facebook pixel

Ομπάμα: Ιδανικός τουριστικός προορισμός η Ελλάδα

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

«Η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους επισκέπτες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνομιλία που είχαν στο περιθώριο της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο, για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Η κ. Κεφαλογιάννη, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να έχει μια σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο Ομπάμα, «ο οποίος, όπως και δημόσια, εξήρε την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά μου είπε και προσωπικά πως η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους επισκέπτες».

«Το μήνυμα που βγήκε από το Λευκό Οίκο, τόσο από τα λόγια του αντιπροέδρου Μπάιντεν, όσο και από τα λόγια του προέδρου Ομπάμα είναι μια πολύ θερμή στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων για την προσπάθεια που γίνεται στην χώρα μας. Και νομίζω ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικό για όλους μας ότι αυτό έχει πλέον γίνει αντιληπτό και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και βεβαίως ότι η Ελλάδα παραμένει πάντα ένας στρατηγικός εταίρος της Αμερικής», πρόσθεσε η κ. υπουργός Τουρισμού.

Ακόμη, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις επαφές που είχε, μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά, με παράγοντες της τουριστικής αγοράς. «Συναντήσαμε στελέχη της τουριστικής αγοράς και όλους εκείνους που θέλουμε συνεργάτες στην προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών από την Αμερική. Τα μηνύματα είναι θετικά και ενθαρρυντικά για το 2014. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και πιστεύουμε ότι το 2014 θα είναι πραγματικά ακόμη μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό», εκτίμησε η υπουργός.

«Επιδεικνύουμε επιμονή στην προσέλκυση τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, γιατί είναι για μας μια πολύ σημαντική αγορά. Κάνουμε συστηματική δουλειά, η οποία, όπως έχει φανεί, αποδίδει. Το 2013 είχαμε μια πολύ μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος, για πρώτη χρονιά, μετά από αρκετά χρόνια καθοδικής πορείας. Το 2014 περιμένουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες από την Αμερική. Μας ενδιαφέρει όμως να εμβαθύνουμε κιόλας τη σχέση αυτή και να παρουσιάσουμε στους Αμερικανούς περισσότερες επιλογές στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο προορισμών, όσο και σε επίπεδο ειδικών θεματικών μορφών τουρισμού», συνέχισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε παράλληλα τη Νέα Υόρκη για να μιλήσει στο συνέδριο του Ιδρύματος Νιάρχου. «Συζητήσαμε για το πρόβλημα της ανεργίας των νέων και πως μπορεί και ο τουρισμός να προσφέρει στην αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος. 'Αλλωστε, το Ίδρυμα Νιάρχου έχει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση στην ελληνική κοινωνία και με τις πρωτοβουλίες του έχει πραγματικά στηρίζει την ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Ήδη, υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και πιστεύω ότι μπορούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτή τη συνεργασία», υπογράμμισε.

Τόσο η υπουργός Τουρισμού όσο και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κατά τη σειρά επαφών που είχαν αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη με στελέχη της αμερικανικής τουριστικής αγοράς, φορείς και θεσμικούς παράγοντες, αναφέρθηκαν στα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» της Ελλάδας και στην ασφάλεια που παρέχει ως προορισμός. Ακόμη επισήμαναν ότι δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο ιαματικός, ο θρησκευτικός, ο συνεδριακός και ο 3ης ηλικίας τουρισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμαναν ότι η Ελλάδα εφαρμόζει ένα «στοχευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης» του τουρισμού, χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία (ίντερνετ και σύγχρονες μεθόδους μάρκετινγκ), μέσω της οποίας οι Αμερικανοί μπορούν να αποκτήσουν πλήρη ενημέρωση σε ότι αφορά τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή