facebook pixel

"Άνθισε" και επίσημα η Ελιά

Την σαφή αντίθεση του με το εγχείρημα της "Ελιάς" εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην έναρξη της Συνδιάσκεψης παρουσιάστηκε το σύμβολο, που είναι μια ελιά σε πράσινο χρώμα ενώ από κάτω φιγουράρει με κόκκινο χρώμα "Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη".

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να χρεοκοπήσει στην αντιπολίτευση για να μην καταστρέψει τους πολίτες, ενώ ήταν ιδιαίτερα σκωπτικός για όσους εντός ΠΑΣΟΚ καλοβλέπουν μια σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας οπορτουνιστές όσους απο το ΠΑΣΟΚ πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε ότι "μόλις κουνήσει η βάρκα του ΣΥΡΙΖΑ θα τον εγκαταλείψουν."

Ο επικεφαλής των "58" , ακαδημαϊκός Γιάννης Βούλγαρης, τόνισε ότι "δεν θα προτείναμε το ελληνικό μνημόνιο για φάρμακο στις άλλες χώρες αλλά ούτε και τις αριστερές δημαγωγίες από σεβασμό στους άλλους λαούς." Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ σήκωσε όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης.

Απόντες από την Συνδιάσκεψη της "Ελιάς-δημοκρατική παράταξη" ήταν οι λεγόμενοι παπανδρεϊκοί λοχαγοί (Σαχινίδης, Μωραΐτης, Όθωνας κτλ), ο Δ. Ρέππας, ο Π. Γερουλάνος, ο Κ. Λαλιώτης, η Β. Παπανδρέου κτλ .

Παρόντες πάντως ήταν από τους παπανδρεικών πεποιθήσεων, ο Μ. Καρχιμάκης, Β. Έξαρχος, Κ. Μπατζελή, Α. Τόλκας.

Απουσία Παπανδρέου

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι το διακύβευμα στο οποίο έχει χρέος να ανταποκριθεί η Δημοκρατική Παράταξη "ούτε με την αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιτευχθεί, ούτε με συνεννοήσεις μεταξύ προσώπων, κινήσεων και ομάδων, όπως συνέβη στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη, παρά τις καλές προθέσεις πολλών στην προσπάθεια αυτή."

Ως εκ τούτου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πρόσκλησή του να παρεβρεθεί στην Συνδιάσκεψη της "Ελιάς" και τον ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν.

Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σήμερα το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο συζήτησαν, ενόψει και της προγραμματισμένης για αύριο και μεθαύριο Συνδιάσκεψης, τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς.

"Άνθισε" και επίσημα η Ελιά
Ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι, είναι απολύτως αναγκαία η ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, με την κινητοποίηση όλων των υγιών δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, των δυνάμεων της προόδου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της δημοκρατικής αριστεράς. Για το λόγο αυτό απαιτούνται σχετικές πρωτοβουλίες.

Πρωτοβουλίες, που εδράζονται σε ανοιχτές στην κοινωνία συμμετοχικές διαδικασίες.
Αυτές που εγγυώνται την ενότητα της Παράταξης στη βάση αρχών και αξιών. Της δημοκρατίας, της ισονομίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελευθερίας, για τις οποίες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται πολίτες που πίστεψαν ότι, η Ελλάδα μπορεί πολύ καλύτερα. Πολίτες που απέρριψαν τον στείρο μικροκομματισμό και τον πολωτικό λόγο της δεξιάς και αριστερής συντήρησης.

Πρωτοβουλίες που θα τιμήσουν όσους πίστεψαν και στήριξαν το ΠΑΣΟΚ στην πιο δύσκολη στιγμή της Πατρίδας.

Όταν κλήθηκε να σηκώσει το βάρος για να μη χρεοκοπήσει η χώρα.

Όταν πήρε ριζοσπαστικές αποφάσεις για να χτυπηθούν πρακτικές του πολιτικού συστήματος, όπως της πελατειακής λαφυραγώγησης του κράτους.

Όταν δρομολόγησε βαθιές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να αντέξουν στον χρόνο.

Είναι αυτή η μαγιά των αγωνιστών που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε τη θέλησή του να συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την αλλαγή της χώρας με μεγάλες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, που θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα απαντούν στα μεγάλα διακυβεύματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Ωστόσο, το διακύβευμα στο οποίο έχει χρέος να ανταποκριθεί η Δημοκρατική Παράταξη, ούτε με την αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιτευχθεί, ούτε με συνεννοήσεις μεταξύ προσώπων, κινήσεων και ομάδων, όπως συνέβη στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη, παρά τις καλές προθέσεις πολλών στην προσπάθεια αυτή.

Ως εκ τούτου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πρόσκλησή του να παραβρεθεί στην Συνδιάσκεψη και τον ενημέρωσε ότι, δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν».

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή