facebook pixel

Το βιβλίο του Κουφοντίνα βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο το βιβλίου του καταδικασθέντος για τη 17Ν τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα, που κυκλοφόρησε με τίτλο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Η κυκλοφορία του βιβλίου αποτέλεσε αφορμή για διαξιφισμούς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί «κυβέρνησης των ΜΑΤ» είπε: «αυτό που ξέρω είναι ότι το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προλόγιση τρομοκρατών. Έχετε να δώσετε εξηγήσεις γιατί το στέλεχός σας, ο κ. Νίκος Γιαννόπουλος προλογίζει βιβλίο τρομοκρατών. Τι έχει… φιλολογικές ανησυχίες; Μήπως έχει άλλες ανησυχίες;». Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «ο θεσμικός σας ρόλος είναι αυτός της αξιωματικής αντιπολιτευσης. Δεν σας αρέσει η αστυνομία γιατί είστε φίλοι με τους τρομοκράτες και προλογίζετε τα βιβλία τους». 

Απαντώντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «ακροδεξιό παραλήρημα» του κ. Βορίδη, που «παραπέμπει σε εμφυλιοπολεμικες καταστάσεις κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευσης για τρομοκράτες». 

Ο πολιτικός καυγάς συνεχίστηκε με τους δύο κοινοβουλευτικούς να ανταλλάσουν βέλη. 

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απομακρύνει από το κόμμα του τον Νίκο Γιαννόπουλο, που προλογίζει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα και σε υψηλούς τόνους παρατήρησε: «Είναι ντροπή για την δημοκρατία το γεγονός ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει το βιβλίο του τρομοκράτη, κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα “ξεπλένοντας” τον ίδιο και τις πράξεις του». Προσθέτει δε, ότι «σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, συνεργασία του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης με συμπαθούντες την τρομοκρατία, δεν νοείται». Και καταλήγει: «μεσα περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει και να απομακρύνει τον κ. Γιαννόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός του που αποδεδειγμένα έχουν τοποθετηθεί υπέρ των δολοφόνων της 17Ν».
«Πληροφορούμε την κ. Άννα -Μισέλ Ασημακοπούλου πως ο κ. Ν. Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ . Κατά τ' άλλα, καλή Σαρακοστή», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα σκληρό σχόλιο που είχε στόχο και τον Εκδοτικό Οίκο, έκανε για το βιβλίο ο γιος του δολοφονηθέντος από τη 17Ν, Παύλου Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης. Μίλησε για  «ματωμένα λεφτά» από τις πωλήσεις των αντιτύπων. Επικριτικός ήταν και ο ανεξάρτητος βουλευτής και συγγραφέας Πέτρος Τατσοπουλος, ο οποίος έγραψε στο facebook: «Ενας δολοφόνος, που πυροβολούσε τα ανύποπτα θύματά του πισώπλατα, κυκλοφορεί την "αυτοβιογραφία" του με φωτογραφία στο εξώφυλλο... αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ντροπή για τις εκδόσεις Λιβάνη. ΝΤΡΟΠΗ. Αυτή δεν είναι καπηλεία. Είναι ΑΝΑΓΟΥΛΑ».

Η ανακοίνωση του Εκδοτικού Οίκου

«Ο Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη έχει αποδείξει την πίστη του στον πλουραλισμό των ιδεολογικών, πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών ρευμάτων. Οι εκδόσεις μας κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης περίπου διαδρομής τους έχουν δείξει ότι δεν έχουν εμμονές σε μονομερείς αφηγήσεις για κρίσιμα θέματα της ιστορικής εξέλιξης στην Ελλάδα και δεν διακατέχονται από προκαταλήψεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει να φωτιστούν όλες οι πτυχές της ελληνικής ιστορίας σε κρίσιμες και αμφισβητούμενες ιστορικές περιόδους. Με πίστη σε αυτή την αρχή της διερεύνησης κρίσιμων φάσεων της ιστορικής και πολιτικής εξέλιξης και με μοναδικό κριτήριο να χυθεί άπλετο φως, προχωρήσαμε στην έκδοση του βιβλίου αυτού. Είναι αυτονόητο ότι ο Εκδοτικός Οίκος, βασιζόμενος στις παραπάνω αρχές, έχει εκδώσει και άλλα βιβλία σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση της 17Ν, που αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η έκδοση ενός βιβλίου δεν σημαίνει ότι ο Εκδοτικός Οίκος συμμερίζεται ή ταυτίζεται με τις απόψεις των συγγραφέων. Οι απόψεις που αναλύονται από το συγγραφέα στο βιβλίο αυτό είναι αντίστοιχες με τα κείμενα των προκηρύξεων της 17Ν, όπως αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ (εφημερίδες - ραδιόφωνα - τηλεόραση - internet) και επίσης έχουν αναδειχθεί μέσα από τη διαδικασία της πολύκροτης δίκης και έχουν καταχωριστεί στα πρακτικά της δίκης.»

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή