facebook pixel

Ξεκίνησε το InnovAthens

InnovAthens

Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του το πολυαναμενόμενο εγχείρημα για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα με την κωδική ονομασία InnovAthens. Το InnovAthens είναι ο κόμβος στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, που στεγάζεται σε έναν νεανικό χώρο έμπνευσης, με περισσότερους από 600.000 επισκέπτες το χρόνο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το InnovAthens αποτελεί τη στρατηγική συνεργασία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων με την Samsung Electronics Hellas και το Athens Σynergies, που αποτελείται από έξι συνδέσμους καινοτόμων επιχειρήσεων. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Samsung Electronics Hellas έχει εξοπλίσει το InnovAthens με τα πλέον καινοτόμα και σύγχρονα προϊόντα τεχνολογίας, δημιουργώντας ένα πλήρως λειτουργικό περιβάλλον, εντός του οποίου θα αναπτυχθούν οι δραστηριότητες και τα προγράμματά του. 

Παράλληλα η Samsung έχει σχεδιάσει μια σειρά από workshops που ξεκινούν από 13 Μαΐου, όπως το Samsung TV Apps Lab, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην ανάπτυξη εφαρμογών για Smart TVs και το Samsung Service Lab, το οποίο θα προσφέρει τεχνικές γνώσεις για επισκευή συσκευών κινητής τηλεφωνίας και αργότερα τηλεοράσεων. 

Επιπλέον, στο επιμορφωτικό πρόγραμμα Samsung Lab – Presentation & Communication Skills, που θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να παρουσιάζουν αποτελεσματικά τις επιχειρηματικές τους ιδέες. 

ο κ. ChoongSoon Lee, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas
ο κ. ChoongSoon Lee, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas
 Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, κ. ChoongSoon Lee: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας μας με το InnovAthens. Στηρίζουμε αυτήν τη σπουδαία πρωτοβουλία και θα εργαστούμε μαζί με την Τεχνόπολη και την Ένωση Εταιρειών Athens Σynergies για την προώθηση της καινοτομίας και της ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων. 

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια, που θα τους βοηθήσουν να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή». 

Ο κ. Κωστής Μπιτζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος της Αθήνας μέσω της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ δημιουργεί έναν μοντέρνο συνεργατικό χώρο, όπου θα συναντηθούν επιχειρήσεις, ακαδημαϊκές μονάδες, ερευνητικά ιδρύματα με νέους της πόλης. 

Από δεξιά: κ. Κωστής Μπιτζάνης, κ. Γιάννης Γιανναράκης, κ. Μιχάλης Μόσχος, ο κ. ChoongSoon Lee
Από δεξιά: κ. Κωστής Μπιτζάνης, κ. Γιάννης Γιανναράκης, κ. Μιχάλης Μόσχος, ο κ. ChoongSoon Lee

Ο Δήμος και η ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ γίνονται αξιόπιστοι συνεργάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και δημιουργούν τη δικτύωση που έλειπε τόσα χρόνια από κάθε προσπάθεια για τη διάδοση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».

«Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε μαζί με την Τεχνόπολη και τη Samsung σε αυτή τη δημιουργική σύμπραξη δυνάμεων του InnovAthens που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας στην καρδιά της πόλης, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, τη διεθνή εμπειρία, την εφευρετικότητα και την φυσική παρουσία των επιχειρηματιών, ερευνητών, ακαδημαϊκών και κάθε λογής καινοτόμων», δήλωσε ο κ. Γιάννης Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Το InnovAthens απευθύνεται σε όλους τους νέους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επικοινωνία με επαγγελματίες της αγοράς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και ερευνητές. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του, θα υλοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, όπως ομιλίες, σεμινάρια, workshops, ημέρες καριέρας και διαγωνισμοί. 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη, συμμετείχαν με ομιλίες ο κ. ChoongSoon Lee, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, o κ. Μιχάλης Μόσχος, Marketing Director της Samsung Electronics Hellas, o κ. Κωστής Μπιτζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης, η κυρία Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια Προγραμμάτων και Συνεργασιών του Βρετανικού Συμβουλίου και εκ μέρους του Athens Σynergies, ο κ. Γιάννης Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ). 

InnovAthens
InnovAthens

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή