facebook pixel

με την Προσαρμογη της Ελληνικης Νομοθεσιας στην Ευρωπαϊκη Οδηγια 2011/83/ΕΕ

Έκτακτη Ενημερωτική Ημερίδα του GRECA για αλλαγές στο Ηλ. Εμπόριο

O GRECA διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα τη Μ. Τρίτη 15 Απριλίου στις 4:30μμ στο Ξενοδοχείο Radisson Blu Park, Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει στον κλάδο μας η προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2011/83/ΕΕ για τα δικαιώματα των καταναλωτών στις εξ αποστάσεως συναλλαγές.

Οι αλλαγές είναι πολύ σημαντικές και επηρεάζουν από τον τρόπο παρουσίασης των προϊόντων στο ηλ. κατάστημα έως τους όρους χρήσης, τους τρόπους πληρωμής, την πολιτική επιστροφών, κα. Οι αλλαγές τίθενται σε ισχύ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις 13 Ιουνίου 2014 και θεωρούμε απαραίτητο να ενημερωθούν όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλ. εμπόριο.

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τα μέλη του GRECA (έως 2 άτομα ανά εταιρία) και τα μη-μέλη με είσοδο 25€ . Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα στο τέλος της σελίδας (οι θέσεις είναι περιορισμένες).

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν και απαντήσουν σε όλες τις απορίες οι ειδικευμένες στο ηλεκτρονικό εμπόριο δικηγόροι, Μίνα Ζούλοβιτς & Πέννυ Κοντογεώργου. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα παραδοθεί υλικό για την καλύτερη προετοιμασία των επιχειρήσεών τους.

Οι εισηγητές Μίνα Ζούλοβιτς & Πέννυ Κοντογεώργου θα αναφερθούν στα παρακάτω θέματα

  •  Ποια είναι τα νέα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνουν οι όροι χρήσης του eshop
  •  Ποιες είναι οι αλλαγές στον τρόπο προβολής των προϊόντων και των υπηρεσιών (αναγραφή τιμών, τυχόν κρυφά κόστη κλπ)
  •  Ποια στοιχεία πρέπει να περιλαμβάνουν οι ηλεκτρονικές επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση μιας αγοραπωλησίας online από το eshop τους
  •  Τί αλλάζει στον τρόπο καταβολής της πληρωμής από τον πελάτη προς το eshop
  •  Πώς διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο παράδοσης των προϊόντων προς τον πελάτη
  •  Ποιά είναι η νέα διαδικασία υπαναχώρησης του πελάτη από την αγορά
  •  Πώς πρέπει να επιστρέφονται τα χρήματα από το eshop προς τον καταναλωτή σε περίπτωση υπαναχώρησης

Η Μίνα Ζούλοβιτς είναι δικηγόρος που ασχολείται με το δίκαιο των εταιρειών με εξειδίκευση στο Internet και στην Καινοτομία. Έχει πλούσια πρακτική εμπειρία στη διαχείριση των νομικών ζητημάτων online επιχειρήσεων από διάφορους χώρους (προϊόντα, υπηρεσίες, applications κλπ). Παρέχει τις νομικές της συμβουλές τόσο σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές on line εταιρείες (με παρουσία και στο εξωτερικό), όσο και δυναμικά start ups με καινοτόμες ιδέες. Είναι εκλεγμένο μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του GRECA και διδάσκει νομικά θέματα στο Athens Information Technology (AIT) στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΙΤ. Επίσης συμμετέχει ως mentor και educator σε startup accelerators & incubators και συνεργάζεται με ακαδημαϊκά προγράμματα όπως το Eltrun, το ALBA κλπ.

Η Πέννυ Κοντογεώργου είναι δικηγόρος με ειδίκευση στο δίκαιο των επιχειρήσεων που ανήκουν στη High tech βιομηχανία τόσο την εγχώρια όσο και την παγκόσμια, δραστηριοποιούνται στο Internet και παρέχουν ή παράγουν τεχνολογία και καινοτομία. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε νομικά θέματα τεχνολογίας όπως στο ηλεκτρονικό εμπόριο και προστασία καταναλωτή, ηλεκτρονικές πληρωμές και τιμολόγηση, στη διαχείριση portfolio δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, ασφάλεια της πληροφορίας, προσωπικά δεδομένα, digital διαφήμιση /marketing κ.α. Από το 2000, με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών στο Δίκαιο της Τεχνολογίας των Πληροφοριών, του Internet και των Τηλεπικοινωνιών, μέχρι και σήμερα είναι επικεφαλής νομικών τμημάτων μεγάλων εταιριών Πληροφορικής, Media (Digital), Ηλεκτρονικού Εμπορίου, οργανώνει και διοικεί διεθνείς νομικές ομάδες για λογαριασμό πολυεθνικών εταιρειών στο χώρο του ΙΤ, σχεδιάζει και υλοποιεί τη νομική στρατηγική νέων ανερχόμενων και καινοτόμων επιχειρήσεων (startup) που δραστηριοποιούνται και στο Internet, ενώ παράλληλα συμμετέχει ως ομιλητής/guest lecturer σε Συνέδρια και Πανεπιστημιακές σχολές αναφορικά με το Δίκαιο του Internet.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή