facebook pixel

Υποσχεται δικαιωμα εκλεγειν και εκλεγεσθαι στους νομιμους μεταναστες και τους προσφυγες

Gay γάμοι και απαγορευμένες ουσίες στο πρόγραμμα του Βαλλιανάτου

Τη νόμιμη χρήση καθορισμένων μικροποσοτήτων απαγορευμένων ουσιών υποστηρίζει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος που διεκδικεί το δήμο Αθηναίων με την παράταξη «ΑθήναΔιαμαντόπετρα» και επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι το αντίστοιχο πείραμα που έχει ξεκινήσει στην Τσεχία έχει επιφέρει μείωση των θανάτων, στροφή προς τις «μαλακές» ουσίες και λειτουργία των χρηστών εντός της κοινωνίας.

Δεσμεύεται για αγώνα προκειμένου να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για την εργασία στο σεξ και φιλοδοξεί ο δήμος Αθηναίων να είναι μετά από εκείνον της Τήλου, ο πρώτος στον οποίον θα τελούνται γάμοι μεταξύ gay. Επίσης, δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την απόκτηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους νόμιμους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Ο Γρ. Βαλιανάτος προτείνει τη διοργάνωση κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο «52 Διαμάντια», ένα πρόγραμμα συμποσίων, φεστιβάλ και εκθέσεων κάθε εβδομάδα του χρόνου σε θέματα όπως μουσική, χορός, θέατρο, μόδα, μεταναστευτικές κοινότητες και πολιτισμοί, κουζίνα, μαραθώνιος, ελαιόλαδο, Athens Pride, κινηματογράφος, θρησκευτικός τουρισμός και τατουάζ.

Για την προσέλκυση επιχειρήσεων και κατοίκων στην πόλη προτείνει μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών, επιπλέον μείωση 50% των τελών για επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν σε διατηρητέα κτίρια και απαλλαγή φόρων για πέντε έτη σε νέες επιχειρήσεις στους κλάδους Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών που θα εγκατασταθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας, με στόχο τη δημιουργία Ζωνών Καινοτομίας σε υποβαθμισμένες περιοχές και στο ιστορικό κέντρο.

Προτείνει την αποκλειστική χρήση μορφών εξοικονόμησης ενέργειας για τον φωτισμό, τη δυνατότητα χρήσης ισόγειων χώρων στις γειτονιές για χώρους στάθμευσης, την υλοποίηση της προ 3ετίας απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα συνδέει το Γκάζι, με την Ακαδημία Πλάτωνος. Επαναφέρει την πρόταση του Γιώργου Αμυρά για άμεση λειτουργία του Καφενείου Πικιώνη στο λόφο Φιλοπάππου, της Πράσινης Τέντας στο Λυκαβηττό, του Green Park και του 'Αλσους στο Πεδίο του 'Αρεως.

Υποστηρίζει την αμείλικτη πάταξη του διπλοπαρκαρίσματος και της αντικοινωνικής στάθμευσης και αντιπροτείνει θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα και φορολογικά κίνητρα για τη δημιουργία από ιδιώτες θέσεων στάθμευσης.

Ζητά τον καθορισμό συγκεκριμένων δρόμων για συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων όλες τις ημέρες και ώρες του χρόνου, προαιρετικά.

Υποστηρίζει τη χρήση ειδικών κουπονιών και τη σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, προτείνει την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες, υπόσχεται εκτεταμένη διαλογή στην πηγή, παροχή κινήτρων για μείωση των απορριμμάτων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών σε εταιρείες ανακύκλωσης που θα αναλάβουν και το κόστος περισυλλογής.

Επαναφέρει το σχέδιο Μάνου για το Ελληνικό για δυνατότητα αξιοποίησης του 20% από τα 6.200 τ.μ. του χώρου υπέρ του δήμου Αθηναίων και των δημοτών του.

Στο πλαίσιο της θρησκευτικής ελευθερίας υπογραμμίζει την υποχρέωση του δήμου να συνεργάζεται με τις θρησκευτικές κοινότητες και να τις διευκολύνει στη δημιουργία και νόμιμη λειτουργία χώρων λατρείας και δεσμεύεται ότι ο δήμος θα κατασκευάσει αποτεφρωτήριο.

Υπόσχεται την υλοποίηση της πρότασης Αρμυρά για σηματοδότηση με πινακίδες BRAILLE 400 περίπου σταθμών μετρό, τρόλεϊ, τραμ που θα κατασκευασθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους στον Φάρο Τυφλών.

Τέλος προτείνει την εκχώρηση του Αθήνα 9,84 στους εργαζόμενους προκειμένου να εκλείψει η ετήσια χρηματοδότηση με πάνω από 4 εκατ. ευρώ από το δήμο.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή