facebook pixel

Ελευθεροι με περιοριστικους ορους μετα την απολογια τους οι οι τεσσερις κατηγορουμενοι

«Ο δήμος δεν ζήτησε δικαιολογητικά» υποστηρίζει το λούνα παρκ

Στη δημοτική αρχή επέρριψε τις ευθύνες για την άδεια λειτουργίας ο Έλληνας αντιπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρίας της επιχείρησης του λούνα παρκ στο Ελληνικό, στην κατάθεση του στην ανακρίτρια, για την τραγική υπόθεση του θανάτου ενός ανήλικου αγοριού και του τραυματισμού της αδελφής του.

«Η εταιρία μας ζήτησε από τον δήμο να της εκχωρηθεί ο χώρος και θεωρήσαμε ότι η δημαρχιακή επιτροπή είχε  προβεί στην προέγκριση της άδειας λειτουργίας από τη στιγμή που κανένας δεν με ενόχλησε για αυτό. Για τον λόγο αυτόν δεν καταθέσαμε τα δικαιολογητικά που προβλέπονται για τις προσωρινές εγκαταστάσεις, τα οποία είχαμε στη διάθεσή μας», κατέθεσε στην ανακρίτρια σύμφωνα με πληροφορίες.

Είπε επίσης, ότι «δεν υπήρχε περίφραξη επειδή η εγκατάσταση του λούνα παρκ ήταν προσωρινή και ο μισθωτής δεν μπορεί να προβαίνει σε τροποποίηση του χώρου.

Οι άλλη κατηγορούμενοι υποστήριξαν: «Κανείς από εμάς, αλλά και κανένας μέσος συνετός άνθρωπος, δεν θα μπορούσε να προβλέψει, ότι ένα τόσο απλό παιδικό παιχνίδι, θα μετεξελισσόταν σε δολοφονικό όπλο που θα αφαιρούσε μία ζωή». Είπαν ακόμη πως αν είχαν έστω και την παραμικρή ένδειξη κακοκαιρίας, θα είχαν σταματήσει τη λειτουργία του παιχνιδιού.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν, ότι «ούτε δόλος, ούτε αμέλεια υπήρχε σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψή μας, που να βρίσκεται σε αιτιώδη συνάφεια με το επελθόν αποτέλεσμα, δηλαδή τον τραγικό θάνατο του ανήλικου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του».

Μετά την απολογία τους οι οι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με την επιβολή περιοριστικών όρων, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα. Στον Έλληνα, αντιπρόσωπο της ιδιοκτήτριας εταιρίας και στον Ιταλό διαχειριστή των παιχνιδιών του πάρκου επιβλήθηκε, επιπλέον, χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ στον καθένα.

Πριν τις απολογίες τους στην ανακρίτρια κατέθεσε ο υπεύθυνος της ελεγκτικής -για τα παιχνίδια- εταιρίας TUV. Ο μάρτυρας, φέρεται να υποστήριξε, ότι δεν έχουν ελεγχθεί τα μηχανήματα στο πάρκο στο Ελληνικό και ότι επίσης «όλες οι εκθέσεις επιθεώρησης που είχαμε εκδώσει ήταν για άλλες εγκαταστάσεις και έχουν λήξει». 

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην ανακρίτρια ότι το επίμαχο παιχνίδι δεν το γνωρίζει και ότι είχε ελεγχθεί σε εγκατάσταση στον Ασπρόπυργο πισίνα με σφαίρα που δεν χρειαζόταν σχοινί γιατί προορίζεται για πισίνα 7- 8 μέτρων με κάγκελο ανάσχεσης ή περίφραξη.

Εν τω μεταξύ, με εγκύκλιο του ο υπουργός Εσωτερικών διατάσσει όλους τους αρμόδιους φορείς να πραγματοποιήσουν επανελέγχους στα δικαιολογητικά, τους όρους και τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν οι άδειες. Παράλληλα καλούνται να κάνουν αυτοψία στους χώρους προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή