facebook pixel

Ο πρωθυπουργος απεκλεισε το ενδεχομενο νεου μνημονιου και νεων μετρων

Σαμαράς: «δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές σε καμία περίπτωση»

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Αλ. Τσίπρα και με αισιοδοξία για την εξέλιξη του προγράμματος και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας εμφανίστηκε στην τηλεοπτική συνέντευξη του ενόψει των επικείμενων εκλογών, ο πρωθυπουργός στον ANT1.

Ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε το διακύβευμα των εκλογών: να γυρίσει η χώρα σελίδα και να βγει από τον εφιάλτη της κρίσης ή να επιστρέψει στο παρελθόν. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών και περιέγραψε ως επιθυμητό το αποτέλεσμα που θα του δώσει το δικαίωμα να βγει η χώρα από την κρίση. 

Ανέβασε τους τόνους εναντίον του Αλ. Τσίπρα λέγοντας ότι επιδιώκει την αστάθεια καθώς όπως είπε, «αυτό τον τρέφει». Αν δεν του βγει η αστάθεια, τι θα γίνει τότε; Άλλοι θα έχουν το πρόβλημα. Και μήπως η αστάθεια αυτή αντί να μετακομίσει στην Ελλάδα, μετακομίσει στο κόμμα του κ. Τσίπρα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον πως «μιλάει για ένα χθες το οποίο έχει χρεοκοπήσει» και υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, «θυμίζοντας το χειρότερο λαϊκισμό» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Πρέπει να είναι πολύ σκούρα τα πράγματα για το ΣΥΡΙΖΑ, για να λέει αυτή τη στιγμή ότι λεφτά υπάρχουν, στον Ελληνικό λαό» εκτίμησε ο Α. Σαμαράς επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται το πρόβλημα του Έλληνα, την οδύνη, τον πόνο του.
 
Ο πρωθυπουργός απέρριψε τις προβλέψεις πως θα υπάρξει νέο μνημόνιο αποκλείοντας νέα μέτρα, μειώσεις συντάξεων ή μισθών ή αυξήσεις φόρων. Όσον αφορά στο χρέος, χαρακτήρισε τη συζήτηση που ξεκίνησε στο Eurogroup της Δευτέρας, ως την τελευταία εκκρεμότητα η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού.
 
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά από το τέλος του 2015 θα μπορούμε να αποπληρώνουμε και τους τόκους των περασμένων ετών ενώ επεσήμανε την έξοδο στις αγορές, τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη. Προανήγγειλε επίσης την επένδυση μέχρι το 2018 στην Ελλάδα 26,5 δισ. από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
 
Έμφαση έδωσε στην αποκατάσταση των αδικιών επισημαίνοντας πως δίνονται ήδη χρήματα στους πιο αδύναμους, αλλά και στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις φόρων, τόσο για τα εισοδήματα όσο και για τα κέρδη των επιχειρήσεων κάνοντας λόγο για ένα ενιαίο φόρο της τάξης του 15%.
 
«Βιαζόμαστε να εξυγιανθεί το Δημόσιο με αξιοκρατία, με σωστές επιλογές, ώστε να ανοιχθεί αυτή η προοπτική για τον καθένα. Η μεταρρύθμιση αρχίζει και γίνεται παντού. Στην πράξη αλλάζουμε τα πάντα» τόνισε. Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για μείωση της ανεργίας προβλέποντας το 2014 να βρεθεί στο 24,5% και το 2018 στο 15%.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλησε να σχολιάσει τη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την κυβερνητική σταθερότητα διαβεβαίωσε όμως πως «δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές σε καμία περίπτωση».
 
Απαντώντας στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα για μια τηλεμαχία ο πρωθυπουργός τόνισε πως θέλει να υπερασπιστεί το επίπεδο της δημοκρατίας και δεν θέλει να είναι σε συναντήσεις με ακατάσχετο υβρεολόγιο.
 
Για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Σαμαράς τόνισε πως την υπόθεση την έχει η Δικαιοσύνη στα χέρια της, ξεκαθάρισε όμως πως δεν πιστεύει ότι θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου. «Εγώ δεν θεωρώ κανέναν ότι δεν μπορώ να τον νικήσω, να τον κερδίσω, με την ιδεολογία μου. Εγώ δεν θεωρώ ότι δεν υπάρχουν ακόμα οι παππούδες οι οποίοι ζήσανε την τραγωδία των ναζί στην Ελλάδα για να το πουν στα εγγόνια τους. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορεί η Ελλάδα, η κοιτίδα της Δημοκρατίας να έχει τέτοια κόμματα ισχυρά. Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν τίποτα. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Αλλά επαναλαμβάνω: Ως προς το συγκεκριμένο θέμα, είναι στη Δικαιοσύνη και δεν ασχολείται κανένας απολύτως από την Κυβέρνηση» τόνισε.
 
Ο κ. Σαμαράς έθεσε τρία ζητούμενα για την επόμενη μέρα που είναι να σταματήσει η αβεβαιότητα με το θέμα του ευρώ, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Βουλή το 2015 και να προχωρήσει η αναθεώρηση του συντάγματος. «Πρέπει να ξαναγίνουμε μια φυσιολογική χώρα. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας. Δεν αποκλείουμε κανέναν στο να πει τις δικές του. Δεν έχουμε εγωισμούς, προσκαλούμε όλους στο διάλογο» είπε.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή