφαία υποθήκη του ιδρυτή μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή