facebook pixel

«Ζουμε τις τελευταιες μερες της μνημονιακης παντοδυναμιας»

Σκληρή γλώσσα Τσίπρα για Σαμαρά - Βενιζέλο

Διμέτωπη επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ακρωτηριάζει τη δημοκρατία» και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ότι «περιφέρει τον τρόμο του», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα.

Χαρακτήρισε «άθλιο εκβιασμό» το δίλημμα Βενιζέλου Ελιά η πτώση της κυβέρνησης επαυξάνοντας, όπως είπε, στην θέση Βενιζέλου ότι «οι επικείμενες εκλογές είναι κρίσιμες. Ότι μπορεί να σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης» πως «Θα σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης». 

Ο Αλ. Τσίπρας διερωτήθηκε «Ποιους θέλει να εκβιάσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;» και απάντησε: «Τους πολίτες που αν δεν τον ψηφίσουν θα στερηθούν από το προνόμιο να τους καταστρέφει ο Σαμαράς με τη δική του στήριξη; Ή τους ισχυρούς εκείνους εγχώριους και διεθνείς παράγοντες που στηρίζουν την κυβέρνηση για να επιβάλουν το καθεστώς τους; Μήπως φοβάται ο κύριος Βενιζέλος ότι θα τον εγκαταλείψουν, όπως ακριβώς τους προκατόχους του, στο έλεος της εκλογικής αισχύνης και της λαϊκής κατακραυγής; Αν είναι έτσι συμφωνούμε και μ' αυτό. Έχει δίκιο να φοβάται. Γιατί εκτός των άλλων μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει».

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Ε. Βενιζέλο, «κομπάρσο ακόμα και στην κατάπτωση» και πρόσθεσε ότι ο Α. Σαμαράς «είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής», καθώς «αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της Χρυσής Αυγής» αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «ακρωτηριάζει συστηματικά τη δημοκρατία, γελοιοποιεί τη Βουλή, ακυρώνει το σύνταγμα, για να περάσει τη βαρβαρότητα των μνημονίων».

Απαντώντας και στις επικρίσεις του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του στην συνέντευξή του στον Αντέννα, ο κ. Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι , «εμφανίστηκε ως επικεφαλής όχι της κυβέρνησης, αλλά της αντιπολίτευσης», της αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας δηκτικά ότι «μάλλον ασκείται επιμελώς στα νέα καθήκοντα που τον περιμένουν». Επιτέθηκε επίσης στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι ο κύριος Σαμαράς, «παίζει τα πιο σκοτεινά παιγνίδια με την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής».

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Τσίπρας , απευθυνόμενος στην κ. Μέρκελ, τον πρωθυπουργό, τον κ. Φούχτελ και την Τρόικα δήλωσε ότι «οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες. Η παντοδυναμία σας στην Ελλάδα τελειώνει. Και ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει απλώς σελίδα. Γράφει πάλι, όπως πάντοτε στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας και του έθνους, το δικό του βιβλίο». «Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για μια κυβέρνηση «που αποσταθεροποιείται κάθε μέρα και αποσταθεροποιεί έτσι τα πάντα στη χώρα. Μια κυβέρνηση που διατρέχεται από εμφύλιους μεταξύ των κομμάτων που τη στηρίζουν και των στελεχών που την υποστηρίζουν. Μια κυβέρνηση αστάθειας, που έχει μετατρέψει σε προεκλογικό πρόγραμμα τον πανικό μπροστά στην επερχόμενη λαϊκή ετυμηγορία».
 
«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλη υπομονή τέσσερα χρόνια που τον κοροϊδέψανε, τον εξαπατήσανε, τον λεηλατήσανε, τον εξευτελίσανε, και σήμερα ήρθε η στιγμή που θα μιλήσει, και αυτή θα είναι η καταγραφή μιας μεγάλης νίκης, που θα ανοίξει τον δρόμο της μεγάλης ανατροπής στην Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ballaro» της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το πρόγραμμα λιτότητας οδηγεί παντού σε αδιέξοδο», ζήτησε να «υπάρξει δυνατότητα για μια νέα διαπραγμάτευση των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόικα» ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Ξέρουμε καλά όλοι μας ότι η τρόικα στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης».

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή