facebook pixel

Ο πρωθυπουργος διεμηνυσε οτι στις ευρωεκλογες δεν δικαιολογειται καμια χαλαροτητα και ζητησε στηριξη στη Νεα Ελλαδα για να προχωρησει πιο γρηγορα

Σαμαράς: Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες

Μιλώντας σε αγρότες στη Μυτιλήνη ο Α. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι προχωρεί μια παλιά δέσμευση του, που χρειάστηκε χρόνο για να υλοποιηθεί. Αλλά, όπως είπε, τώρα βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία. Εξήγησε ότι η κυβέρνηση προχωρά όλες τις προετοιμασίες, ώστε από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου των αγροτών: «Όλοι οι αγρότες θα έχουν καταγεγραμμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και τις καλλιεργητικές τους ανάγκες. Και θα παίρνουν αυτόματα αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς που απασχολούν τα μηχανήματά τους».

Ο Α. Σαμαράς υποσχέθηκε ακόμη ένα πλέγμα άμεσων ενισχύσεων που σχετίζονται με το κόστος εργασίας:

  • Μειώνεται το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή στους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίας ως εποχιακοί.
  • Μειώνεται πολύ κάτω από το μισό, το κόστος της βίζας που πληρώνουν στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού.
  • Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη!
  • Δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ.
Τα μέτρα αυτά είπε ο κ. Σαμαράς θα γίνουν άμεσα. Στις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν οι διοικητικές αποφάσεις που χρειάζονται. Και ολοκληρώνονται με την κύρωση της νέας Κοινοτικής οδηγίας ως τα τέλη Ιουνίου. Από την πρώτη Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατών πέφτει πολύ κάτω από το μισό, ανέφερε ο κ. Σαμαράς. 

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέφερε πως «ότι δεν έγινε για την πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες -ό,τι έγινε παντού αλλού στην Ευρώπη και στον κόσμο- θα γίνει τώρα και στη χώρα μας. Κι όση απόσταση χάσαμε, θα την καλύψουμε τρέχοντας! Κι αν μείναμε απελπιστικά πίσω όλα αυτά τα χρόνια, σε λίγο δεν θα υστερούμε από κανένα». Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι βασικός πυλώνας του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης από δω και εμπρός είναι η ανάδειξη των αληθινών θησαυρών της ελληνικής φύσης. Για να γίνει αυτό, πρέπει τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν αληθινά ανταγωνιστικά. Να αναδείξουν όλα τα πλεονεκτήματα ποιότητας που έχουν. Κι ακόμα να μειωθεί το κόστος του παραγωγού! Που τώρα είναι πολύ υψηλό. Εκεί θα δώσουμε τη μάχη. Δεν είναι εύκολο. 

Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα με τη μία, είπε ο Α. Σαμαράς ο οποίος υποσχέθηκε: «Αλλά θα δώσουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα: Στο εργασιακό κόστος. Στο ασφαλιστικό κόστος. Στο κόστος ενέργειας - πετρέλαιο και ηλεκτρικό. Και στη διαχείριση του νερού. Όλα αυτά είναι ήδη ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό μας για τα τρία- τέσσερα επόμενα χρόνια». Ο κ. Σαμαράς έκλεισε λέγοντας ότι «έτσι προχωράμε: Με σταθερά βήματα μπροστά».

Στις ευρωεκλογές που έρχονται δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Μυτιλήνη και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Ελλάδα που χτίζεται. 

Μιλώντας σε εκδήλωση για τον Πρωτογενή Τομέα που έγινε στο συσκευαστήριο λαδιού του Ελληνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Μυτιλήνης ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και πρόσθεσε ότι «μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν απίστευτο ότι η Ελλάδα θα έφτιαχνε ποτέ πρωτογενή πλεονάσματα. Ήταν απίστευτο, ότι δεν θα δανείζεται πια κάθε χρόνο, για να βγάλει τα έξοδά της». Τώρα όμως, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, «λύνουμε τη βιωσιμότητα του χρέους. Με την κουβέντα με τους εταίρους μας, στο τέλος του χρόνου θα έχει λήξει και αυτό το τελευταίο εμπόδιο που υπάρχει». 

Ο κ . Σαμαράς είπε ότι «βρισκόμαστε στη μέση μιας κοσμογονίας, το νερό μπήκε στο αυλάκι, αλλά έχουμε δουλειά πολλή» και ξεκαθάρισε ότι «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Και δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο. Μπήκαμε στη φάση που έχει μόνο προς τα πάνω πια. Όχι άλλο κάτω». 

Εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για κάποιους που «αυτό δεν το θέλουν», που «επιθυμούν να ξαναμπούμε στην κρίση» διαβεβαιώνοντας ότι «Έπεσαν έξω σε ό,τι έλεγαν ως τώρα. Και θα πέσουν έξω ξανά». «Είναι οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού! Του χθες που τελείωσε Είναι όσοι εκπροσωπούν το τέλμα από το οποίο ξεκολλήσαμε. Είναι αυτοί που δεν θέλουν επενδύσεις, και διώχνουν επενδυτές. Είναι αυτοί που δεν θέλουν την Ευρώπη, που δεν ήθελαν το ευρώ, και που προτείνουν ακόμα τα πιο επικίνδυνα πράγματα, όπως αναγκαστικά δανεισμό», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Επίσης έκανε λόγο για αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «άλλοτε υπόσχονται ότι θα σχίσουν τα μνημόνια. Άλλοτε τα παίρνουν όλα πίσω, κι ύστερα επανέρχονται να ζητούν αποχώρηση από το ΝΑΤΟ! Τώρα που υπάρχει τέτοια αστάθεια παντού γύρω μας. Κι ύστερα αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάννης, κι ύστερα το παίρνουν κι αυτό πίσω, αλλά κρατάνε στο ευρωψηφοδέλτιό τους όσους αμφισβήτησαν τη Συνθήκη της Λωζάννης. Κι ύστερα θέλουν να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη και καταγγέλλουν την Ευρώπη ως ιμπεριαλιστική».

Εκτεταμένη αναφορά έκανε ξανά στο όραμα του για τη Νέα Ελλάδα: «Εμείς οικοδομούμε τη Νέα Ελλάδα. Κι αυτοί θέλουν να επαναφέρουν όσα μας οδήγησαν στην κρίση. Εμείς σταθεροποιήσαμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ… Κι εκείνοι προσπαθούν να απομονώσουν την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη». 

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι στις ευρωεκλογές που έρχονται δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα και απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες είπε ότι «Η Νέα Ελλάδα ζητά να τη στηρίξετε να προχωρήσει πιο γρήγορα. Και να κλείσετε το δρόμο σε όσους θέλουν να επιστρέψει η πατρίδα μας στις δοκιμασίες που αφήσαμε πίσω και στην κρίση που τώρα ξεπερνάμε. Η Ελλάδα σηκώθηκε στα πόδια της. Και τώρα μπορεί να περπατήσει όρθια. Δώστε της τη δύναμη, να περπατήσει όρθια και να τρέξει! Παραμερίστε όσους τις βάζουν τρικλοποδιές και τη γυρίζουν πίσω. Να θυμάστε πάνω απΆ όλα: Η Νέα Ελλάδα είστε εσείς, οι άνθρωποι της παραγωγής, όχι οι εργατοπατέρες των συντεχνιών, όχι οι προνομιούχοι του κρατισμού, η Νέα Ελλάδα είστε εσείς! Που αγαπάτε αυτόν τον τόπο. Όχι αυτοί που ήθελαν να γεμίσουν τη χώρα λαθρομετανάστες, όχι όσοι υποστήριζαν την παρανομία και τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων».

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή