facebook pixel

Ποιο μυστικό κρύβουν τα 122 επιπλέοντα αντικείμενα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό;

Η προέλευση των αντικειμένων που εντοπίστηκαν από δορυφορικές φωτογραφίες θα δώσει πιθανότατα την απάντηση, που περιμένει με αγωνία όλη η υφήλιος, σχετικά με την τύχη του μοιραίους Boeing 777. Σύμφωνα με το BBC, τα αντικείμενα αυτά έχουν μήκος μέχρι και 23 μέτρα και η σύστασή τους είναι από κάποιο συμπαγές υλικό.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που φωτογραφίες από δορυφόρο εμφανίζουν πιθανά συντρίμμια του Boeing σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, σχεδόν 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας και εικάζεται ότι ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο, αλλά αυτή τη φορά τα ευρήματα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα.

Στο μεταξύ οι έρευνες για την ανεύρεση των συντριμμιών και των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, συνεχίζονται από δώδεκα αεροπλάνα, από τα οποία επτά στρατιωτικά.
Στη περιοχή φτάνει και το αυστραλιανό πλοίο HMAS Success, το οποίο διέκοψε για λίγο την αποστολή του λόγω σφοδρής κακοκαιρίας. Τέσσερα κινεζικά πλοία αναφέρουν ότι έχουν φθάσει επίσης στη ζώνη ερευνών.

Όπως παρατηρούν ειδικοί σ' αυτή την απομακρυσμένη περιοχή δεν πλέουν πλοία και σπάνια βρίσκει κανείς αντικείμενα που προέρχονται από πλοία, όπως για παράδειγμα εμπορευματοκιβώτια που έχουν πέσει στο νερό.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ διαβεβαίωσε πως οι έρευνες θα συνεχισθούν μέχρι που να μην υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να βρεθεί κάτι. Στο μεταξύ, όπως γίνεται γνωστό ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ πιέζει τη Μαλαισία να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για την πτήση MH370, ενώ αυξάνεται η οργή των συγγενών των αγνοουμένων εναντίον των μαλαισιανών αρχών.

Στις  ΗΠΑ, η δικηγορική εταιρεία Ribbeck Law  ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή  ενώπιον της δικαιοσύνης κατά της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines και κατά της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing  εκπροσωπώντας τον πατέρα ενός από τους επιβάτες της πτήσης MH370, του επιβάτη Φίρμαν Σιρεγκάρ, 25 ετών, ινδονησιακής υπηκοότητας. Αντικείμενο της αγωγής που κατατέθηκε ενώπιον δικαστηρίου του Ιλινόι είναι να διαπιστωθεί εάν κατασκευαστικό σφάλμα ή μηχανική βλάβη μπορεί να καταλογισθεί στην εταιρεία Boeing ή εάν σφάλμα μπορεί να καταλογισθεί στην αεροπορική εταιρεία.
Η εταιρεία αναμένει ότι στην αγωγή θα ενταχθούν οι οικογένειες μεγάλου μέρους των επιβατών του μαλαισιανού αεροπλάνου.

Αν και στην αγωγή αναφέρονται τόσο η Boeing,  όσο και η Malaysia Airlines, το βάρος πέφτει στην κατασκευάστρια εταιρεία, διότι η  Ribbeck Law  θεωρεί  ότι το αεροπορικό δυστύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη στα συστήματα στο πιλοτήριο, η οποία είναι πιθανόν να προκάλεσε πυρκαγιά που οδήγησε στην απώλεια των αισθήσεων του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη ή ίσως εξαιτίας ελαττώματος στην άτρακτο προκλήθηκε αποσυμπίεση στην καμπίνα, που επίσης προκάλεσε την απώλεια των αισθήσεων του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή