facebook pixel

11η Σεπτεμβρίου Νο.2 φοβούνται οι ΗΠΑ για το Boeing 777

Ως ένα πιθανό τεράστιο "πύραυλο κρουζ" που μπορεί κάποτε να στοχεύσει αμερικανικούς στόχους έχει αρχίσει να βλέπει η Ουάσιγκτον το Boeing της Malaysia Airlinε. Το σενάριο αυτό που προβλέπει ότι το αεροσκάφος έχει κρυφτεί μέχρις ότου έρθει η ώρα που θα χρησιμοποιήσει κάπα τρομοκρατική δύναμη, παρουσίασε ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικλ ΜακΚόλ.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μάικλ ΜακΚόλ ανέλυσε την θεωρία ξεκινώντας από το ότι το αεροπλάνο είναι πιθανόν ότι πήρε δύο κατευθύνσεις μετά την εξαφάνισή του: προς βορράν, προς το Καζακστάν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε εντοπισθεί από ραντάρ.

«Η άλλη υπόθεση είναι ότι είτε προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία, και θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου», είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής ασφαλείας.

Κατά τον ίδιο και τις αμερικανικές αρχές: «Ενα είναι σίγουρο: δεν επρόκειτο για ατύχημα. Πρόκειται για μία σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν». «Από όσο γνωρίζω, από όλες τις πληροφορίες που έχω σε υψηλό επίπεδο, μέσω του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, του εθνικού κέντρου καταπολέμησης της τρομοκρατίας , των υπηρεσιών Πληροφοριών, κάτι συμβαίνει με τον πιλότο», πρόσθεσε ο Μάικλ ΜακΚόλ και συμπλήρωσε ακόμη ότι: «Ολες οι έρευνες οδηγούν στο πιλοτήριο, στον ίδιο τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη».

Ο αριθμός των χωρών που εμπλέκονται στις έρευνες για το Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν από οκτώ ημέρες έχει φθάσει τις 25, για τις επιχειρήσεις που καλύπτουν μεγάλο εύρος, στη θάλασσα και στην ξηρά, ανακοίνωσε σήμερα η Μαλαισία. «Ο αριθμός των χωρών που εμπλέκονται στις έρευνες και στις επιχειρήσεις εντοπισμού της πτήσης MH370 έχει ανέλθει από 14 σε 25 και η νέα πρόκληση είναι να αυξηθεί ο συντονισμός και η διπλωματία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν.

Η συνεργασία περιλαμβάνει δορυφορικά και στρατιωτικά δεδομένα, ενδεχομένως ευαίσθητα, με τις χώρες αυτές, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Γαλλία.
Έπειτα από την αναστολή των επιχειρήσεων στη θάλασσα της Νότιας Κίνας το Σάββατο, τα αεροπλάνα και τα πλοία επικεντρώνονται σε δύο διαδρόμους: στο βορρά, από το Καζακστάν μέχρι τη βόρεια Ταϊλάνδη και, στο νότο, από την Ινδονησία μέχρι το νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού.

Ο νότιος διάδρομος θεωρείται ο πιο πιθανός από τους αναλυτές, που υπογραμμίζουν ότι ο βόρειος διάδρομος περνάει πάνω από πολλές χώρες, τα στρατιωτικά ραντάρ των οποίων θα είχαν αναπόφευκτα αναγνωρίσει ένα αεροπλάνο. Η Μαλαισία ζήτησε εξάλλου από την Ινδία να αναστείλει τις έρευνες στον Κόλπο της Βεγγάλης και κοντά στα νησιά Άνταμαν και Νίκομπαρ που αποτελούν τμήμα του βόρειου διαδρόμου.

Οι ερευνητές στη Μαλαισία αναμένουν ακόμη από μερικές χώρες να στείλουν ελέγχους ιστορικού για επιβάτες που βρίσκονταν πάνω στο αγνοούμενο αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών καθώς εντείνουν τις έρευνες για το ενδεχόμενο μιας σκόπιμης αλλαγής κατεύθυνσης του αεροπλάνου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας. Η αστυνομία ερευνά επίσης το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου και έχει εντείνει τους ελέγχους της για τους δύο πιλότους, περιλαμβανομένης και της εξέτασης ενός προσομοιωτή πτήσης που κατασχέθηκε από το σπίτι του κυβερνήτη, είπε.

Οι ερευνητές έχουν εντείνει την εξέταση των 239 επιβατών και μελών του πληρώματος της πτήσης των Μαλαισιανών Αερογραμμών που αγνοείται.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή