facebook pixel

Γιατί ζήτησαν την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α. οι ανακρίτριες

Στο έγγραφο που έστειλαν στην Βουλή οι ανακρίτριες αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται για πολιτικό κόμμα, αλλά καθαρά για εγκληματική οργάνωση και δραστηριότητα.

Στοιχεία από τις ομιλίες τους στη Βουλή αλλά και τους λόγους τους στις τοπικές οργανώσεις αποτέλεσαν τη βάση για τις κατηγορίες για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Οι ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου με μεγάλη ακρίβεια επέλεξαν αποσπάσματα από ομιλίες τους και στο έγγραφο που έστειλαν στην Βουλή για άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για πολιτικό κόμμα, όπως απαιτεί το ελληνικό Σύνταγμα, αλλά καθαρά για εγκληματική οργάνωση και δραστηριότητα «με την οποία σκοπείται η διασάλευση της δημόσιας τάξης με τη διάπραξη ή απλώς την επιδίωξη διάπραξης κακουργημάτων».

Οι ανακρίτριες πήραν καταθέσεις από καθηγητές συνταγματικού και ποινικού δικαίου αλλά και από τον Συνήγορο του Πολίτη αναφέρονται και στον «Εσωτερικό Κώδικα» που ακολουθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς και στη στρατιωτική ιεραρχία, δομή και εκπαίδευση.

Περαιτέρω αναφέρουν ότι, η συνταγματική επιταγή προστασίας των πολιτικών κομμάτων δεν ισχύει στην περίπτωση της οργάνωσης αυτής η οποία υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος έχει ως επιδίωξη την πραγμάτωση των στόχων της με την χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, εκτόξευσης απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής και εν γένει ανάπτυξης εγκληματικής δραστηριότητας.

Ακόμη εκφράζουν νομική άποψη οι ανακρίτριες και για την ίδρυση του κόμματος της Χρυσής Αυγής αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «όσοι άσκησαν το ατομικό δικαίωμα της ίδρυσης και λειτουργίας κόμματος με αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν ήδη προβεί σε καταχρηστική άσκηση δικαιώματος (άρθρο 25 &3 του Συντάγματος) επειδή επιδιώκουν σκοπούς διαφορετικούς από την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος»

Γιατί ζήτησαν την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α. οι ανακρίτριες

Οι ανακρίτριες ακόμα επισημαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε στη δεκαετία του 80 και μετεξελίχτηκε σε πολιτικό σχηματισμό ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως πατριωτικός - εθνικιστικός, χωρίς όμως να έχει υποβληθεί καταστατικό ή ιδρυτική πράξη πλην του « Εσωτερικού Κώδικα».

Αξιολόγηση σημαντική κάνουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των μηνυμάτων τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αποδεικνύοντας ότι υπήρχε ιεραρχική κινητοποίηση και αλληλοκάλυψη. Όσο για τις καταγραφές του Συνηγόρου του Πολίτη για θύματα ρατσιστικής βίας οι ανακρίτριες τα έχουν αξιοποίηση νομικά και χρονολογικά σε όλες τις υποθέσεις με κατηγορούμενους στελέχη ή μέλη της Χρυσής Αυγής.

Για την αξιολόγηση του οπλισμού που βρέθηκε σε βουλευτές και μέλη αναφέρονται στις σχετικές εκθέσεις της αστυνομίας σημειώνοντας την ροπή των μελών της οργάνωσης προς την οπλοκατοχή αλλά και την χρήση όπλων.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε ότι «η ελληνική δικαιοσύνη είναι παντελώς ανεξάρτητη. Δεν επηρεάζεται από κανέναν. Οι δε ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές που έχουν επιφορτιστεί με τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων που έχουν διαπράξει τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενεργούν τα καθήκοντά τους με αμεροληψία και ψυχραιμία».

Ωστόσο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «παντελώς αβάσιμες, γελοίες και υπαγορευμένες από την ανθελληνική κυβέρνηση» τις νέες διώξεις εναντίον της των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τα μηνύματα

"Εντολή Λαγού. Παρακαλώ 8 άτομα για τη Δηλιγιάννη. 2:30 ώρα από την ασφάλεια. Ενημερώστε με αν είναι ανάγκη"   

"Παρουσία της ασφάλειας απαραίτητη. Όλοι παραλλαγές", δίνει εντολή στις 22 Φεβρουαρίου 2013   

18 Μαρτίου 2013: "Αύριο Τρίτη και ώρα 17:30 όλοι στα γραφεία. Θα γίνει προβολή με τις δράσεις της Νίκαιας. Και νυχτερινή δράση. Παρακαλώ αυστηρά το μήνυμα δεν διαρρέει πουθενά"   

17 Απριλίου 2013: "Πέμπτη πρωί 9, προσυγκέντρωση στα γραφεία για κοινή δράση με Πειραιά. Παρουσία υποχρεωτική. Παρακαλώ ενημερώστε άμεσα"   

19 Απριλίου 2013 στις 6 το πρωί: "Η ομάδα της ασφάλειας στα γραφεία. Όποιος δεν δουλεύει. Τώρα"   

27 Απριλίου 2013: "Τη Δευτέρα 8 το πρωί στα γραφεία μας δράση. 08:30 θα φύγουμε, η ασφάλεια στα πλαίσια των εκτάκτων. Παρακαλώ ενημερώστε με για παρουσίες"   

2 Μαΐου 2013: "Αύριο πρωί στις 9 άπαντες για τη δράση. Παρουσία υποχρεωτική"   

25 Μαϊου 2013, ώρα 20:00: "Όλη η ασφάλεια στο γραφεία για τελευταία ενημέρωση και οργάνωση της Κυριακής. Απουσίες δεν επιτρέπονται"   

1η Ιουνίου 2013: "Τα άτομα που είσαστε για αύριο 11 η ώρα στα γραφεία να είσαστε 12 στη Δηλιγιάννη, παρακαλώ μη γίνει στραβή, είναι στη μέση ο Λαγός. Όλοι στολή Νίκαιας"   

Σύμφωνα με το «Βήμα», υπάρχει και sms του Λαγού στον Πατέλη το οποίο αναφέρει: «Πολύ καλά έκανες! Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν. Μάζεψε καμία 30αριά και πάνε από εκεί», είναι το SMS που φέρεται να έχει στείλει στο κινητό του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη.   

Οπως σημειώνουν οι ερευνητές της υπόθεσης «ίσως για πρώτη φορά φαίνεται με τέτοιο προφανή και εμφατικό τρόπο εντολή ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής προς τα μέλη της για αιματηρές επιθέσεις».   

Οι ομιλίες

Μεταξύ άλλων, οι ανακρίτριες στο πόρισμα τους με το οποίο ζητούν άρση ασυλίας για όλους του χρυσαυγίτες βουλευτές, επισημαίνουν και συγκεκριμένα περιστατικά με βουλευτές της ΧΑ, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να βρίσκονται εντός κοινοβουλίου:   

- «Εκμεταλλευόμαστε τα προνόμια του βουλευτή. Εχουμε οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο αν γίνει επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας», είπε (Χανιά, Νοέμβριος 2012, παρουσία των Ν. Μίχου, Χρ. Παππά, Κ. Μπαρμπαρούση) ο Ηλ. Κασιδιάρης.   

- «Δεν αποδεχόμαστε τον ρόλο του βουλευτή. Εκεί μέσα το μόνο που νιώθουμε είναι σιχασιά και αηδία», είπε ο Ευστ. Μπούκουρας, επαναλαμβάνοντας αναλόγου περιεχομένου τοποθέτηση του Ν. Μιχαλολιάκου (ομιλία στην Τ.Ο. Σαλαμίνας).   

- «Η φύση μας και η δομή μας παραμένει ως έχει. Στο οπλοστάσιό μας απλά προστίθενται νέα όπλα. Αυτά τα όπλα της βουλευτικής νομιμοποίησης. Οι βουλευτές μας είναι τα νέας τεχνολογίας όπλα, τα οποία και ως όπλα σκληρά, θα χρησιμοποιηθούν», είπε ο Ν. Κούζηλος (μετά τις εκλογές του 2012, στην Τ.Ο. Πειραιά).   

- Υπάρχει αναφορά σε προεκλογική ομιλία του Μιχαλολιάκου: «Και όταν γίνουμε εμείς οι δυνατοί, θα είμαστε ανελέητοι. Αν χρειαστεί λερώνουμε τα χέρια μας, αν χρειαστεί δεν είμαστε δημοκράτες».   

- Απόσπασμα από άλλη ομιλία του στις 2/7/11: «Ακόμη και αν εκλέξουμε βουλευτές, στα παλιά μας τα παπούτσια. Η Χρυσή Αυγή είναι μία ακλόνητη εθνικιστική φάλαγγα που θα τσακίσει στο διάβα της όλους τους προδότες».   

- Αρθρο εφημερίδας στην Χρυσή Αυγή του Γ.Μ.: «Τσακίστε με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο, ο'τι και αν χρειαστεί τον κάθε βλάκα που θα τολμήσει να αμφισβητήσει εσάς και τις ιδέες σας. Κάντε του να μετανιώσουν για τις εκλογές τους».  

- Ομιλία του Γ.Μ. (23/7/11) σε δόκιμα μέλη της Χ.Α.: «Όποιος έχει καταστήσει τον εαυτό του σκώληκα, δεν πρέπει να παραπονιέται όταν τον πατούν. Την ημέρα της κρίσης, θα κλείσουμε τους λογαριασμούς μας οριστικά και αμετάκλητα και με όλους όσους παρίσταναν τους επιτήδειους ουδέτερους. Τότε δεν θα τους ρωτήσουμε αν ταλατευόντουσαν προς τα δεξιά ή τα αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό».   

- Η μαρτυρία του Αλέξανδρου Πνευματικού, δήμαρχου Κορίνθου, για τον Μπούκουρα: «Με πλησιάζει, στέκεται ακριβώς πίσω μου χωρίς να μου μιλήσει καθόλου και αρχίζει τις προκλήσεις, λέγοντας μου χαμηλόφωνα στο αυτί: «Θα σε γ.... ρε σκουλήκι, θα σε λιώσω θα σε σφάξω, γιατί μυαλό δεν έχεις βάλει». 

Στο Pathfinder.gr χρησιμοποιούμε Cookies σε μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site μας. Μάθε περισσότερα

Αποδοχή