facebook pixel

Τον Μαζιώτη δείχνει η αντιτρομοκρατική για την έκρηξη

Οι ειδικοί αναλυτές της αντιτρομοκρατικής που μελετούν το πρωτοφανές χτύπημα με το παγιδευμένο με δεκάδες κιλά εκρηκτικών, ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας, την παραμονή της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, καταλήγουν σε ένα πρόσωπο – πρωταγωνιστική προσωπικότητα της νεώτερης γενιάς τρομοκρατών, στο Νίκο Μαζιώτη.

Παράλληλα η υπηρεσία φέρεται να έχει τεθεί σε συναγερμό, καθώς έντονος είναι ο φόβος νέων επιθέσεων και μάλιστα σύντομα με αυτοκίνητα – βόμβες και στόχους οικονομικού ενδιαφέροντος ή αστυνομικούς, όπως επισημαίνεται.

Οσον αφορά τον οργανωτή και δράστη του εκρηκτικού ΙΧ, η Αντιτρομοκρατική καταλήγει στο Νίκο Μαζιώτη, αναλύοντας τη μέθοδο και τα βήματα που ακολούθησαν οι τρομοκράτες.

Ο τρόπος που έδρασαν, η βόμβα, τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, το δρομολόγιο διαφυγής με μοτοσικλέτα που δεν εγκαταλείφθηκε «φωτογραφίζει» τον Μαζιώτη, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της αντιτρομοκρατικής οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο επικηρυγμένος τρομοκράτης επαναλαμβάνει τον τρόπο δράσης του Επαναστατικού Αγώνα. Τη ίδια στιγμή δεν αποκλείουν μια πιθανή συνεργασία του Νίκου Μαζιώτη με τον Χριστόδουλο Ξηρό, αν και η ανάλυση των πρόσφατων κειμένων των Μαζιώτη – Ρούπα δημιουργεί την αντίθετη εντύπωση.

Η εκρηκτική ύλη, λόγω του τρόπου που εκτονώθηκε η ισχύς του μηχανισμού και το γεγονός ότι δεν σχηματίστηκε κρατήρας στο σημείο, ισχυροποιεί την εντύπωση οτι τα 75 κιλά της εκρηκτικής ύλης ήταν Anfo.

Τα γεγονότα ανασυνθέτουν ενώπιον των ειδικών αναλυτών οι καταθέσεις των δύο φυλάκων της Εθνικής αλλά και το βίντεο υλικό των καμερών.

Οι κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή, στα υποκαταστήματα των τραπεζών ή σε άλλα κτίρια έχουν καταγράψει τις κινήσεις των βομβιστών.

Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο τους, μάρκας Nissan Sunny -κλεμμένο από την Καισαριανή στις 5 Απριλίου- να ανεβαίνει στη Σταδίου, να στρίβει και να παρκάρει στην οδό Αμερικής και λίγο πριν την Πανεπιστημίου, απέναντι απ' την πλαϊνή είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδος, σε ένα σημείο δηλαδή όπου η στάθμευση απαγορεύεται, γεγονός το οποίο οδηγεί την Αστυνομία στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν προσχεδιάσει πού θα παρκάρουν το αυτοκίνητο.

Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο φορώντας κουκούλα ή καπέλο και ανέβηκε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού όπου περίμενε ένας συνεργός του που τον ακολουθούσε.

Ο οδηγός της μηχανής φορούσε κράνος, ενώ η μοτοσυκλέτα δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας.

Η έκρηξη, η οποία ήταν πολύ ισχυρή, σημειώθηκε ώρα που θεωρείται «νεκρή». Το παγιδευμένο αυτοκίνητο διαλύθηκε ολοσχερώς ενώ προκλήθηκαν πολύ μεγάλες ζημίες, κυρίως θραύση τζαμιών σε μεγάλη έκταση.

Τα θραύσματα από την βόμβα έφτασαν σχεδόν μέχρι την οδό Βαλαωρίτου, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. 

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή