facebook pixel

Βρεφος 10 μηνων ζουσε με ζευγαρι Ρομα που συνδεεται συγγενικα μαζι του

Νέα υπόθεση «μικρής Μαρίας» αποκαλύπτεται στη Βόρειο Ελλάδα

Ομοιότητες αλλά και διαφορές με την υπόθεση της μικρής Μαρίας των Φαρσάλων, παρουσιάζει η νέα υπόθεση, αυτή τη φορά στην Κατερίνη, ενός μικρού κοριτσιού το οποίο εντοπίστηκε να ζει με ζευγάρι Ρομά χωρίς να υπάρχουν έγγραφα που να πιστοποιούν τη συγγενική τους σχέσης.

 
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο των ερευνών σε εκατοντάδες φακέλους γέννησης για ύποπτες υποθέσεις μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της «Μαρίας» και τον θόρυβο που αυτή προκάλεσε.
 
Το κοριτσάκι που βρίσκεται σε βρεφική ηλικία, υπολογίζεται ότι είναι περίπου 10 μηνών, ζούσε στην Κατερίνη με έναν 59χρονο άνδρα και την 58χρονη σύντροφό του, που φέρονταν ως γονείς του βρέφους.
 
Σε εργαστηριακή εξέταση DNA που έγινε, όμως,  δεν προέκυψε κληρονομική συμβατότητα του μικρού κοριτσιού με τους φερόμενους ως γονείς και το ζευγάρι συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη ενώ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης, όπου και νοσηελύεται καλά στην υγεάι του.

Το 10μηνο κοριτσάκι και η μικρή Μαρία

Το μικρό κοριτσάκι συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με την μικρή Μαρία που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε οικισμό ρομά των Φαρσάλων. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 58χρονη συλληφθείσα κατά την προανάκριση ισχυρίστηκε ότι το βρέφος τους το είχε παραδώσει στις αρχές του περυσινού Σεπτεμβρίου η 41 ετών γυναίκα που εμφανιζόταν ως μητέρα της μικρής Μαρίας. Από την εξέταση DNA που έκαναν οι Αρχές δεν προέκυψε, πάντως, κληρονομική συμβατότητα της 41χρονης προφυλακισθείσας γυναίκας με το βρέφος, που εντοπίστηκε στην Κατερίνη.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης

Το «κουβάρι» για την υπόθεση αυτή άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές του έτους ύστερα από σχετική παραγγελία που έδωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εμφανίζοντας ψευδή στοιχεία, το ζευγάρι των δύο συλληφθέντων κατάφεραν τον περασμένο Σεπτέμβριο να εκδώσουν από το τμήμα γεννήσεων του δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης για το βρέφος. Στη συνέχεια, η 58χρονη πήγε στον δήμο Κατερίνης, όπου με τη χρήση της πράξης γέννησης, επιχείρησε δύο φορές –χωρίε επιτυχία- να δηλώσει το βρέφος, στην εκεί οικογενειακή της μερίδα.
 
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η 58χρονη αρνήθηκε αρχικά την ύπαρξη του βρέφους, ενώ, μετά τους ισχυρισμούς της περί εμπλοκής της γυναίκας από τα Φάρσαλα, έγινε αντιπαραβολή του βιολογικού υλικού της τελευταίας με αυτό του βρέφους, κατά το οποίο δεν προέκυψε κληρονομική συμβατότητα. Η 41χρονη αναμένεται να κληθεί κι αυτή από τις δικαστικές Αρχές, που ερευνούν την υπόθεση, για να καταθέσει.

Το ζευγάρι των Ρομά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή αντιμετωπίζοντας τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της διατάραξης οικογενειακής τάξης.
 
Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να υποστήριξαν ότι ήθελαν να αποκτήσουν ένα παιδάκι και ότι η 41 ετών γυναίκα, που κρατείται ήδη προσωρινά για την υπόθεση της ανήλικης «Μαρίας», τους υποσχέθηκε ότι θα γίνει νόμιμη υιοθεσία.

Προφυλακίστηκε το ζευγάρι των Ρομά

Η προφυλακισθείσα, κατά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, τους είπε ότι το βρέφος το είχε εγκαταλείψει μία αθίγγανη από τη Βουλγαρία. Οσον αφορά στην έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης από το δήμο Αθηναίων, απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι είπαν ότι την πράξη γέννησης δεν την έβγαλαν οι ίδιοι αλλά τους εστάλη στην κατοικία τους.

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή